January 2019 - MrsPip Dot Com

Wednesday, 30 January 2019

Claigio LED Magic Eye Patch mudah digunakan dan berkesan hilangkan mata panda !

January 30, 2019 18
Claigio LED Magic Eye Patch mudah digunakan dan berkesan hilangkan mata panda  !
hi there, so hari ni mrs pip nak share kat korang alat kecantikan (beauty device) dari Korea iaitu CLAIGIO LED Magic Eye Patch ... mungkin ada yang dah nampak dan kenal CLAIGIO LED Magic eye patch ni kan, lagi lagi kalau korang pencinta K-Drama, kerana produk ni turut serta digunakan dalam drama Encounter / Boyfriend yang dilakonkan oleh Song Hye Kyo dan Park Bo Gum (^-^)

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!

Apa sebenarnya fungsi CLAIGIO LED Magic Eye Patch ini?

CLAIGIO LED Magic Eye Patch ini merupakan alat kecantikan (beauty device) yang fungsi utamanya ialah untuk membuatkan kulit wajah kelihatan lebih terang dan cerah dengan merawat kawasan gelap seperti mata panda, lingkaran gelap bawah mata, dan kawasan yang berbekas akibat jerawat, ataupun warna kulit tidak sekata, mencerahkan kulit, mengurangkan garis kedut atau kedutan pada wajah, dan memperbaharui kulit (regenerating skin).

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!



Bagaimana CLAIGIO LED Magic Eye Patch ini berfungsi?

CLAIGIO LED Magic eye patch ini mengandungi 20 LED RED dengan gelombang sinar yang mempunyai panjang gelombang 600-660nm yang merupakan panjang gelombang yang paling optimum untuk kulit dalam meningkatkan pengeluaran kolagen dan elastin dalam lapisan dermal atas dan meningkatkan aktiviti fibroblas.

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!

Claigio LED Magic Eye Patch ni menggunakan teknologi RED LIGHT THERAPY... mrs pip guna alat ni baru mrs pip faham mengenai teknologi RED LIGHT THERAPY ...

teknologi RED LIGHT THERAPY ialah seakan-akan 'proses fotosintesis' yang dikenakan ke atas kulit manusia, dan antara kebaikannya ialah, teknologi ini membantu memperbaiki dan merawat masalah kulit seperti kulit berkedut, pigmentasi, jerawat, memperbaiki aliran darah dan membantu untuk stimulate pengeluaran kolagen kulit.

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!

Bagaimana cara untuk menggunakan CLAIGIO LED Magic Eye Patch ?

cara penggunaan alat ini sangat mudah, dan arahan cara penggunaan ada disertakan bersama sama produk ini di dalam kotak (seperti gambar di atas).

mari sini mrs pip terangkan cara penggunaan CLAIGIO LED Magic Eye Patch ini:-

  • selepas menanggalkan make up dan membersihkan kulit wajah, anda boleh meneruskan rutin penjagaan wajah dengan produk asas penjagaan wajah korang e.g toner, moisturizer, ampoule etc
  • buka lapisan protective film yang terdapat pada CLAIGIO LED Magic Eye Patch dan lekatkan eye patch tadi ke atas kulit muka (sila adjust eye patch sehingga anda merasa selesa mengikut kontur muka anda)
  • sambungkan wayar CLAIGIO LED Magic Eye Patch ke atas peranti telefon bimbit anda, dan tekan butang kawalan 
  • Biarkan lampu CLAIGIO LED Magic Eye Patch menyala dan lampu akan berhenti dengan sendiri selepas 8 minit 
  • Anda boleh menggunakan CLAIGIO LED Magic Eye Patch ni maksimum 3 kali sehari , dan setiap sesi ianya berdurasi selama 8 minit sahaja.

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
cara penggunaan


Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
cara membersihkan

Bagaimana cara untuk membersihkan CLAIGIO LED Magic Eye Patch ini?

selepas menggunakan alat ini, anda boleh membersihkannya dengan menggunakan air yang sedikit suam dengan mencelup eye patch tadi ke dalam air dan kemudian mengeringkannya, dan menutup bahagian eye patch tadi menggunakan protective film yang disertakan bersama produk ini.


ni video (behind the screen) drama Korea Encounter / Boyfriend yang hangat ditayangkan tu featured Claigio LED Magic Eye Patch ni ... 

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
digunakan di sekitar wajah termasuk kawasan leher

antara ciri-ciri menarik yang mrs pip suka sangat dengan Claigio LED Magic Eye Patch ialah ianya 
  • bersaiz kecil, 
  • sangat portable, 
  • selesa digunakan
  • hanya sambungkan sahaja di handphone dan siap untuk digunakan,
  • boleh digunakan pada bila-bila masa sahaja, 
  • 8 minit setiap sesi, maksimum 3 kali sehari, dan 
  • auto turn-off selepas 8 minit penggunaan.

mcm mrs pip selalu guna Claigio LED Magic Eye Patch di waktu pagi selepas hantar anak-anak dari sekolah, so on the way balik tu 10 minutes driving, pasang dulu device ni then sampai rumah dah siap ber-CLAIGIO ... then waktu malam pun pakai sekali lagi sebelum masuk tidur. 

adakah mrs pip berpuashati dengan Claigio LED Magic Eye Patch ini?

mrs pip sudahpun menggunakan alat ni selama 13 hari dan tujuan utama mrs pip menggunakan alat ini ialah untuk menghilangkan lingkaran hitam bawah mata ataupun lebih dikenali dengan panda eyes, dan juga untuk mengurangkan / menghapuskan eyebag!  

