Beriadah row row our boat dengan Inflatable boat murah dari Lazada.... - MrsPip Dot Com

Friday, 4 October 2019

Beriadah row row our boat dengan Inflatable boat murah dari Lazada....

Beli Inflatable boat murah di Lazada guna Shopback, yeay ... Inflatable boat murah yang mrs pip beli di Lazada ini adalah jenis ringan, senang untuk dipam angin dan senang juga untuk keluarkan angin jika tidak digunakan. Inflatable boat ini juga affordable (tidaklah mahal sangat), dan sesuai digunakan di tasik kecil, di kotej / rumah persendirian yang ada kolam ikan , dan kalau tidak silap, boleh menampung berat sehingga 95kg pada satu satu masa ...

dan ini adalah kisah throwback kami, seorang suami yang melayan kehendak isteri dia yang ada masanya sengal nakkan sesuatu, sepeti inflatable boat ini ...


sebenarnya, di depan rumah mrs pip ada satu kolam buatan , kolam ini asalnya sebagai kolam tadahan untuk menampung limpahan air hujan sekiranya berlaku banjir, cara sebegini untuk mengurangkan kadar air naik dengan cepat ke kawasan rumah ... sekitar rumah kitorang, ada 4 buah kolam macam ni ... tapi 3 kolam lain tu, semuanya "earth pond", hanya kolam depan rumah kami ni saja yang diturap dengan simen.

Inflatable boat murah Lazada
Inflatable boat (bot angin) Atlantic 200 di Lazada

mr.Husband dah quite sometimes mahu memelihara ikan air tawar , bukan untuk dijual, tapi hanya sekadar untuk kegunaan sendiri katanya ... so bila kolam ni dibiarkan kosong tanpa benih benih anak ikan, maka mrs pip terfikir mahu jadikan kolam ni kawasan riadah anak anak, jadi itu yang terjebak terfikir untuk beli inflatable boat ...

Inflatable boat murah Lazada
Inflatable boat murah Lazada

Inflatable boat Atlantic 200 namanya, yang mrs pip beli ni hanya boleh digunakan oleh seorang dewasa atau dua orang kanak kanak ... teringat lagi sewaktu mula mula gunakan inflatable boat ni, mr.Husband orang pertama yang rasmi ... Cetttt, wife dia yang beli, tapi dia yang rasmi , ekeke ...

Inflatable boat murah Lazada
Inflatable boat murah Lazada

bukan main happy kan wajah mr.Husband dapat main inflatable boat ni ... mrs pip ambil gambar dari kejauhan jak la shoot dari atas rumah time tu ... puas dia mendayung, baru mr.Husband panggil anak anak pula try test main inflatable boat ni ... Eh, mana pula gambar anak anak ni? atau aku lupa shoot????

Inflatable boat murah Lazada
Inflatable boat murah Lazada
Inflatable boat murah Lazada
Inflatable boat murah Lazada

seronok juga kalau ada kolam di kawasan rumah kan , boleh buat aktiviti mendayung ni sebagai sebahagian daripada aktiviti riadah di hujung minggu ... 

tu cerita throwback kami beberapa tahun lalu beli inflatable boat murah di lazada guna shopback ... sekarang ni kolam ni dah ada penghuni , ikan keli afrika ... tapi sayangnya sewaktu banjir besar dulu, banyak ikan yang terlepas keluar, so nowadays memang sendu sikit lah kolam ni, lagi lagi mr.Husband busy kerja, lagilah kurang diberi perhatian ... harap harap mr.Husband kosongkanlah balik kolam ni, boleh mrs pip row row the boat semula ... hehe.

Apapun, inflatable boat ni awesome, tak rugi mrs pip beli dulu, seronok pun seronok nak main ... Tiada kolam di rumah? Boleh try main dekat sungai / tepi laut juga ... 

Oh ya, MYCYBERSALE edisi 2019 akan kembali tak lama lagi kan, so yang suka online shopping, jangan lupa tau guna perkhidmatan SHOPBACK untuk extra CASHBACK, so lagi jimat korang nak shopping ...

Cashback dari Shopback
Cashback dari Shopback

so far, setiap kali mrs pip shopping online di LAZADA, ALTHEA, HERMO, SHOPEE  AGODA contohnya, mrs pip akan guna SHOPBACK , jadi selalu dapat sedikit cashback, sikit sikit lama lama adalah dapat juga kumpul beli jajan anak nanti ... ni update sehingga 03.10.2019.

yang belum REGISTER SHOPBACK ni, sila sila register sebelum online shopping . Ada lebih 500 laman web yang berada di bawah SHOPBACK untuk kamu dapatkan CASHBACK tau ... so nak kumpul cashback banyak banyak? Ingat SHOPBACK tau.

Register ⤵⤵⤵

Dan yang mahu tau lebih lanjut apa tu SHOPBACK, boleh baca entry mrs pip mengenai SHOPBACK untuk lebih kefahaman >>> Kelebihan online shopping guna SHOPBACK

well, thanks for reading. Happy weekend semua ....

cheers.

10 comments:

  1. wahh ada kolam la kat rumah. kalau dah takda ikan, lepas ni boleh berenang la plak selain main boat hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, harap2 mcm tu la .. Kolam tak dalam mana pun, tp kalau utk anak2 mandi, mmg sesuai.

      Delete
  2. wahh boleh berenang2 dlm kolam lepas ni.

    ReplyDelete
  3. Seronoknya dapat riadah depan rumah macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok, tp tak tau bila ikan nak dipindahkan..

      Delete
  4. Wah...bestnya...boleh beraktiviti dengan anak-anak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duduk rumah kawasan kampung, suka budak2 main kolam.

      Delete
  5. sonok ada kolam dpn umah..boleh men boat cam ni,hah..tak yah nk pi sungai...untung duk umah cam ni...

    ReplyDelete
  6. Seronoknya mrs pip ada kolam depan rumah.. memang syoklah mengayuh bot kalau gini..

    ReplyDelete