Selamat Hari Raya 2019 - Cerita Blog Mrs Pip

Tuesday, 4 June 2019

Selamat Hari Raya 2019

hi there, hari ni last day puasa ... wah, mesti meriah raya korang? dah ada yg bakar lemang, anyam ketupat bagai? raya mrs pip biasa2 saja mcm tahun2 lalu,  moreover baby Nami demam bah, so mood raya mmg ke laut nampak gayanya ...


mrs pip nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin kat semua readers blog mrs pip, semoga raya korang tahun ni raya yang happy dan membahagiakan ...

Sungguh cantik si rama-rama,Hinggap seekor di depan mata,Kini syawal telah menjelma,Tangan ku hulurkan maaf kupinta.

raya tu raya juga, tapi take care tau ... jaga kesihatan ... sekarang ni cuaca agak panas, so make sure tak dehidrasi, dan pakai pakaian yang selesa nak pergi beraya ... 

kirim salam kat biskut2 raya, kek raya, ketupat dan lemang ... haha, I is on diet, so tak dpt nak makan banyak2 semua ni ... 

puasa kali ni berjaya hilang 4.6kg , very happy dgn result diet puasa ... tapi still far away lagi nak kejar target turunkan berat badan ni ... berat sekarang dah 57.1kg , so #roadto57kg accomplished ... now #roadto55kg dan #roadtoinchloss ❤

yang balik kampung, drive jauh2 tu, make sure drive safely ... take care gais ... 

doakan baby Nami cepat sembuh ya , demam asyik on and off , badan panas sgt2, batuk n selesema ... tonsil pun bengkak ... mood makan pun mmg out ... 

selamat hari raya 2019.

cheers.

32 comments:

  1. Selamat hari raya, Kak Pip. Maaf zahir & batin. Semoga baby Nami cepat sembuh ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Jannah n selamat hari raya juga ...

      Delete
  2. Salam Aidilfitri 1440H. Maaf Zahir Batin =)
    Taqobbalallahu Minna Wa Minkum..

    ReplyDelete
  3. Salam Aidilfitri 1440H
    Maaf zahir batin.

    ReplyDelete
  4. Salam Aidilfitri..
    Maaf zahir dan batin..
    Taqobbalallahu minna wa minka..

    ReplyDelete
  5. Selamat hari Raya Aidilfitri buat mrs pip & family.. =)

    ReplyDelete
  6. Selamat Hari Raya Aidilfitri, Mrs Pip. Maaf Zahir & Batin.
    Moga baby Nami dikurniakan kesembuhan dengan cepat.

    ReplyDelete
  7. Selamat hari raya aildilfitri mrs pip. Maaf zahir dan batib

    ReplyDelete
  8. Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada Mrs. Pip sekeluarga..
    Semoga Mrs. Pip sekeluarga beroleh kesejahteraan dan sentiasa dipermudahkan urusan, aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thansk LZ .

      Selamat hari raya LZ dan keluarga.

      Delete
  9. Selamat hari raya buat Mrs Pip sekeluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya juga utk Pn. Hazel dan keluarga.

      Delete
  10. salam lebaran mrs pip.. luv u.. maaf segala salah silap.. kosong2 ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luv u Awa ... Selamat hari raya Mak Kasih yg sweet.

      Delete
  11. selamat hariraya maaf zahir batin buat mrspip sekeluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu mamapp ... Salam lebaran juga utk mamapp sekeluarga.

      Delete
  12. Selamat Hari Raya...kita pun puasa ni, turun sikit berat..tapi misi lepas ni nak naikkan berat..haha...terbalik plak azam kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, misi kita berbeza tapi fokus yg sama, nak hidup lebih sihat! Yeay.

      Delete
  13. Replies
    1. Salam lebaran CCL ... yes , rayakan sebulan, tapi mrs pip on diet so tak leh nak ray sgt.

      Delete
  14. Selamat hari raya Aidil Fitri Mrs. Pip serta maaf zahir dan batin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidilfitri juga utk Mrs A sekeluarga.

      Delete
  15. aida ni sejenis yg malas nak timbang berat badan.
    tapi, jaga diet. puasa ari tu memang x makan byk.
    badan rasa ringan.
    tapi malas nak timbang :) ha ha ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, tak pa kalau dah ringan tu paham2 sajalah maksudnya ... Selamat hari raya Aida.

      Delete