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!

mr.Husband selalu setiap kali bangun pagi dia akan cakap kat mrs pip "eiii, tinguk tu mata kau, ada panda eyes lah" ... tapi memang mrs pip akui masalah panda eyes ni bukan sehari dua, tapi sudah agak berbulan juga lamanya. almaklumlah , mrs pip kan ada baby , so memang jadual tidur agak berubah-ubah dan sering terganggu kerana perlu susukan baby lewat malam dan juga ada masanya baby meragam, so memang kena stay up malam ... 

mrs pip start guna Claigio LED Magic Eye Patch ni pada 18 Januari 2019, dan pada 29 January 2019 , iaitu selepas 12 hari penggunaan, tiba-tiba mr.Husband cakap "eh, mata kau ndak brapa nampak hitam sudah, tu panda eyes macam hilang sudah" ... 

terus kembang kempis ni perasaan gembira mrs pip ... apakan tidak, selalu kena tahan telinga kena cakap mata kita macam tu panda, tiba-tiba pagi tu bangun, mr.Husband perasan mata mrs pip nampak perubahan ... 

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
before and after

ni gambar before and after mrs pip menggunakan Claigio LED Magic Eye Patch ... mungkin sukar untuk melihat sebarang perbezaan ke atas gambar tersebut kerana dari segi pencahayaan yang berbeza dan juga mungkin sahaja memang tidak menampakkan banyak perubahan kalau dilihat di atas gambar tersebut (please excuse me my just an amateur photos) ...

tetapi, dari pengalaman mrs pip sendiri, memang terasa perbezaan di bahagian bawah mata yang semakin cerah, selain panda eyes yang semakin tidak kelihatan, eyebag juga nampaknya sudah tidak memunculkan diri, dan kalau korang rasa raut muka tu nampak seperti V-shape, thanks to this Claigio LED Magic Eye Patch yang membantu memperbaiki my sagging skin around my V-Line T_T

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!

bagi pengguna I-Phone atau pengguna phone yang memerlukan adapter Type C, untuk menyambungkan Claigio LED Magic Eye Patch ke handphone anda, jangan risau kerana Claigio LED Magic Eye Patch didatangkan bersama adapter untuk I-Phone dan Type C.

so, rasa-rasanya korang berkenan dengan produk ni? mrs pip nak bagitau korang, Claigio LED Magic Eye Patch ini berharga RM249.00 dan mempunyai satu tahun jaminan (a one to one replacement for defects) , dan sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk ini, sila layari link yang disertakan di bawah


dan bagi 30 pembeli terawal, anda boleh menggunakan kod MRSPIP30 untuk mendapatkan diskaun sebanyak RM30 daripada harga asal dan diskaun ini hanya sah sehingga 28 Februari 2019.

thanks for reading, stay beauty everyone.

cheers.

Monday, 28 January 2019

Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada

January 28, 2019 22
Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada
hi there, pernah tak korang dengar nama susu Suffy? meh sini mrs pip nak kenalkan kat korang semua jenama susu Suffy ... Suffy adalah jenama susu yang dipercayai oleh ibubapa di seluruh Malaysia. Suffy di miliki oleh sebuah syarikat yang diberi nama Suffy Dairy Group Sdn Bhd yang sangat mengambil berat akan keperluan anak-anak dan keluarga yang ingin mencari produk susu yang berkualiti tinggi, selamat dan juga mampu dimiliki.

Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada
Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada

KUALITI TINGGI
Kesemua produk Suffy di import dari luar negara iaitu Belanda untuk sumber Susu Kambing dan New Zealand untuk sumber Susu Lembu dan kemudian diformulasikan di Malaysia berdasarkan keperluan nutrisi kanak-kanak di Malaysia.

SELAMAT
Produk Suffy di keluarkan dikilang yang terletak di Ipoh,Perak. Dengan memilik Sijil MESTI dari pihak Jabatan Kesihatan dan Sijil HALAL Malaysia, sudah pasti keselamatan dan kualiti produk Suffy sentiasa dipantau untuk menjamin pengguna menerima Susu Suffy berkualiti dan selamat.

MAMPU DIMILIKI
Suffy menawarkan produk susu pada harga mampu milik demi memenuhi keperluan keluarga di Malaysia. Suffy juga menawarkan peluang-peluang perniagaan kepada pengguna melalui kaedah menjadi Agen Suffy yang akan membantu pengguna mendapatkan produk Suffy pada harga yang berbaloi dan dalam masa yang sama menjana kewangan keluarga melalui penjualan produk Suffy.

