That Christmas 2018 - Cerita Blog Mrs Pip

Friday, 18 January 2019

That Christmas 2018

hi there, update cerita Xmas 2018 kitorang baru baru ni ... dah namanya Xmas kan, dan Xmas pun sinonim dengan pakaian merah, jadinya budak budak ni mrs pip pakaikan baju merah ... lepas tu sebelum pergi rumah pohpoh (grandma), haruslah ambil gambar lil' armies.

That Christmas 2018

well, ada masanya budak bertiga ni senang nak bergambar bersama, tapi ada masanya memang susah nak pujuk ... pagi tu, Iman dan Nami mood memang ok bila mommy pip suruh bergambar ... tapi Amin bad mood ... entah apalah yang dia marah sangat pagi tu, dia ndak mau bergambar bah ... eiiii Amin ni ....

so, layan sajalah gambar good mood Iman dan Nami T_T

That Christmas 2018

lepas tu lepak lepak rumah pohpoh ... ni gambar kitorang breakfast pagi tu ... kita kita saja bah ni ... ni belum ada tetamu datang ... kalau tetamu sampai, mommy pip memang ndak layan mau ambil gambar tau ... layan tetamu dan cerita cerita lagi best!

tahun ni, tidak semua adik beradik mr.Husband balik ... missing si Boney, si Cici ... yang si Boney tu nun busy urusan kerja di oversea time Xmas, yang si Cici pula ber-Xmas sebelah husband dia ...

That Christmas 2018

kalau tadi si Amin badmood mau bergambar, ni si Iman pula badmood bergambar bila sampai tempat pohpoh ... kau tengok tu si Iman duduk sebelah daddy buat muka bosan ... tu muka uunhappy pasal mommy ndak bagi dorang ambil hiasan di pokok krismas si pohpoh ...

hiks kamurang ni, habislah pokok krismas pohpoh kamurang kerjakan ... esok esok sudah kerja, jgn lupa bagi pohpoh pokok krismas yang cantik dan besar, dan wajib bagi pohpoh hadiah juga tau!

That Christmas 2018

tengoklah gambar Xmas edisi 2018 lil' armies ni ... Amin tu muka masam mencuka betul! tengok kamera pun dia langsung ndak mau ... 

dan baju lil' Nami tu ialah baju turun temurun , tu baju lil' Iman sewaktu berusia setahun , haha Nami tak perlu tunggu usia setahun, mommy kasi pakai saja ... ni semua gara gara mau kasi ngam sama tema warna merah la tu ...

apapun, we have a nice Christmas makan makan 2018.

cheers.

7 comments: