Showing posts from March, 2015Show All
Review Beli Camera Cover Casio Exilim ZR1500

Review Beli Camera Cover Casio Exilim  . hi there, happy monday .... dulu dulu time sekolah, mrs pip ada tagline tentang hari Isnin ... I HATE MONDAYS mcm tu lah, every monday memang rasa malas nak datang sekolah ... why the…

Resepi Homemade Aiskrim Coklat Berkeju

hi there, hello semua ... beautiful sunday ni ... mrs pip harap everyone ada a very good weekend ... so hari ni, mrs pip wanna share resepi mrs pip ... kita buat simple recipe lagi yer ... ni resepi yang sangat mudah dibuat, la…

Perlu ke beli katil bayi yang super glam?

hi there, sewaktu mrs pip mengandung our very first baby, banyak sangat benda yang mrs pip rasa perlu beli termasuklah katil bayi ... mrs pip nak sangat katil bayi tu either warna light blue, atau white ... ketika usia kandun…

Seronoknya jadi ahli Drypers

hi there, bercerita pasal penggunaan lampin bayi pakai buang ni, just recently mrs pip guna jenama DRYPERS ... kenapa tukar jenama DRYPERS? ... sebelum ni mrs pip guna jenama lain untuk gummypie and chipumpum, a bit expensive…

Menyesal Beli Pancake Maker Pan

Menyesal Beli Pancake Maker Pan . hi there. Hurm. Aku ni suka makan pancake, jadi bila aku nampak pancake maker di Lazada, aku pun belilah. Harga pun affordable buat aku, RM26.00 sahaja. Selain pancake maker tu, aku beli juga rou…

Beli Stroller Merah Sweet Cherry 6 di LAZADA Cantik & Murah

hi there, sewaktu mrs pip mengandung chipumpum, mrs pip and mr.husband berbincang samaada kami perlu beli stroller atau tidak ... at that time, kami sudahpun membuat keputusan untuk beli baby carseat , dan pembelian dibuat di LAZ…

Trip ke Pulau Tiga : Our Sweet Moments

Trip ke Pulau Tiga : Our Sweet Moments hi there. yeah ... memang seronok habiskan masa di Pulau Tiga bersama keluarga tersayang ... walaupun mrs pip ndak berpeluang untuk mandi manda like sweet old days *maybe next time* , tapi…

Trip ke Pulau Tiga : Geng botak tiga sekawan

hi there, mrs pip and mr.Husband gilir gilir jaga our little armies ... kejap mr.Husband layan gummypie, kejap layan chipumpum ... mrs pip pun sama ... kalau mr.Husband wanna go to toilet or swimming, mrs pip will take care o…

Trip ke Pulau Tiga : Iman 1st swimming experience

hi there, ni gummypie enjoy his 1st time swimming moments with his daddy at pulau tiga .... tinguk tu gummypie, happy ja main air .... ni zoom guna casio exilim ... ermmm, super terang! …