Dah tahu serba sedikit mengenai susu Suffy ni? mungkin ada ibubapa yang teragak-agak nak beli produk Suffy, atau macam tak berapa yakin nak guna produk ni kan. Jangan risau, kerana Suffy ada menyediakan set percubaan susu Suffy yang ibubapa boleh tebus di melalui Shopee menggunakan kod khas

Tetapi sebelum tu, mrs pip nak kenalkan kepada ibubapa dengan lebih lanjut produk yang dikeluarkan oleh Suffy.


Suffy B Genius

Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada
Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada


Mempunyai Si Manja yang sihat, bijak dan kuat adalah impian setiap ibu bapa. Suffy memperkenalkan Suffy® B Genius dengan Formula B3, dirumus dengan DHA (15mg/100g), Vitamin, Mineral serta tambahan Prebiotik – FOS & Manna untuk membantu Si Manja anda kekal sihat, bijak dan kuat.

  • Susu Tepung Rumusan Untuk Kanak-Kanak
  • Sesuai untuk Si Manja Berusia 1 – 3 Tahun

Suffy Annis Nutricious – Untuk Perut Sensitif

Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada
Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada


Setiap anak-anak mempunyai tahap-tahap perkembangan yang berbeza dan di setiap tahap perkembangan, anak memerlukan nutrisi-nutrisi yang penting untuk menyokong tumbesaran dan perkembangan yang melibatkan dari segi dalaman dan juga luaran.

Suffy Annis Nutricious dirumus dengan fomulasi Tri-Guide untuk menyokong dan meningkatkan perkembangan anak-anak melalui bahan-bahan yang berkualiti tinggi dan menepati keperluan anak-anak. Tri-Guide mengandungi campuran istimewa bahan-bahan seperti DHA, Prebiotik dari FOS, L-Lysine dan Rantaian Sederhana Triglyceride @ MCT

  • Sesuai untuk Si Manja dari usia dari 1 – 3 Tahun
  • Mempunyai rasa yang sedap sertai bernutrisi
  • Sesuai untuk Kanak-Kanak yang mempunyai perut yang sensitif dan kurang selera makan

Suffy Pure Goat – Susu Untuk Semua

Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada
Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada

Peringkat awal kehidupan Si Manja adalah waktu yang sangat penting untuk perkembangan tubuh badan. Kami di Suffy memperkenalkan Suffy Pure Goat yang kaya dengan khasiat 100% semulajadi dari Susu Kambing untuk Si Manja Anda !!!

  • Susu kambing 100% asli
  • Tanpa sebarang pengawet, pewarna atau perisa tiruan

Suffy Goat

Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada
Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada

Peringkat awal kehidupan Si Manja adalah waktu yang sangat penting untuk perkembangan tubuh badan. Suffy Goat dengan formulasi kebaikan-kebaikan buah-buahan seperti Kurma dan Delima, selain daripada Madu dan Manna sangat baik untuk membantu Sistem Penghadaman Si Manja. Suffy Goat diimport dari Belanda dan diformulasikan di Malaysia berdasarkan keperluan Si Manja.

  • Tiada Gula Tambahan
  • Sesuai untuk Kanak-Kanak yang alami masalah alahan Protein Susu Lembu

Cara untuk menebus set percubaan susu suffy percuma 
(terhad untuk 50 orang terawal sahaja)

Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada
Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada


1. Layari laman web http://www.suffy.com.my/sampelsususuffy/
2. Pilih senarai set percubaan dan isi maklumat peribadi
3. Baca Terms & Conditions dan klik butang Submit
4. Klik pada gambar set percubaan yang anda inginkan
5. Log masuk pada laman web Shopee dan sila daftar akaun Shopee dahulu kalau tidak memiliki akaun Shopee
6. Klik pada beli sekarang dan pilih kuantiti yang anda inginkan (hanya 1 set sampel susu percuma sahaja diberikan terhad kepada 50 orang pertama)
7. Klik pada suffymalaysia dan trial pack pilihan (mrs pip pilih Suffy B Genius) dan klik pada semak keluar
8. Gunakan kod SUFFYSBG untuk mendapatkan pek percubaan (1 set) secara percuma
9. Sila pastikan anda menekan pada baucer diskaun suffy malaysia official store dan klik OK untuk pengesahan.
10. Penghataran akan dilakukan dalam masa 3 hari bekerja.
11. Tarikh penebusan bermula 24/1/2019 sehingga 15/12/2019



Nak info juga mengenai kelebihan beli set percubaan susu Suffy ni:-

  • Terima 3 sachet untuk 3 kali pengambilan
  • Dapatkan produk segera dalam tempoh 24jam ( bergantung pada perkhimatan penghantaran )
  • Pegawai perkhidmatan pelanggan Suffy akan menghubungi pelanggan dan memberikan panduan serta khidmat nasihat pengambilan susu Suffy

Sebarang pertanyaan dan info lanjut boleh menghubungi SUFFY di

Website : www.suffy.com.my
Suffy Careline : 05 - 525 2992
Whatsapp : 011 - 3225 2882

Suffy Official Store di Shopee :

SUFFY DAIRY GROUP SDN BHD
Pejabat Urusan
No 29, Laluan Meru Perdana 11,
Taman Meru Perdana 2, 31200 Chemor
Perak, Malaysia
Tel : 05 - 525 2992
Email : admin@suffy.com.my

jadi, untuk ibubapa yang bercadang untuk mencuba susu Suffy ni, bolehlah mendapatkan pek percubaan yang boleh didapati di laman web Shopee.

