September 2019 - MrsPip Dot Com

Monday, 30 September 2019

Sedaplah juga Nescafe Latte Caramel ni

September 30, 2019 5
Sedaplah juga Nescafe Latte Caramel ni
mencuba nescafe latte caramel ... hi there, so terjebak lagi untuk mencuba minuman nescafe ni, kali ni mrs pip try pula nescafe latte caramel ... kali ni beli pek percubaan, ada 5 sachet di dalam ... terjebak ni pasal ada yg bagitau nescafe latte caramel pun sedap selain nescafe latte hazelnut, so why not trying kan ...

Nescafe Latte Caramel sedap
Nescafe Latte Caramel sedap
 
cantikkan packaging nescafe latte caramel ni ... kalau yang mencari idea door gift, mrs pip rasa idea door gift perkahwinan beri nescafe latte utk tetamu ni menarik since packaging cantik, harga pun affordable ... eh tetiba pula ??? ekeke ...

Nescafe Latte Caramel sedap
Nescafe Latte Caramel sedap

so sedap ke tak ni?

well bagi mrs pip, rasanya so so jak lah, not something yang mrs pip rasa nak lagi dan lagi ... tak macam nescafe latte hazelnut tu, yang tu mrs pip suka ...

yang ni, ada rasa pahit pahit, tapi lepas minum terasa macam manis pula .. eh dah kenapa pula ni? yang pasti, rasa kurang umphhh di tekak mrs pip ... tak tau lah, rasa macam bukan my taste pulak , tapi maybe sedap kat tekak korang kot ... why not mencuba ...

sedap tu sedap , tapi not to my taste gitew ... ok, lepas ni boleh try keluaran lain pula ... 

cheers.

Cabaran DIET Hari Tanpa Gula

September 30, 2019 6
Cabaran DIET Hari Tanpa Gula
hi there, cerita sikit CABARAN HARI TANPA GULA (no sugar day challenge) ... aku terjebak bila nampak status FB Mak Lin , ekeke ... ok since diet aku mcm not so good these few weeks, why not try this challenge pula, kot kot diet aku boleh elok molek kembali sopan santun sedar diri kan ...

start hari Selasa, dan berakhir hari Jumaat , Sabtu dan Ahad aku kureng sikit nak diet2 ni since anak2 dan mr.Husband ada kat rumah so hujung minggu mmg masa utk makan2 tak hengat dunia namanya!

Day 1 (Selasa) No Sugar Challenge, time tengahari tu aku dah rasa macam stress sikit, craving something sweets kan , tapi bertahan hingga esoknya.

Day 2, aku dah rasa ok, mood pun elok, makan pun ala kadar , dan minum air banyak2 dan segelas overnite oat.

Day 3, aku dah lupa tentang gula ... aku just layan plain water ... makan banyak sayur dan sedikit nasi dan seketul ayam.

simple overnite oat
simple overnite oat

Day 4, aku just layan overnite oat, minum plain water, nasi pun macam nak tak nak, aku sentiasa kenyang , dan makan banyak sayur ...

Day 5, challenge berakhir! aku mmg tak diet sangat Sabtu dan Ahad , hanya kawal kuantiti apa aku nak makan.

roti canai sedap membakut
roti canai sedap membakut

Sabtu tu ada jiran kawin , so kitorang pergi ... aku x makan pun, masih kenyang makan di rumah. then time balik , mr.husband ajak pigi pekan kejap, tup tup dia bawa melepak makan roti canai ... 

roti canai sedap membakut
roti canai sedap membakut
anjung wawasan gerai no.8

so melayan roti canai, sorang dua keping .  Ironinya, aku tak order air ... anak2 minum cincau susu, husband order kopi o , tapi aku tak rasa pun nak minum air manis2 ni ... so aku pilih plain water jak ...

roti canai sedap membakut
roti canai sedap membakut

hari Ahad pula , Iman n Amin stay rumah MIL, aku dan mr.Husband dan baby Nami  kluar utk grocery shopping ... habis jak beli barang, kitorang slalu singgah stalls depan Survey beli milky tea ...

grocery shopping with daddy be like
grocery shopping with daddy be like

mr.husband tanya nak minum milky tea , tapi aku tak rasa nak minum pun, aku ter-imagine milky tea ni manis tahap diabetes, so mr.husband lah layan sorang sorang, tapi dia try beli milky corn beli 3 percuma 1 .... nah, 4 gelas terus dia tapau!

