Amin Johansen || Hadiah untuk birthday Qistina - Cerita Blog Mrs Pip

Tuesday, 26 March 2019

Amin Johansen || Hadiah untuk birthday Qistina

hi there , update aktiviti kelas budak Amin pula ... since cikgu kelas si Amin ni rajin update aktiviti kelas dorang, so mrs pip pun update di blog untuk kenangan gitew ... tenkiu laoshi, rajin update cerita budak2 ni 👍


pagi 21.3.19, laoshi bgtau ada birthday celebration di kelas, harijadi Qistina , so laoshi pesan bawa hadiah, kasi happy birthday girl, simple2 gift pun ok ..

ni biasalah kan, bila ada bday, kita bagi hadiah, niat di hati untuk happykan anak anak kita dan kawan kawan dia ...

since lambat tau pasal bday tu, jd the next day baru Amin bg hadiah untuk Qistina ... hope Qistina suka hadiah yg Amin bagi tu ☺


meriah sangat birthday Qistina .. tengok, semua nak tumpang potong kek dgn Qistina kan , tapi biasalah kids kan, asal nmpak bday cake mesti excited ... bday girl pun ok jak potong kek dgn kawan2 ... no hal punya.


sebelum potong kek, laoshi ajak budak2 ni menari , siap ada kiriman video di wasap .. kalau mrs pip rajin, nnt mrs pip edit n upload di IG , kalau malas, bye bye sajalah dgn video tu ...


dah siap dancing2 , habis potong kek, semua kid dapat Happy Meal .. dan dah nama happy meal kan, mestilah ada toys di dalam tu ...


balik rumah, Amin baru buka toys dia ... kaler pink you .. kaler peberet si Amin ni tau .. mommy ndak boleh pinjam n sentuh toys dia ... ok la, mommy tumpang tinguk jak.

Feb 2019


ni gambar bulan Feb 2019 kalau tak silap , salah satu aktiviti ialah main warna air dan buat refleksi warna di ataa kertas ...

ntah apalah hasil kerja si Amin tu ... kasi ok sajalah bah kan ...

Jan 2019


ni pula sekitar gambar bulan Jan 2019 ... amboi Amin, bukan main lagi kau ya anak, terus 4 sekali kau penuhkan kuota ... susah mommy mau pilih menantu ni, hehe ... gurau2 jak bah ...


mommy tanya ni siapa nama kawan? Amin bgtau ni Danish ... Amin ni bukan ingat nama kawan kawan dia semua .. yang selalu dia sebut si Angeline jak ..

so Danish ni dia ingat pula ... ok kan, hope Amin boleh ingat nama kawan2 yang lain .. dia ada juga sebut nama Izz, Rafael dan Maykayla ...

Tuition 2019


so , Iman n Amin dah start tuition Feb 2019 tu ... dari sekolah ke kelas tuition, Iman n Amin dibawa oleh mommy Jordan, mommy classmate si Amin, so mrs pip ndak perlu ambil n hantar dorang dari sekolah ke kelas tuition ...

tapi bento lunch mrs pip kasi drop di kelas tuition ... balik tuition jam 3.30pm, mrs pip yg ambil dorang ...

Belanja kudap-kudap


jumaat 22.3.19, mrs pip beli cupcakes untuk Iman n Amin since hari tu Iman marah2 nak cupcakes time di rumah .. kebetulan ada yg jual cupcakes di sekolah, belilah sorang satu ...

tapi Iman n Amin tak makan cupcakes dorg di kelas time rehat ... Iman bgtau Denzel bday, so mkn kek n mi yg Denzel bagi ..

Amin pula, mkn bento yg mrs pip tapaukan dia so cupcakes tu mkn di kereta ...

mrs pip ekceli nak buat budak2 ni happy, sesekali belanja dorg outside food 😊

Trying to make the kids extra happy , so once in a while mommy  belanja makan kudap kudap 😋 ... sepatutnya makan time rehat, tapi both Iman n Amin bawa balik makan dalam kereta ...
and Iman nicely offers me one of his cupcakes , he said "tenkiu mommy belanja Iman dan satu ni untuk mommy" ... terharu I 😳

statement atas tu status di FB mrs pip ❤

tu sajalah cerita hal anak anak , happy bila dpt buat anak anak happy .. mommy love you all .

bacalah juga entry Aku Bukan Mommy Yang Perfect , ada kaitan why aku terharu bila Iman bg cupcake dia

Xoxo

cheers.

10 comments:

  1. eeee dulu kita sukaaaa tau main watercolor picit2 kat kertas tu then lipat...jadi la rama2 ke, ultromen ke..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Rasanya budak2 mmg main mcm ni lah kan..

      Delete
  2. meriah anak-anak nie kalau time birthday.. Bila buat aktiviti pun seronok je mereka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best budak2 bday, happy dorg dpt mkn kek.

      Delete
  3. wah..meriah aktiviti budak2 ni kat sekolah..expecially ada bday celebration tu..sonok dorang..dpt makan mc dee..ada dancing2, potong kek...

    ReplyDelete
  4. Wah, macam-macam aktiviti yang ada di sekolah anak Kak Pip. Baguslah ada cikgu yang selalu bagi update.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rajin cikgu si Amin ni update gambar aktiviti harian..

      Delete
  5. happening semua aktiviti diorang.. cantik kek birthday tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg happening, siap tapau mcD lagi...dahlah nak beli mcD tu jauh giler ...

      Delete