UPDATE

Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada
Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada

yeah sampai sudah trial pack susu Suffy yang mrs pip berjaya redeemed secara percuma di Shopee hari tu ... mrs pip order pada 25/1/2019 dan selamat sampai pada 1/2/2019 .. delivery laju ! selalu barang kalau mrs pip beli, 10 hari bekerja gitu baru sampai :)) eh, I like seller yang hantar laju macam ni.

Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada
Percuma set percubaan susu Suffy || Cepat sementara stok masih ada

dan tada! Iman dengan penuh gaya mencuba trial pack susu Suffy, cepat ja dia habiskan segelas, katanya sedap, lepas tu nak lagi minum ... eh, tunggu next hour ya Iman, baru minum lagi... amboi, sedap sangatlah tu sampai nak refill pula.

Amin pun suka, tapi Amin kan dia refused mommy ambil gambar , katanya dia belum mandi pagi lagi jadi no gambar gambar kunun .. alahai Amin ni.

Suffy, susu pilihan ramai T_T

cheers.

Thursday, 24 January 2019

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah

January 24, 2019 26
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah
hi there, mrs pip nowadays ni, perasan sangat perbezaan kulit muka mrs pip berbanding beberapa tahun lepas T_T sekarang ni, mrs pip boleh katakan, kehadiran jelas garis garis halus (wrinkles) di kawasan senyum (laugh line) , kedutan di atas sekitar dahi, kulit kering, dan kulit kendur di bahagian pipi ... 

well, nampaknya kulit wajah mrs pip mengalami penuaan seiring dengan usia mrs pip, namun malangnya, kulit mrs pip seakan lebih cepat tua berbanding usia sebenar :(( adoi, memang boleh tidur tak lena ni memikirkan cara untuk mengatasi masalah kulit wajah mrs pip ni ! 

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah 

dan baru-baru ini, mrs pip diperkenalkan dengan produk ID.AZ yang berasal dari negara Korea, dan produk ini diber nama ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack telah dicipta oleh klinik dermatologi yang top di Korea, di mana produk ini membawa rawatan profesional ke dalam penjagaan kulit di rumahID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mengangkat wajah dengan tegas, menjadikan garis wajah yang lebih licin dan lebih langsing.

ID.AZ was created by Korea's top dermatology clinic, bringing professional treatments into at-home skincare. The Tension Sleeping Pack lifts the face firmly, making a sleeker and slimmer face line.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah 

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack dikatakan mampu membantu mengatasi masalah kulit wajah dengan fungsi utamanya iaitu :-

  • Improve skin density (memperbaiki kepadatan pada kulit)
  • Improve sagging face  (memperbaiki kulit wajah yang kendur)
  • Lifting (menegangkan kulit) 
  • Anti-aging (anti-penuaan)

bahan-bahan yang terdapat di dalam produk ini ialah (sumber: klik di sini)

Water, Butylene Glycol, Squalene, Alcohol Denat., Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin, Hydrogenated Poly (C6-14 Olefin), Chondrus Crispus Extract, Saccharum Officinarum (Sugarcane) Extract, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Caprylic/Capric/Myristic/Stearic Triglyceride, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Niacinamide, PEG-40 Stearate, Cetearyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Argania Spinosa Kernel (Argan) Extract, Anemarrhena Asphodeloides Root Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Prunella Vulgaris Flower/Leaf/Stem Extract, Tagetes Erecta (Marigold Flower) Flower Extract, Dioscorea Japonica (Yam) Root Extract, Morus Alba (White Mulberry) Root Extract, Salvia Officinalis (Sage) Extract, Pentylene Glycol, Synthetic Beeswax, Cyclohexasiloxane, PEG-100 Stearate Polyacrylate-13 Polyisobutene, Palmitic Acid, Caprylyl Glycol, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Adenosine, Polysorbate 20, Sorbitan Isostearate, Sodium Deoxycholate, Myristic Acid, Arachidic Acid, Lauric Acid, 1,2-Hexanediol, Sorbitan Laurate, Oleic Acid, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydroxyethylcellulose, Acetyl Dipeptide-1, Cetyl Ester Alcohol, Carbomer, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance

Ianya tidak mengandungi Parabens, Synthetic Dyes & Fragrances, Mineral Oils


ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah
tekstur ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack

sebelum mrs pip kongsikan kepada korang keberkesanan penggunaan produk ni ke atas kulit wajah, mrs pip nak kongsikan dulu tekstur dan cara menggunakan Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack ini .

warnanya seperti yang anda lihat, ianya berwarna putih, manakala teksturnya terasa selembut sutera (silky smooth), mudah menyerap masuk ke dalam kulit, krim yang ringan dan mempunyai haruman yang tidak kuat (light nice scented smell).

