Kelebihan berpuasa sunat Hari Arafah - Mrs Pip Dot Com

Friday, 9 August 2019

Kelebihan berpuasa sunat Hari Arafah

hi there, kelebihan berpuasa sunat pada hari Arafah, iaitu sehari sebelum hari raya haji ...


banyak hadis yang bercerita tentang kelebihan bulan Zulhijjah, namun tidak semua hadis adalah sahih ... hadis yang dikongsi di atas, di ambil dari sumber mufti WP , di sini 

semoga perkongsian di atas bermanfaat untuk semua, selamat berpuasa sunat hari Arafah esok 9 Zulhijjah dan selamat menyambut Hari Raya Aidil Adha, juga selamat bercuti sekolah seminggu ... 

semoga cuti sekolah ni, tiada pula mommies yang mengkorbankan diri jadi MOMNOSOUR atau SINGASOUR , you know what I mean ... haha

cheers.

6 comments:

  1. Panduan cara mudah buat duit hanya baca dan kongsi artikel di media sosial, boleh dapat RM30-RM500 sehari. Silakan baca di Cara Buat Duit Dengan Cashzine 2019

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks info, kak pip pun guna caahzine juga..

      Delete
  2. akak tak berkesempatan nak berpuasa hari ni..bz yang sampai terlupa sbb tahun ni Aidil Adha tanpa abah..perasaan tu lain macam sama mcm tahun lepas jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah umi, saya pun terlepas nak puasa, bangun2 saja dah subuh, tak sempat sahur.. Sedih padahal dah niat nak puasa...

      Delete
  3. tq akak atas perkongsian yg bermakna ni..

    ReplyDelete