since aku beli pringles tomyam, dan pedas boleh tahan, so aku tumpang milky corn si husband bah, hellooooo tu cawan ke-2 dia minum dlm kereta ... sedap juga lah yang jagung ni, tapi manis tetap manis ... 

so, berjaya atau tidak my NO SUGAR DAY CHALLENGE ni? ... 

tipulah kalau aku sugar-free 100% ... aku buat overnite oat tu aku letak rolled oat + vico + susu tepung ... ekeke, vico dan susu tepung tu ada gula , so aku rasa tak da siapa boleh hidup tanpa gula unless kau jenis hanya minum plain water, tapi YES aku berjaya kurangkan kandungan gula dalam pemakanan harian aku ...

Challenge continue? Yes, absolutely this challenge will continue for few more weeks!

I am just having fun playing around with food and beverages ... Dan semoga diet aku ndak karam di lautan dalam 🙊

cheers.

Sunday, 29 September 2019

the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps

September 29, 2019 5
the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps

The best parenting apps for babies, newborn, and toddler ; The Asianparent Apps in helping Asian parents raise happy, healthy, and confident kids ! 


The Asianparent, Southeast Asia largest parenting portal with monthly network reach 25 millions user has officially launch its featured apps known as The Asianparent Apps on 25th Sept, 2019.

the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps
the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps

The Asianparent focused on empowering Asian parents and providing parents with tools to support their parenting journey. Through the app, The Asianparent strives to bring a sense of community and a safe space for parents who are increasingly embracing a digital lifestyle.

the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps
the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps

The Asianparent app designed for the need of Asian parent, feature tools such as pregnancy and baby tracker that monitor day-to-day  development while providing helpful info such as symptoms to expect and precautions expecting mothers need to take.

the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps
the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps

Parents can continue to track child mildstone after birth up to 6 years old. The app also provides navigation for parents what food are safe to have during pregnancy and offers advice on the best nourishment for babies.

nowadays in digital-age, moms are relying on for parenting help and most of them do communicate with other moms online on a regular basis (just like me), and this is where the supportive community forums in theAsianparent app is very useful and important. The supportive community forums in the app is very active, we help each other by providing info when someone asked question, share parenting experiences, give parents-to-parents support, etc ...

what's inside the 

Asianparent app :-


👉 TOOLS
📌Pregnancy Tracker
📌Baby Tracker
📌Food and Nutrition
📌Checklist for milestones of babies
📌List of Medicines

Pregnant mommies can always use pregnanct trackers to know the growth development of their babies, and once delivered, mommies can use the baby tracker, it helps to understand the phase of growth for the children such as the normal size and weight, physical development, cognitive development, socio-emotional development , speech language development  and sharing questions and answers with other parents as well.

baby tracker the asianparent app
baby tracker the asianparent app

for food and nutrition, I like this included in the app hence it provides information amd knowledge about what food is good and suitable for my baby ... preggy mommies also can check what's food is good during pregnancy.

food and nutrition information for baby
food and nutrition information for baby

another tool that I always use in the Asianparent app is the checklist milestones of growth for babies for parents to understand and have information what's the achievement of the baby at this and that age.


and parents also can check the list of the medicines using the asianparent app, parents can check if the medicine that taken is it safe during pregnancy and while breastfeeding.

list of medicine in asianparent app
list of medicine in asianparent app

and if you need some music to soothe your baby or yourself, try the media ... you can choose video or audio , it has variety of collection, the choice is yours ❤

music for mommy and baby
music for mommy and baby

👉 COMMUNITY
📌Ask Other Parents
📌Photobooth
📌Poll
📌Bookmarks

the Asianparent app provides a so called parenting community where you can share yout questions, thoughts, ideas, information, and answers with the other parents. For me 'ask the parents' is one of my favorite section, it is like a support / back bone to me.

baby related article in the asianparent app
baby related article in the asianparent app

you can always share your photos, answer polls , and you'll receive points as well 👍 and you can bookmarks articles that you like or share the articles with others thru your media social account.