untuk cara penggunaannya pula :-
  • ambil sejumlah krim Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack  yang mencukupi selepas anda menggunakan pelembap anda. sapu dengan rata ke atas seluruh wajah muka termasuk kawasan leher anda pada waktu malam sebelum masuk tidur. 
  • buat urutan V dari dagu menuju ke atas pipi, urut perlahan-lahan kemudian tepuk-tepuk dengan perlahan sehingga ianya meresap ke dalam kulit
  • gunakan setiap malam sebelum masuk tidur, tetapi mrs pip percaya krim Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack ini juga boleh digunakan di siang hari.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah 

kawasan dahi merupakan kawasan yang agak ketara garis garis halus dan kedutan, disebabkan kulit wajah di sekitar dahi mrs pip merupakan kawasan yang paling mudah / cepat kering , jadi dehidrasi berlaku dan lama kelamaan apabila tidak dirawat dengan betul, maka berlakulah masalah penuaan lebih awal di kawasan dahi tersebut.

selain itu, laugh line di muka mrs pip juga menunjukkan garis garis yang agak ketara apabila mrs pip senyum, mungkin saja kerana kulit wajah sudah mula kekurangan kolagen dan serat elastik seiring dengan usia mrs pip yang semakin meningkat.  

adakah produk ini berkesan melawan 
masalah penuaan kulit di wajah mrs pip? 
v
v
v
v
v

daripada pemerhatian mrs pip, 10 hari menggunakan produk ini setiap malam sebelum tidur, mrs pip dapat melihat garis garis halus berkurangan, dan kedutan yang sebelum ini agak ketara setiap kali wajah mrs pip berkeriut, nampaknya kedutan tersebut juga berjaya dikurangkan.

untuk kawasan laugh line pula, garis garis laugh line ini nampak sedikit pudar selama 10 hari penggunaan ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack , namun untuk membuatkan laugh line ini hilang secara total dalam 10 hari adalah sesuatu yang sukar kerana untuk menganjalkan kulit kembali remaja, perlukan penjagaan kulit yang rapi dan bantuan rawatan kosmetik.

selain itu, gaya hidup yang sihat seperti melakukan aktiviti senaman membantu melegakan tekanan, kerana tekanan hidup menyumbang kepada penggalakan pembentukan kedutan, dan mengambil air secukupnya untuk mengelak dehidrasi serta memakan diet yang kaya dengan buah-buahan, sayur-sayuran, dan bijirin membantu meningkatkan keanjalan kulit. 

adakah mrs pip gembira menggunakan produk ini?

mrs pip dapat melihat perubahan pada garis garis halus dan kedut di sekitar dahi yang selama ini mrs pip cuba untuk hilangkan / kurangkan namun tidak berjaya, tetapi dengan menggunakan ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack hanya 10 hari, garis garis halus dan kedut nampak berkurangan dengan agak baik. mrs pip boleh katakan, ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack ternyata mempunyai kemampuan anti-penuaan.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah
before & after
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah 

dengan penggunaan yang berterusan serta cara dan urutan yang disyorkan, mrs pip yakin ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu memperbaiki keanjalan kulit, dan sekaligus memperbaiki kekenduran kulit.

dan mrs pip berasa gembira dengan perubahan pada kawasan dahi mrs pip yang semakin hilang garis halus dan kedutan, dan berpuashati menggunakan produk ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah 

sekiranya anda berminat untuk menggunakan ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack, anda boleh membelinya di rangkaian kedai Watsons, atau boleh juga membelinya secara online di laman web Watsons.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack ini berharga RM199.00, dan sekarang ni Watsons ada diskaun, so selepas diskaun harga ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack ialah RM169.15

layari laman web Watsons, atau boleh layari Instagram ID.AZ seperti yang mrs pip kongsikan di bawah ini untuk megetahui lebih lanjut mengenai produk ini :-


#idaz #butterflymsia #facefitsleepingmask

stay beautiful everyone.

cheers.

Tuesday, 22 January 2019

Puas hati dengan canvas print dari Printcious

January 22, 2019 40
Puas hati dengan canvas print dari Printcious
hi there, ingat tak hari tu mrs pip share kat korang yang mrs pip nak buat canvas print kat Printcious? yeah, canvas print dari Printcious dah sampai dengan selamatnya ... happy sangat apabila terima parcel dari Printcious yang menggunaka courier service Aramex ^_^

kalau korang yang takut risau tak tahu macam mana nak buat canvas print ni, korang boleh baca kat entry terdahulu mrs pip , cara nak buat canvas print dengan mudah di Printcious >>> Mudahnya DIY Canvas Print di Printcious <<< 

Puas hati dengan canvas print dari Printcious
Puas hati dengan canvas print dari Printcious 

ini buka kali pertama mrs pip tempah barangan di Printcious tau, sebelum ni mrs pip pernah tempah fridge magnet, mug, baby romper, mousepad kat Printcious , dan korang yang nak tengok hasil tempahan mrs pip di Printcious tu, boleh check link yang mrs pip sediakan ni:-




