Tips: 7 Benda Awesome Patut Ada Dalam Beg Bayi Anda - MrsPip || The Reviewer

Tips: 7 Benda Awesome Patut Ada Dalam Beg Bayi Anda

Tips: 7 benda awesome patut ada dalam beg bayi anda. hi there. kita ni mak mak sekalian kan, kalau keluar jalan-jalan dan kena bring along our baby, huh! kalau lah terlupa bawa baby bag mesti naya kan! ....dah siap siap, baju dah pakai, make up dah siap, aksesori dah kena, kasut dah in ... then ....

ALAMAK

baby bag tak pack lagi .... kelam kabut pun ada! .... 

so, untuk kurangkan kelam kabut tu, mrs pip mmg make sure baby beg always in stand by mode ... ngee! ... 

Tips: 7 Benda Awesome Patut Ada Dalam Beg Bayi Anda


manalah tau, tetiba tengah malam korang zzzz tidur nyenyak then tetiba baby demam mcm kes our lil' iman dulu, tak ke kelam kabut korang kena pack barang! 

so, 7 benda awesome ni patut ada dlm your baby beg lagi bagus kalau sentiasa dalam stand by mode. 

Tips: 7 benda awesome patut ada dalam beg bayi anda

what's in the bag?

  • 1) DIAPERS


Tips: 7 benda awesome patut ada dalam beg bayi anda

ni sangat wajib ...
tak perlu explain :) ... 
bawa la dlm kuantiti yang memadai *peace*


  • 2) BAJU PERSALINAN BAYI


Tips: 7 Benda Awesome Patut Ada Dalam Beg Bayi Anda

pakaian persalinan at least sepasang kena ada ..
kot kot baby / kids muntah ke, berak ke dan tertembus berak sampai melelh ke seluar/baju,
so senang sikit mau tukar baju dorang kan ...

mitten / booties / socks kalau perlu, masukkan lah sekali dalam beg bayi ok ....


  • 3) TUALA BAYI


Tips: 7 Benda Awesome Patut Ada Dalam Beg Bayi Anda

ni pun perlu juga, mana tau baby kesejukan, so
bolehlah bungkus badan baby kan ... 
atau boleh bawa extra sweater kalau nak.

  • 4) BABY TOILETRIES (travel pack yer)


Tips: 7 Benda Awesome Patut Ada Dalam Beg Bayi Anda

bagi mrs pip, tisu basah and minyak angin tu mmg slalu stand by,
yang segala bedak, losyen, kool fever tu tak semestinya mrs pip bawa ...
kool fever tu pun kalau our lil' armies demam ja baru standby la dlm beg ...

  • 5) NURSING COVER (for breastfeeding hokey)


Tips: 7 Benda Awesome Patut Ada Dalam Beg Bayi Anda
Tips: 7 Benda Awesome Patut Ada Dalam Beg Bayi Anda

since baby Amin dan baby Nami dulu memang breast feed secara eksklusif, 
so nursing cover ni sangat perlu untuk dibawa ....


  • 6) DIAPER CHANGING PAD


Tips: 7 Benda Awesome Patut Ada Dalam Beg Bayi Anda

since not all places yang sediakan ruang untuk menukar lampin bayi,
so mrs pip mmg bawa diaper changing pad ni ...
nanti whenever lampin bayi kena tukar, just find a comfortable place,
then boleh lah alas tempat tu dgn pad ni for hygienic purpose ya ...

tapi once baby dah besar sikit, dah senang kita nak berdirikan baby
benda ni dah tak perlu bawa dah.

  • 7) MAINAN KECIL


Tips: 7 Benda Awesome Patut Ada Dalam Beg Bayi Anda

mrs pip biasanya bawa small toys letak dalam beg,
macam sekarang ni baby Nami punya turn pula suka main small toys,
so memang akan baby satu dua small toys dia.

kalau anak korang sedang belajar teething, 
bawalah teether dia ...

bawa softbook pun ok juga.
Ikut kesesuaian korang and baby ok.

and selalunya, mrs pip tukar tukar la small toys ni,
kalau asyik yang sama, anakbosan pula ...

tu jer lah yg biasa ada dalam beg bayi kepunyaan mrs pip ..
korang pula isi apa beg bayi korang?

Happy parenting everyone.

cheers.

re-updated and republished: 18.10.2020

2 comments:

  1. sejak jadi mak, benda2 ni lah yang memberatkan beg hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, tak pa, hanya untuk setahun dua saja.

      Delete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.