👉 REWARDS
📌Contests
📌Points
📌Reward
📌Leaderboard
📌VIP Member

users using theAsianparent app can always join amazing contest, but please ensure you read all the details and rules.

and users who log in the app daily, will get extra points such as below,

theAsianparent app daily login reward
theAsianparent app daily login reward

user also can get points thru sharing invitation code to friend with successful registration will get 10 points, answer a question, ask a question and upload a photo will get 1 point for each session, and 2 points for be the first to answer and take a poll. I love taking poll since it is an objective questions and very easy to answer, 

the Asianparent points reward
the Asianparent points reward

users can always check the leaderboard to see your rank and how many points users have collected and all these points users can convert / redeem rewards.

the Asianparent leaderboard rank
the Asianparent leaderboard rank
and if user fullfill the criteria to become the VIP Member, more excitement awaits.

Criteria for VIP Member

📍You need to be a parent or be pregnant
📍You need to have at least 1000 followers in FB/IG and having a blog is a plus
📍Willing to post sponsored post on you social media platforms

vip member the asianparent app
vip member the asianparent app

how do you find the asianparent app ? do you like the app? would you like to install the app?

here is a very simple video on how to download and install the asianparent app ...



or click below to DOWNLOAD , no worry it is FREE to download

the asianparent app


For more information, check out the website at
👉 https://my.theasianparent.com/

or follow theAsianparent at Facebook
👉 https://www.facebook.com/theAsianparentMY/

and Instagram
👉 https://www.instagram.com/theAsianparent_my

so parents,. looking for the best parenting app? Try the asianparent app today! The best parenting apps for babies, newborn, and toddler ; The Asianparent Apps in helping Asian parents raise happy, healthy, and confident kids !

thanks foe reading, xoxo.

cheers.

Thursday, 26 September 2019

Kenapa GARAM punca utama darah tinggi/ hipertensi?

September 26, 2019 2
Kenapa GARAM punca utama darah tinggi/ hipertensi?
Garam punca utama Darah Tinggi ... hi there, ternampak sharing yang menarik di FB , so mrs pip share di blog untuk bacaan dan tatapan serta peringatan untuk kita. siapa yang suka makan makanan dengan kandungan garam / sodium yg tinggi, so kena faham dan hadam perkongsian di bawah bukan untuk menakutkan, tapi sharing is caring agar kita memilih gaya hidup yang lebih sihat.

sebelum tu, bolehlah sediakan secawan kopi kurang manis sambil layan gambar gambar menarik di bawah ...


GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

Bacaan tekanan darah yang korang perlu ambil tahu :-

👉Normal : Kurang daripada 120 lebih 80 (120/80)
👉Meningkat : 120-129 / kurang daripada 80
👉Tekanan darah tinggi tahap 1 : 130-139 / 80-89
👉Tekanan darah tinggi tahap 2 : 140 dan ke atas / 90 ke atas
👉Krisis tekanan darah tinggi : lebih tinggi daripada 180 / lebih tinggi daripada 120 – jumpa doktor dengan segera

sumber: zine.my

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

Tanda tanda Darah Tinggi bagi orang dewasa :-

📌sakit kepala
📌loya
📌muntah
📌pening
📌penglihatan kabur atau berganda
📌hidung berdarah
📌berdebar-debar
📌sesak nafas

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

Sebab sebab lain yang menyebabkan darah tinggi selain PUNCA UTAMA GARAM:-

✔ Merokok
✔ Berlebihan berat badan atau obes
✔ Kurangnya aktiviti fizikal
✔ Penggunaan alkohol terlalu banyak
✔ Tekanan dan stres
✔ Umur lebih tua
✔ Genetik
✔ Sejarah keluarga tekanan darah tinggi
✔ Penyakit buah pinggang yang kronik
✔ Adrenal dan gangguan tiroid
✔ Masalah tidur

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

GARAM punca utama darah tinggi
GARAM punca utama darah tinggi 

so, dah tahu kan GARAM adalah punca utama darah tinggi, dan korang dah faham kan bagaimana garam menyebabkan salur darah sempit akibat pengembangan sel darah dan menyebabkan salur darah menjadi sempit ...

tak nak masuk KELAB HIPERTENSI, cut your sodium intake starting from NOW, not tomorrow or next year! Bersama amalkan gaya hidup sihat.

stay healthy.