  • DIY mouse pad
  • DIY romper baby Nami
  • DIY anniversary mug
  • DIY fridge magnet 
  • DIY ceramic tiles


  • satu hal yang mrs pip PALING SUKA mengenai PRINTCOUS ni ialah PENGHANTARAN YANG LAJU ... mrs pip tempah canvas print ni pada 14.01.2019, dan selamat tiba di alamat mrs pip pada 18.01.2019 , memang terkejut terima parcel dalam minggu yang sama kerana menjadi kebiasaan untuk mrs pip bila tempah / beli barang online, dalam 10 hari juga baru sampai, tapi Printcious ni hanya ambil masa 4-5 hari barang sampai. Memang pantas! I like :))

    Puas hati dengan canvas print dari Printcious
    Puas hati dengan canvas print dari Printcious 

    tada! inilah hasil canvas print yang mrs pip buat ... nak abadikan gambar anak anak ianya memori keibubapaan yang indah bagi mrs pip, dapat melahirkan dan membesarkan anak anak sendiri. 

    yang selalu baca blog mrs pip ni, pasti korang dah kenal dengan anak anak mrs pip kan #mythreeheroes #mythreenyawa iaitu Iman Rafael, Amin Johansen dan Nami Heavenlee.

    canvas print yang menjadi pilihan mrs pip ialah square canvas print yang bersaiz 40cm x 40cm dan
    untuk pengetahun, canvas print di Printcious ni ada beberapa saiz yang korang boleh pilih mengikut kesesuaian yang korang nak:-

    Canvas Square :- Saiz 30cmx30cm dan 40cmx40cm

    Canvas Rectangle :- Saiz 30cmx20cm, 45cmx30cm, dan 60cmx40cm

    dah buat satu canvas print ni, mrs pip nak repeat order lagi nanti, memang puashati dengan cetakan canvas print ni tau, selain pembungkusan yang rapi (dibalut menggunakan sehingga 5 lapis bubble wrap), dan penghantaran yang pantas :)) , so memang sangat berpuashati dengan Printcious T_T.

    selain PRINTCIOUS MALAYSIA, korang boleh layari PRINTCIOUS Australia dan Singapore , dan berikut merupakan laman web rasmi PRINTCIOUS :-


    thanks Printcious.

    cheers.

    Sunday, 20 January 2019

    Segmen Drop Your Link!

    January 20, 2019 10
    Segmen Drop Your Link!
    hi there, hampir terlupa dengan segmen drop your link ni yang dibawa oleh blogger Adinda ... hari tu Adinda ada letak komen jemput mrs pip join segmen dia ni... woha! nasiblah teringat kembali ... hehe... dan nasiblah sempat join, ni hari last ok...

    Segmen Drop Your Link!
    Segmen Drop Your Link!

    korang yang nak join, sudi sudi klin banner di atas tau ... nak join pun senang saja syarat peyertaan, dan hari ni 20/1/19 last day ...

    jom support sesama blogger.

    thanks.

    cheers.

    Saturday, 19 January 2019

    Top 10 entry post menarik di mrspipdotcom (2015-2018)

    January 19, 2019 12
    Top 10 entry post menarik di mrspipdotcom (2015-2018)
    hi there, yang menarik di blog mrs pip dari mula berblogging sehingga awal Januari 2019 ... ingat lagi masa mula mula berblog tu, sorang follower pun tiada .. the PV pun tak lepas 1K sebulan ... time tu just berblog utk coret coret hal anak anak ...

    lepas 2 tahun berblog kalau tak silap, baru rasa nak expand blog ni ... then join bloglist segment dan giveaway, slowly kenal blogger blogger lain ... dan slowly PV ada kemajuan dan followers bertambah T_T

    lepas tu join group blogger Sabahan Blogger , kemudian join AFB ... bila dah join group blogger ni, ilmu berblogging itu bertambah ... happy bila dapat support dari blogger blogger lain T_T tenkiu korang semua yang selalu bagi blog info dan support blog mrs pip ...

    dan tukar domain blog dari sukasukasurirumah.blogspot.com ke www.mrspip.com, and thanks to sishawa yang tolong mrs pip tukar domain , love you a lot, xoxo.

    >>> blog bertukar domain

    Top 10 entry post menarik di mrspipdotcom (2015-2018)

    bila tengok stat blog (tak guna google analytics, tunggulah BR kita cantik baru guna stat dari google analytics), PV dah cecah setengah juta ... PV setiap bulan average dalam 20K - 24K sebulan. bab PV ni mrs pip hope boleh increase cecak 30K sebulan ... caiyok caiyok ... banyak lagi kena buat utk blog mrs pip ni kalau nak increase PV dan UV ... ni pun still study macam mana nak guna keywords dan naikkan BR ... 

