Hati yang sakit ini ... - Mrs Pip Dot Com

Friday, 19 July 2019

Hati yang sakit ini ...

hi there, setiap kita ada masalah sendiri .. setiap masalah, pasti ada jalan penyelesaian, dan cara kita selesaikan masalah tu berbeza beza ... 

ada masanya, masalah yang kita hadapi melibatkan hati dan perasaan ... hati terguris rasa terluka, lalu harus bagaimana untuk rasa ini dipulihkan?


senyap
diam
tafakur
Allah ada
kepadaNya lah kita berbicara
Dia pasti mendengar

doa dan doa lagi
jangan pernah jemu
Allah tak pernah letih
untuk mendengar permintaan hamba hambaNya

semoga rasa yang sakit ini
terawat dengan kasihNya Allah.

salam Jumaat.

have a nice day.

cheers.

15 comments:

  1. salam jumaat sis
    semoga semuanya baik2 saja

    ReplyDelete
  2. hai sis. salam kenal.
    sungguh, saya pun sejenis duk dendiam kalau ada terasa hati. diam dan diam, sejenis pemendam kut. huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun mcm tu lah, pendam benda yg sakit hati, sukar nak kongsi kat sesiapa, tak pa allah kan ada.

      Delete
  3. salam jumaat betul tu, itu adalah jalan yang terbaik sis..

    ReplyDelete
  4. yes. tak semua rasa sakit boleh dilayan dgn bising2 kan.
    mostly, dirawat dgn rasa pasrah, diam... redha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju .. Bukan mrs pip saja, tapi sesiapa pun yg ada rasa sakit hati , better rawat dgn berbicara kat maha esa... Slalu ada keajaiban ..

      Delete
  5. take 5..deep breath..amik sesi bertenang..yg penting jangan luah pada media sosial..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, mmg tak sesuai nak luah semuanya kat media sosial .. mmg kena take a deep breath ..

      Delete
    2. betul..ada menda kita boleh share kat media sosial..ada menda, better be quiet..slow2 cuba setelkan...

      Delete