Sumber Grafik: Facebook NUTRISI365

cheers.

Wednesday, 25 September 2019

Review Novel : Lelaki Itu Untukku (by Mazni Aznita)

September 25, 2019 2
Review Novel : Lelaki Itu Untukku (by Mazni Aznita)
hi there, novel lelaki itu untukku berjaya dihabis baca minggu lepas ... lama ndak baca novel ... banyak lagi novel yang bersusun untuk dibaca ... novel lelaki untukku mempunyai jalan cerita dan watak watak menarik ...dan ini ialah novel kedua karya Mazni Aznita selepas Venom Suria, tapi ni saya belum review lagi , ekeke.

lelaki itu untukku mempunyai tiga watak utama, iaitu Orked Harlina, Idlan Riyaz dan Tengku Emery ...

Orked Harlina masih sukar untuk melupakan Idlan Riyaz biarpun Idlan sudah setahun pergi utk selamanya lamanya. Sahabat baik Orked, Arida memujuk Orked utk pergi bercuti . Arida memberitahu Orked, sebelum Idlan meninggal, Idlan telahpun menyiapkan tiket percutian dan sejumlah wang untuk Orked pergi bercuti ke Itali.

Orked juga tidak pernah bertemu Tengku Emery lagi selepas kematian Idlan kerana Orked telahpun menyakiti hati Tengku Emery dengan kata kata kesat ketika Idlan menghembuskan nafas terakhir.

lelaki itu untukku
lelaki itu untukku

Ketika dalam penerbangan, Orked agak terkejut melihat penumpang yang duduk di sebelahnya sangat mirip dengan Idlan, dan lelaki yang sedar dirinya diamati memperkenalkan namanya sebagai Raimi.

Orked mengimbas kembali kenangan bagaimana dia boleh jatuh cinta dengan Idlan, anak kepada mak tirinya, Puan Maria yang berkahwin dengan Tuan Hamdan, ayah kepada Orked.

Idlan menjadi driver Orked utk menghantar dan mengambilnya dari uni, dan kerana insiden hampir kemalangan, mempertemukan Idlan dan Tengku Emery, dua sahabat lama yg terputus hubungan.

Dan kerana itu juga, Tengku Emery jatuh cinta terhadap Orked, dan tanpa sedar Idlan juga mencintai Orked.

Tengku Emery terpaksa berdepan dengan ibunya yang akan berkahwin dengan lelaki bernama Tuan Rahman, menamatkan status jandanya, dan ketika Orked terpandang Tuan Rahman, itu adalah lelaki yang dilihat bergambar dengan arwah ibunya yang sedang mendukung seorang bayi. Siapa Tuan Rahman kepada ibu Orked? Orked perlukan jawapan.

Novel ni ada membuatkan kita berteka teki tentang kewujudan Tuan Rahman, dan kenapa ayah Orked tidak pernah menyukai Orked.

Selain nilai persahabatan dan kasih sayang, aku suka cara Idlan menerima takdir yang dia akan pergi meninggalkan semuanya. Aku suka cara Emery berterus terang dengan Orked tentang hati dan perasaan dia walaupun dia tahu Orked memilih Idlan.

Novel ni memberitahu kita betapa cinta tak semestinya bersatu, dan hidup perlu diteruskan tanpa orang yang dicintai.

Siapa Raimi sebenarnya? Watak Raimi tu mmg agak mengejutkan dan misteri, tapi menarik perhatian untuk kita follow cerita ni sampai tamat.

happy ending. cut it short, Orked berkahwin dengan Tengku Emery akhirnya.

dan aku mmg lebih prefer si Orked ni bersama Tengku Emery berbanding Idlan kerana daya juang Tengku Emery untuk mencintai Orked lebih tinggi berbanding Idlan, tapi aku suka dengan cara Idlan dan Tengku Emery berterus terang tentang perasaan mereka terhadap Orked.

thanks for reading.

cheers.

Tuesday, 24 September 2019

5 benda wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil

September 24, 2019 8
5 benda wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil
5 benda yang mak wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil? Travel bersama keluarga ini bukan perkara yang mudah, terutama kepada mereka yang mempunyai anak kecil berumur setahun kebawah ni. Percutian bersama anak yang masih kecil mesti dilakukan dengan teliti supaya semua orang yang berada dalam perjalanan itu berasa gembira dan enjoy. Ibu bapa pun tak la berasa stress sepanjang percutian.