    Top 10 entry post menarik di mrspipdotcom (2015-2018)

    so sepanjang berblogging ni, 10 entry yang mendapat perhatian adalah seperti di atas tu ... ada yang dah baca tak entry mrs pip ... ni semua entry dulu dulu, tapi still dapat visitor, lagi lagi cara senang tanak nasi pulut tu, almost every week jadi hot entry di blog mrs pip :))

    jemput baca 10 entry paling hangat di blog mrs pip:-

    Cara senang tanak nasi pulut
    Susu Frisolac Comfort untuk bayi yang sukar membuang air besar + baby colic + bayi yang selalu kembung perut


    Pengalaman pumping breastmilk menggunakan pam susu jenama AUTUMNZ yang best!

    Kadar bayaran fidyah bagi negeri Sabah



    Top 10 entry post menarik di mrspipdotcom (2015-2018)

    dan untuk search keywords pula , semua nampak macam ok kan, sesuai la dengan hot entry tu kecuali gambar akim cium stacy ... hiks! ada pula yang gatal jiwa cari keywords cenggitu kat blog I ! please ya, bab bab 18SX mrs pip tapis tak masuk blog :((

    Top 10 entry post menarik di mrspipdotcom (2015-2018)
    dan of course la, pageviews by country mestilah Malaysia tanah airku .... negara negara lain yang datang menyinggah , kot kot dorang cari info la kot kat blog mrs pip kan ... apapun, hope mrs pip lebih rajin share info untuk tahun 2019 T_T

    happy blogging everyone.

    cheers.

    Friday, 18 January 2019

    That Christmas 2018

    January 18, 2019 7
    That Christmas 2018
    hi there, update cerita Xmas 2018 kitorang baru baru ni ... dah namanya Xmas kan, dan Xmas pun sinonim dengan pakaian merah, jadinya budak budak ni mrs pip pakaikan baju merah ... lepas tu sebelum pergi rumah pohpoh (grandma), haruslah ambil gambar lil' armies.

    That Christmas 2018

    well, ada masanya budak bertiga ni senang nak bergambar bersama, tapi ada masanya memang susah nak pujuk ... pagi tu, Iman dan Nami mood memang ok bila mommy pip suruh bergambar ... tapi Amin bad mood ... entah apalah yang dia marah sangat pagi tu, dia ndak mau bergambar bah ... eiiii Amin ni ....

    so, layan sajalah gambar good mood Iman dan Nami T_T

    That Christmas 2018

    lepas tu lepak lepak rumah pohpoh ... ni gambar kitorang breakfast pagi tu ... kita kita saja bah ni ... ni belum ada tetamu datang ... kalau tetamu sampai, mommy pip memang ndak layan mau ambil gambar tau ... layan tetamu dan cerita cerita lagi best!

    tahun ni, tidak semua adik beradik mr.Husband balik ... missing si Boney, si Cici ... yang si Boney tu nun busy urusan kerja di oversea time Xmas, yang si Cici pula ber-Xmas sebelah husband dia ...

    That Christmas 2018

    kalau tadi si Amin badmood mau bergambar, ni si Iman pula badmood bergambar bila sampai tempat pohpoh ... kau tengok tu si Iman duduk sebelah daddy buat muka bosan ... tu muka uunhappy pasal mommy ndak bagi dorang ambil hiasan di pokok krismas si pohpoh ...

    hiks kamurang ni, habislah pokok krismas pohpoh kamurang kerjakan ... esok esok sudah kerja, jgn lupa bagi pohpoh pokok krismas yang cantik dan besar, dan wajib bagi pohpoh hadiah juga tau!

    That Christmas 2018

    tengoklah gambar Xmas edisi 2018 lil' armies ni ... Amin tu muka masam mencuka betul! tengok kamera pun dia langsung ndak mau ... 

    dan baju lil' Nami tu ialah baju turun temurun , tu baju lil' Iman sewaktu berusia setahun , haha Nami tak perlu tunggu usia setahun, mommy kasi pakai saja ... ni semua gara gara mau kasi ngam sama tema warna merah la tu ...

    apapun, we have a nice Christmas makan makan 2018.

    cheers.

    Thursday, 17 January 2019

    Terima hadiah daripada rakan blogger || Mommy Irra , Cikgu Etuza & Suria Amanda

    January 17, 2019 23
    Terima hadiah daripada rakan blogger || Mommy Irra , Cikgu Etuza & Suria Amanda
    hi there, yeah, hadiah daripada rakan-rakan blogger selamat mrs pip terima. happy kan bila dapat hadiah, lagi lagi hadiah tu memang berguna untuk kita. tak sangka pula bila rajin bertandang kat social media rakan blogger, sudinya mereka bagi kita appreciation gift ni ... semoga murah tau rezeki korang yang bagi ni kak mrs pip T_T

    Terima hadiah daripada rakan blogger || Mommy Irra 

    yang container kecil ni , small freezer pots, ada 6 biji ... yang ni mrs pip terima daripada Mommy Irra. yang ni dapat pasal mrs pip hari tu jadi pengunjung yang banyak bagi "like" di IG mommy irra tempoh hari. eh, like banyak2 pun boleh dapat gift ... sukanya I.

    freezer pots ni mmg rezeki buat baby Nami la ni, coz lagi sebulan (next February ni) baby Nami dah boleh makan solid food, so bolehlah letak solid food baby Nami kat dalam bekas kecil ni ... warna pun cantik, mcm mommy tau2 saja mrs pip suka kaler ni.

