Baby Nami berdiri buat pertama kalinya || 14.09.2019 - MrsPip Dot Com

Sunday, 15 September 2019

Baby Nami berdiri buat pertama kalinya || 14.09.2019

hi there, very alhamdulillah, hari ni Sept 14, 2019 baby Nami berjaya berdiri agak lama buat pertama kalinya ... sebagai seorang mak ibu mommy, memang kita akan happy dengan setiap perkembangan atau pertumbuhan positif anak anak kita kan.

suka baby ikut mommy solat

ada yang start tanya kalau kalau baby Nami dah start berjalan, I said belum lagi , dan bila balik balik kena tanya , I chill saja , ndak ada pun rasa tertekan coz some parents bila perkembangan anak anak dorang lambat, ada yang akan tertekan ... 

bagi aku, selagi perkembangan anak anak tu nampak tiada masalah, hanya terlewat sikit, please don't get stress or mad ... 

3 orang anak, dan masing masing perkembangan sedikit berbeza ... Iman seingat aku, dia start melangkah tepat usia setahun dan boleh bercakap tanpa baby talk sangat, pertuturan dia jelas.

Amin pula start melangkah 13 bulan, dan lewat bercakap sampaikan doktor refer jumpa pakar for speech delay, tapi aku tak pergi pun kelas terapi for speech delay si Amin pasal aku yakin time tu soon he will start talking ... instinct seorang mommy adakalanya betul , few few weeks later after the appointment, Amin start bercakap few words , more and more everyday, tapi dia pelat R susah nak sebut jadi L !

1st time baby berdiri sendiri agak lama

and now Nami, next week genap 13bulan, baru belajar berdiri sendiri, so we'll see kalau dia start melangkah lepas ni ...

Iman dan Amin punya teruja tengok si Nami start berdiri sendiri, sorang jadi ahli sorak utk Nami pula "yeay yeay nami berdiri" ... geng tiga sekawan, hope sentiasa baik dan sayang menyayangi selamanya ok anak anal mommy daddy ni.

Three Stoo

Iman sekarang ni, memang paling concern dekat Nami, paling rajin mau take care Nami, kalau boleh berkepit jadi BFF dengan Nami gitew ...

Iman tengok TV, dengan si Nami sekali dia ajak duduk sebelah tengok TV dengan dia ... geng three stooges dorang ni ... 

semoga anak anak mommy membesar dengan baik, luv you all.

cheers.

9 comments:

  1. Yeah! Sbnr tak sedar nami dh 13 mths pun, rasa cam bby lagi. Takda lah lambat nya tu sis, sekjp lagi pandai lah dia jalan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hopefully insya allah soon si baby Nami berjalan.

      Delete
  2. Semoga sihat dan membesar sbagai johan

    ReplyDelete
  3. Tahniah baby nami...edan blm pndai lg..

    ReplyDelete
  4. Memang mak² ni akan excited klu bab anak² ni,tahniah nami dah boleh berdiri sendiri tak lama lagi boleh berjalanlah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, mmg excited bah bila si nami pandai berdiri.

      Delete
  5. Mak2 ni kdg rilek ja tp org sekeliling yg tnya lbh2.

    Auni bdiri sndiri dr 12 bln tp 13 bln br jln. Tp dia gigi lmbt tumbuh. Skrg dh 16 bln tp gigi br naik yg ke 3

    ReplyDelete