5 benda wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil
5 benda wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil

Okay, Sis nak share 5 benda yang mak-mak wajib bawa ketika travel bersama baby atau anak kecil supaya mak yang handle anak tak panik dan stress.

1) ALAT HIBURAN, TOYS ATAU EDUCATION TOY MUDAH TRAVEL.

- Ketika sediakan barang perjalanan, jangan lupa mak bekalkan satu atau dua toys untuk anak bermain ketika flight atau sepanjang travel. Untuk membantu mak supaya anak tenang dan tenteram sepanjang percutian, mak boleh bekalkan gadget seperti Ebookku Islamic, Buku Islamic Berbunyi dan Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop. Gadget seperti ini akan membuatkan anak leka explore sesuatu yang baru beserta berilmu dan menghiburkan. 

Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop
Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop

Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop ini juga dapat membantu menenangkan anak dengan fungsi white noise untuk baby bawah usia sebulan, lullaby (lagu dodoian anak) ketika letih ingin tidur serta terdapat fungsi butang alunan bunyi pantai yang mendamaikan. Bukan itu sahaja, terdapat butang surah-surah terpilih buat peneman anak ketika travel.

Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop
Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop

Jika anak peminat tegar kartun Omar Hana, ibu bapa harus dapatkan Islamic Audio Device ini dari Mama Zie Kerlazz Shop kerana ada beberapa lagu hits dari kartun Omar Hana untuk hiburkan hati anak sepanjang perjalanan ibu bapa bercuti.

FB/IG: Mamazie Kerlazz

https://www.facebook.com/mamaziekerlazz/
Contact: 018-3962999
Location: https://maps.app.goo.gl/uT7E1qTNj5eCb9Qa6


2) MAKANAN BAYI KHAS UNTUK TACKLE PICKY EATERS KETIKA TRAVEL.

Ha..baby bila lapar atau tak makan on time kadang boleh menyebabkan diorang ni restless time travel atau holiday.

Tapi kadang-kadang nak travel dengan anak cereewet makan ni bukannya senang. Habis semua makanan diorang memilih dan reject untuk makan. Sampai stress kepala kita fikir nak bagi anak kita makan apa kan?

So sis nak suggest mommy yang ada anak cerewet makan dari 6 bulan sampai 3 tahun untuk try travel dengan Baby Sadoo.

Baby Sadoo
Baby Sadoo

Baby Sadoo ni merupakan makanan baby yang khas untuk tackle selera anak cerewet makan dari 6 bulan sampai 3 tahun tanpa tambahan garam, gula & pengawet tau. 

Baby Sadoo ni dibuat khas oleh bekas jururawat berdaftar yang pernah bekerja hampir 7 tahun bersama Sime Darby Medical Center. 

Apa yang sis suka dengan Baby Sadoo ni sebab dia lengkap nutrisi, dalam 1 botol tu dah siap dah carbohydrate, protein dia, fiber dia, callorie dia.

Baby Sadoo
Baby Sadoo

So waktu travel senang, mak-mak macam sis ni tinggal panaskan je Baby Sadoo ni tak sampai 1 minit dah boleh terus suap anak makan kat mana-mana je termasuklah bila diorang lapar dalam kereta, flight, train, atau time tengah janjalan menikmati pemandangan percutian pun boleh.

Baby Sadoo
Baby Sadoo

Bagi sis Baby Sadoo ni best sebab menu dia menarik dan sedap-sedap dari bahan semulajadi dan senang tak payah nak tambah apa-apa dah dan tak payah nak pening fikir nak masak apa untuk anak cerewet makan ni time travel.

Bagi sis sangat praktikal untuk mak-mak yang nak travel dengan anak cerewet makan untuk bawak Baby Sadoo yang food on the go ni. 

Botol dia ni pun selamat untuk nak panaskan terus dalam microwave atau water heater. Botol pun jenis botol kaca yang berkualiti. Tak delah sis nak risau tindak balas kimia dari botol ni pindah ke makanan baby atau apa time panaskan. Yang penting baby suka sangat makan dan sekali makan kadang-kadang tak cukup sebotol 😂

Senang travel dengan Baby Sadoo ni. Panaskan, terus suap je makanan sihat, berkhasiat, sedap dan lengkap nutrisi untuk baby cerewet makan kita. Tak payah nak tambah apa-apa dah dalam Baby Sadoo yang 'Complete Meal' ni. Senang sangat.

