Kepala Iman berdarah akibat jatuh tangga || 12.01.2019 - MrsPip Dot Com

Sunday, 13 January 2019

Kepala Iman berdarah akibat jatuh tangga || 12.01.2019

hi there, sekadar cerita ringkas , cerita Iman jatuh di anak tangga kemarin 12.01.2019  .... elok elok pagi kemarin mrs pip tengah siapkan breakfast, terdengar suara Iman dan Amin di luar tengah sibuk sibuk cari selipar dorang di rak kasut ... ni mesti mau turun bawah ikut daddy ni ...

untuk pengetahuan, rumah mrs pip ni jenis rumah bertiang ... selalu Iman dan Amin turun tangga, mrs pip mesti akan perhatikan dorang ... mesti akan pesan "Iman Amin be careful" ... tangga rumah boleh kira tinggi la juga utk budak-budak ... tapi kemarin pasal mrs pip busy tengah masak, lepas tu selalu kalau dorang mau turun bawah, mesti akan bgtau "mommy, Iman Amin turun dulu" , tapi ni main turun jak tau tanpa bagitau mrs pip :((

Kepala Iman luka

mcm rasanya split second saja tau dengar derap kaki dorang turun tangga, lepas tu tiba tiba Iman nangis kuat masuk rumah sambil cakap "darah! darah! Iman ada darah" .... and for you info, Iman ni PALING TAKUT DARAH ... hatta secoet jari dia ada darah pun, dia boleh nangis dan trauma ...

so mrs pip ingatkan apalah sangat dengan DARAH tu kan, tapi still mrs pip pergi tengok Iman apalah yang dia bising bising pasal DARAH tu ... sekali masuk bilik Iman, mrs pip nampak belakang baju Iman penuh DARAH, terus mrs pip rasa mau pengsan (I pun penakut DARAH! satu spesis dengan si Iman)

terus panggil mr.Husband yang tengah busy siram pokok .... cepat cepat mr.Husband naik dan tengok Iman, nasib baiklah mr.Husband boleh handle bab bab darah ni, mrs pip mmg tak boleh, terus kaku berdiri tegak di luar pintu bilik Iman ...

Tempat tanda merah tu ada kesan darah
so suspected Iman jatuh terguling di sana

lepas mr.Husband bersihkan darah Iman, nampaklah luka di belakang kepala dia ... boleh tahan la juga terkoyak ... adeh :(( ... terus terbantut buat breakfast ... then Iman dah bersih dari darah, mr.Husband bawa Iman pergi Hospital Beaufort untuk rawatan ... mrs pip tak ikut, Amin dan Nami stay di rumah ... 

nasib baiklah hospital tak ramai pesakit di kecemasan, dan doktor yang periksa Iman tu bgtau just luka , tiada masalah lain ... so lepas dah buat rawatan, mr.Husband dan Iman pun balik ... doktor bagitau, lepas dua hari boleh buka balutan dan siap siap ada ubat demam dan krim antiseptik doktor bagi ...


Iman pun petangnya dah aktif bermain, so ok lah bila dah aktif, tapi memang kena kuarantin tak boleh keluar rumah ... 

Iman oh Iman ... betul betullah Iman ni, bikin hati mommy nokotigok! 

dan tidak pasal pasal, kena cuti sekolah pula sehari dua ... takkan nak pergi sekolah dengan kepala berbalut T_T

malang memang tidak berbau. get well soon Iman dear.

cheers.


15 comments:

  1. Allah.. Anak-anak kan Mrs Pip.. Memang tak terduga perangainya..
    Semoga cepat sembuh ye Iman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Sha ... mmg anak anak ni ada saja la kan perangai dorang..

      Delete
  2. semoga cepat sembuh iman, dan hati-hati selepas ini. Grow like a hero

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Arz, Iman ni dah terlebih hero rasanya ...

      Delete
  3. semoga cepat sembuh.. kena berhati2 ya :)

    https://aerillhassan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Auntie doakan semoga Iman cepat sembuh lukanya, nasib baik tak terlalu serius sangat..

    ReplyDelete
  5. ya allah, kesiannya iman. semoga cepat sembuh ye nak

    ReplyDelete
  6. aduhhh..ngilu tgk luka iman..hope luka tu cepat elok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iman punya perangai, selalu tergesa gesa...

      Delete
  7. masya allah iman iman... lps sembuh nnt jgn nakal2 lg tau... sian kat mommy dok risau 24 jam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. luka dah kering hari ni...
      hope tak da kejadian berulang lagi.

      Delete