Nami Heavenlee || 9 bulan - demam lagi! - Mrs Pip Dot Com

Friday, 24 May 2019

Nami Heavenlee || 9 bulan - demam lagi!

hi there, genap 9 bulan usia Nami pada 20 Mei 2019 ... semakin membesar anak mommy ni ... cheeky boy , suka senyum, dan manja sgt dgn mommy ..


9 bulan , Nami semakin suka kacau brg2 mommy, lepas tu asal nampak kerusi, dia mesti try mau berdiri ... dan apa jak dia pegang, mesti mau kasi masuk mulut, dan sesekali suka cubit mommy ... dan now dah start babbling bunyi macam mi mi mi .. eh, panggil mommy ka tu? Yeah.

tapi kan, dah few weeks Nami on and off demam dan selesema ... since April, now May, Nami dah few times jumpa doktor ... 


ni cerita 24.04.19 ... nami demam, suhu badan 38.8 degree, so doktor tahan di wad kecemasan kejap utk masukkan ubat di bontot n naked kan baby utk balut badan dgn tuala basah .. meraung si nami kesejukan ... 15 minutes mcm tu, suhu turun 37.7, so doktor benarkan balik, tapi kena makan ubat demam setiap 6 jam ..

dah habis demam hari tu, last week 15/5 , Nami demam plus selesema lagi, tp suhu ok tak mcm hari tu, so jumpa doktor lagi risau selesema Nami mcm teruk, but lucky still ok kata doktor ...

so 22/5 , appointment utk 9 months plus ada jarum tapi Nami still demam n selesema, so x dpt nak jarum, n berat badan Nami hanya naik sikit tau, 7.4kg saja berbanding bulan lalu 7kg ...



dan Nami juga jadi rebutan Iman dan Amin, masing2 nak layan Nami, jaga Nami ... haha, sayang betul Iman n Amin dgn Nami ... Iman paling care si Nami, bangun pagi mesti cari Nami, balik sekolah mesti main dgn Nami, siap request mau jaga Nami, bahahaha ... 

semoga korang bertiga sentiasa sayang menyayangi tau, jgn gaduh gaduh ... Iman n Amin ni kompetitif sangat bab bab jaga Nami, mommy yg pening ... 


sekarang ni terpaksa masukkan Nami dlm baby walker, mmg tak nak kalau boleh, tapi bila mommy nak masak di dapur, n Nami tak nak tidur, so siapa yg nak jaga Nami? end up dalam baby walker la Nami duduk tengok mommy masak dapur ...

bab makan pula, since Nami sembelit dulu, mommy try itu ini, end up mmg oat with kurma jak yang sesuai, tapi kan baru2 ni pergi klinik, nurse advice mrs pip kasi mix2 la makanan si Nami ...


so mrs pip try again .. buat puri ubi manis, Nami reject, dia makan dua tiga suap lepas tu dia tutup mulut tak nak makan ... buat bubur nasi mix kurma, pun dia mcm tak happy makan .. alahai anak, takkan lah oat kurma tu juga yang sedap ... and hope no sembelit lagi ya ... lepas ni mau try kasi makan puri apple pula, dan juga puri kentang, hope sedap di tekak si Nami ni ...

tu sajalah sedikit update mengenai baby Nami, hope baby Nami get well soon ... kesian Nami susah mau tidur coz selesema kan ... love you little darling.

Happy Ramadhan.

cheers.

5 comments:

  1. GWS Nami comel...moga sentiasa sihat lepas ni...mama jangan stress tau

    ReplyDelete
  2. dah 9 bulan cpt je masa berlalu kan... btw gws k...

    ReplyDelete
  3. ensem boy dah besar dah dia..

    ReplyDelete
  4. alahai darling.
    moga sihat sihat jer la ye lepas ni :)
    in shaa Allah...

    ReplyDelete