Beyblade 3.0 - MrsPip Dot Com

Wednesday, 2 October 2019

Beyblade 3.0

hi there, cerita beyblade.
hari tu belikan Iman dan Amin beyblade pasal Iman beria ia mau beyblade mcm kawan kawan di sekolah ... sehari dua lepas tu beyblade tersadai sepi di bilik dorang ...

then, tetiba baru baru ni beyblade femes balik ... hari hari Iman main beyblade, siap bawa pigi sekolah main waktu rehat n time habis waktu persekolahan time tunggu kungkung ambil dorang dari sekolah ... 

beyblade 3.0
Beyblade 3.0

aku larang Iman bawa toys pigi sekolah, tapiiiii Iman bad mood pula ... So aku biarkan saja, consequences biarlah dia tanggung nnt kalau beyblade dia kena rampas laoshi ...

beyblade 1.0 , harga RM16.90 
beyblade pertama, besi , agak berat , not so colorful, tapi boleh tahan kuat, solid ... spinner rosak (eh, tak tau apa nama dia, benda yang kena tarik nak buat beyblade tu berputar)

beyblade 3.0
Beyblade 3.0 - main dulu b4 pigi sekolah

beyblade 2.0 , harga RM9.90
beyblade kedua, cantik ada lighting bila berpusing, colorful, tapi jangkahayat paling singkat sehari jak bertahan, pecah kena langgar oleh beyblade lain ... sakit kepala mommy , baru main dah pecah , baru beli pula tu!

beyblade 3.0, harga RM13.90
ni baru beli 28.09 hari tu, Iman bawa pigi sekolah, kah kah kah kena rampas laoshi .. so tanggunglah akibatnya ... 

Beyblade 3.0 >>> happy main kan, tapi kejap kejap gaduh la tu, tak faham mommy why mau gaduh

Iman oh Iman!

Aku tau beyblade tengah hot di sekolah anak coz sekarang ni hari2 Iman cerita pasal beyblade, aku just angguk2 senyum dengar cerita Iman ... 

lepas ni aku nak pergi claim beyblade yg laoshi dia ambil then taknak bagi Iman bawa beyblade lagi pergi sekolah ... hiks, pening kepala mommy tau , see  end up mommy juga yg kena menghadap laoshi dia ...

Update 4.10.2019

Beyblade Iman yg laoshi dia rampas tu, aku biarkan saja ... aku akhirnya batalkan hasrat untuk ambil beyblade tu dari laoshi dia , biarlah laoshi si Iman simpan beyblade tu. Aku just nak Iman dapat pengajaran hasil tindakan dia bawa toys pergi sekolah.

blue beyblade
Beyblade 3.0

Kalaulah aku pigi jumpa laoshi dia hari tu dan minta beyblade tu, nanti aku dah rosakkan usaha laoshi dia dalam mendisiplinkan Iman ... so, better aku tidak masuk campur urusan laoshi dan si Iman.

dan hari ni, laoshi kasi balik beyblade yang dirampas selepas 5 hari dlm simpanan laoshi ... harap2 Iman seriklah ...

nasib baik Amin patuh tak bawa beyblade pigi sekolah ... 

anak anak korang still main beyblade tak?

cheers.

10 comments:

  1. few months haritu, masa balik kg..tgk anak2 buah sume duk beyblade sana sini..baru2 ni masa balik kg..tak nampak dah beyblade nya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya dah reda2 sikit beyblade ni, tapi still ada yg main mcm iman n the gang ni lah ...

      Delete
  2. ank sy kecik lg.. girl plak tu..
    jd xmain la beyblade ni.. hihi

    ReplyDelete
  3. Hahahaha biasalah budak-budak kan. Waktu nini praktikum dulu, nini pernah rampas slime dengan gambar neelofa & fattah amin. Orang duk mengajar dekat depan ada ke patut diorang duk meniaga gambar dengan main slime adoii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoi, mmg byk perangai kan anak2 ni, tu siap slime pulak ... Anak kak pip x layan slime pula , hope dorg x minta slime pula lepas ni ..

      Delete
  4. yea mmg tgh gila bayblade nih.. students kite byk je byk..da ckp toys xleh byk..kne ambik la jawapnya haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita ni parents dah cukup larang dah, once cikgu rampas, baru anak2 tahu akibat dgr cakap. Ekeke.

      Delete
  5. terbaca ni teringat anak buah sendiri menagih beyblade dr pak su mereka ni, 'pak suuuuu...mana beyblade' ..adeh kena cari jugak beyblade sblum balik kg hahaha

    ReplyDelete
  6. Masih popular beyblade ini.. dekat sekolah anak sha baru ini siap ada pertandingan.. hehehe

    ReplyDelete