Haa. kalau mommy nak tahu Baby Sadoo ni jugak merupakan antara Makanan Bayi No. 1 di Malaysia yang khas untuk tackle selera anak cerewet makan tau dan terbukti mempunyai hampai lebih 3000 testimoni dari ibu-ibu yang mempunyai masalah anak cerewet makan, bantu ibu bekerjaya yang tak sempat sediakan makanan bayi sihat dan berkhasiat untuk anak-anak dirumah atau bekalan ke rumah pengasuh dan bantu memudahkan mommy yang nak travel bersama anak picky eaters ni.

Baby Sadoo
Baby Sadoo

Sis dan ramai mommy kat Malaysia pilih untuk travel dengan Baby Sadoo yang convenient for travelling ni. Recommended sangat. Sebab senang, Panaskan je sebotol Baby Sadoo, tak payah nak tambah apa-apa dah, boleh terus suap baby makan makanan bayi yang 'complete meal' . 

Kalau mommy nak dapatkan Baby Sadoo atau berminat untuk apply for agent reseller boleh Follow 👇

FB / IG: Baby Sadoo HQ
https://www.facebook.com/babysadoobabyfood/
https://www.instagram.com/babysadoohq
Contact: wasap.my/60196649388/babysadoobabyfoodsblogger
Location: https://maps.app.goo.gl/JDftjtTaECCiyJ4RA


3) IZLIYAH KITCHEN BABY FOOD

Sekiranya bayi mommy sudah boleh makan, jangan dilupa bawa bekalan makanan instant yang sihat buat mereka. Instant di sini bermaksud mudah disediakan tetapi sihat kerana tidak mengandungi bahan terlarang yang belum mampu ditapis oleh usus bayi anda.

Travel Friendly Izliyah Kitchen
Travel Friendly Izliyah Kitchen

Izliyah Kitchen menyediakan makanan bayi yang mudah disediakan ketika travel. Pastinya memudahkan kerja mak-mak tatkala travel tidak perlu membawa periuk nasi dan segala bahan mentah untuk dimasak atau perlu prepare awal2 dari rumah sebelum mula travel.

Produk izliyah telah diiktiraf dengan sijil HALAL dari JAKIM. Produk ni juga tidak sama sekali mengandungi bahan pengawet dan gula sintetik.

Izliyah Kitchen
Izliyah Kitchen

Terdapat beberapa jenis makanan bayi di Izliyah Kitchen iaitu:

Bubur (ada bubur kasar dan bubur halus)

Biskut (ada pelbagai perisa seperti kurma,kismis dan pisang)

Serbuk perasa (ada serbuk ayam, serbuk bilis, serbuk sayuran dan serbuk buahan)

Ke semua di atas adalah mesra travel kerana amat mudah untuk disediakan. Konsep kami, menyediakan bubur segera dengan hanya bancuh air panas tetapi sihat dan bebas bahan pengawet.

FB/IG: 
https://www.facebook.com/izliyahkitchnowner/
Contact: 017-772 3571


4) PENEYELAMAT ANAK DARI BATUK & SELESEMA

Kasihan bila tengok anak kecil tercungap-cungap susah nak nafas, sebab hidung tersumbat atau berkahak teruk. Tak lalu makan dan muka pucat bila jadi macam ni. Malah, jika tak dirawat, ia boleh mengancam nyawa!

Mamz spray
Mamz spray

So sis nak ingatkan mak-mak untuk always standby benda wajib ni ketika travel dengan anak kecil.

Mamz spray
Mamz spray

Ramai juga yang tanya. Ada ke sapuan bayi yang boleh bantu rawat masalah ni secara semulajadi? Jawapan nya ADA! Gunakan jer sapuan bayi Mamz. Paling penting Mamz ni ada pengesahan Kementerian Kesihatan Malaysia. Dibuat dari bahan semulajadi Habbatus Sauda. Memang elok untuk bayi.

Mamz spray
Mamz spray

Mamz Spray merupakan penawar bagi masalah utama bayi seperti masalah berkahak, masalah selsema dan masalah batuk. Sesuai digunakan oleh bayi seawal dalam pantang sehingga berusia 6 tahun. 

Mamz Spray juga sangat sesuai digunakan sebagai sapuan harian bayi walaupun telah sihat bagi menggantikan minyak telon. Sapukan selepas mandi agar antibody bayi semakin kuat dan sapukan sebelum tidur agar bayi tidur lebih lena.

Kalau ibu-ibu nak tau lebih lanjut mengenai Mamz ni boleh je terus ke 

www.mamz.com.my 

atau boleh juga lihat kt https://www.facebook.com.my/MamzOfficialHQ . 

Testimoni yang dah guna Mamz ni pun da beribu dah. 

kalau nak baca testimoni tu klik jer link wasap bawah ni.

FB/IG: 
https://www.facebook.com/MamzOfficialHQ
Contact: 019-6449092
www.wasap.my/60196449092
Website: www.mamz.com.my


5) SNACKS & BISKUT SIHAT UNTUK ANAK KECIL

Rush Baby Food menjadi pilihan utama ibu-ibu yang mengutamakan #BMF dan yang terbaik untuk bayi mereka tetapi cepat mudah dan pantas. 

Rush Baby Food
Rush Baby Food

Bubur bayi segera keluaran Rush Baby Food dalam bentuk flakes beras semakin mendapat permintaan tinggi kerana ianya yang hanya perlu dibancuh dengan air panas sahaja, bila-bila masa sahaja boleh disediakan sama ada di dalam kereta, train, flight, tepi pantai dan sebagainya. Rasanya yang sedap dan harum seakan ibu baru lepas memasak diatas dapur membuatkan bubur bayi Rush Baby berbeza dari yang lain. 

Terdapat dua pilihan iaitu beras putih dan beras perang. Bancuh flakes sahaja pun dah licin bayi makan apatah lagi jika di tambah dengan Serbuk Buah Mango, Serbuk Ayam atau Serbuk Purple Sweet Potato yang juga dikeluarkan oleh Rush Baby Food. Tabur-tabur je dah siap, tak perlu masak pun. Senang kan?

Rush Baby Food
Rush Baby Food

Bukan sahaja bubur, malah Rush Baby juga ada menyediakan Biskut bayi dengan nama Bone Broth Cookies. Mula diperkenalkan pada November 2017, ianya terus menjadi bualan mulut ibu-ibu yang lebih prefer Homemade Babyfood. Apa yang istimewanya tentang biskut bayi ini, salah satu kandungan di dalamnya ialah Chicken Bone Broth.

Banyak khasiat dan manfaat yang boleh didapati daripada Chicken Bone Broth dan ternyata ianya sangat bagus untuk perkembangan bayi seperti yang dinyatakan oleh Dr Suriyakhatun merupakan Doktor Perubatan Homeopathy.

Rush Baby Food
Rush Baby Food

Kelebihan lain yang ada pada biskut bayi ini ialah tidak terlalu gebu dan tidak mudah hancur. Seawal 7 bulan bayi dah boleh mencuba Bone Broth Cookies ini walaupun belum ada gigi. Terdapat 3 pilihan rasa iaitu kurma yang menjadi best seller, kemudian apricot raisin dan yang terakhir adalah avocado cheese.

Ketiga-tiga biskut bayi ini diadun menggunakan bahan yang berkualiti seperti unbleach flour, anchor unsalted butter, puree buah sebenar, tepung jagung dan juga Chicken Bone Broth.

Yang baru merancang percutian atau yang tengah bercuti, boleh je dapatkan Makanan bayi keluaran Rush Baby Food ini daripada agen-agen berdekatan anda atau dari butik-butik baby terpilih seperti Tateh, One Baby World, Yons dan banyak lagi. Boleh juga layari terus Facebok dan Instagram Rush Baby Food HQ untuk dapatkan info lebih lanjut.

FB/IG: https://www.facebook.com/RushBabyFoodHQ/
https://instagram.com/rush_baby_food_hq
Contact: 0199559334

jadi, sekarang ni dah tak ada alasan susah nak travel dengan baby atau anak kecil kan ... terpulang pada mak nak pilih yang mana ...

cheers.