    Terima hadiah daripada rakan blogger || Cikgu Etuza

    dan minuman Chocolate with malt keluaran Elken ni, mrs pip terima daripada blogger senegeri , iaitu blogger Etuza. dan baru tau Etuza ni seorang cikgu, so lepas ni nak panggil dia cikgu la juga ...

    mrs pip terima ni bila tersenarai sbg salah sorang pengkomen unggul bula Disember di blog beliau. da tak sangka dapat sekotak minuman coklat yang sangat sedap! serius sedap. coklat pekat. I like. minum dengan mr.Husband dan anak anak, memang rezeki mrs pip sekeluarga :))

    cikgu etuza bgtau, selain minum, boleh juga dijadikan bahan dalam pembuatan kek, so lepas ni kalau mrs pip buat kek, nak try letak sepeket dua dalam kek kelak, mesti extra yummy kan, insya allah.

    Terima hadiah daripada rakan blogger || Suria Amanda

    yang ni pula spiral biding notebook daripada blogger Suria Amanda. eh suka dengan kaler teal blue cover note ni, lepas tu cover dia jenis ala-ala leather gitew ... mrs pip dapat ni bilamana menjadi top komentor di blog Suria Amanda untuk bulan Disember lepas ... lepas ni bolehlah jot down notes blogging kat notebook ni ... yeah!

    mrs pip ucapkan thanks a lot korang, dan semoga kalian sentiasa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan semua urusan.

    jemput jenguk juga blog mereka:-

    blog mommy irra >>> http://www.irrayyan.com/
    blog cikgu etuza >>> http://madey09.blogspot.com/
    blog suria amanda >>> www.suriaamanda.com
    cheers.

    Wednesday, 16 January 2019

    Beli buku di Karangkraf sempena sale 12.12

    January 16, 2019 9
    Beli buku di Karangkraf sempena sale 12.12
    hi there, baru sempat mau update buku buku yang mrs pip beli sempena Sale 12.12 dari Karangkraf Mall ... ni kali ketiga mrs pip beli di Karangkraf Mall dengan harga yang sangat berbaloi... bermula Sale 10.10, Sale 11.11 dan kemudian Sale 12.12 ... 

    untuk Sale 12.12 ni, mrs pip beli 7 buah buku novel untuk bacaan mrs pip di waktu lapang, dan 3 buah buku untuk santapan rohani dan jiwa (well kekadang I is terpesong dan melencong, so perlu ada buku buku agama cenggini utk mengingatkan mrs pip tentang halatuju hidup), dan 2 buah buku lebih kepada kemahiran ber-kreativiti #siscuba
    Beli buku di Karangkraf sempena sale 12.12

    ekceli, ada banyak lagi novel yang mrs pip tak sempat habis baca, so tahun 2019, akan berpuasa daripada membeli novel (sila jangan info kalau ada jualan novel mur mur ya) ... tapi, ada tak runner utk Big Bad Wolf (BBW), rasa rasa BBW 2019 ni ada tak? dan why la dorang tak buat di Kota Kinabalu? ... hiks.

    korang layan novel tak? ada tak yang dah baca novel yang mrs pip beli ni? cer sinopsis sikit supaya semangat nak start baca ... tapi nak review di blog memang banyak punya malas :(( ...

    thanks for reading.

    cheers.

    Tuesday, 15 January 2019

    Unboxing Althea Christmas Gift

    January 15, 2019 16
    Unboxing Althea Christmas Gift
    hi there, hari ni baru ada kesempatan untuk menulis cerita Unboxing Althea Christmas Gift mrs pip ni  ... hari tu mrs pip ada share mrs pip punya My 10 Althea Christmas Wish List , nak tahu apalah yang mrs pip berangan nak minta Santa Althea bagi mrs pip tu , bolehlah klik link di bawah ni


    dasar sejenis mrs pip la kan, wish list bukan main lagi minta itu ini, tapi bila dapat yang real punya, lain pula pilihan di hati ni ... dalam wishlist tu, Item #2, #3 dan #9 tu kan, mrs pip dah beli lebih awal bila mana dapat tahu Althea ada diskaun 50% untuk keluaran Althea Eksklusif ... bahaha, dasar tak penyabar kan ... lepas tu Item #1 tu pula still ada stok satu set, so tak jadi pilih untuk re-stock.

    Unboxing Althea Christmas Wishlist 

    yeah! so let's unboxing .... hari tu mrs pip ada buat entry >>> lagi barangan Althea yang berjaya di-add-to-cart <<<, so ni lah barangan yang sampai , semuanya berada dalam keadaan yang selamat ... memang happy sangat terima barangan ni semua ...

    Unboxing Althea Christmas Wishlist 

    gambar baris atas semua tu one set tau, keluaran Boom De Ah-Dah, yang ni RM26.00 per set (ada diskaun, harga asal dalam RM40++ mcm tu la ) >>> pencuci muka soothing cleanser + pore cleanser + 6 sheet face mask.

    dan barangan lain dalam gambar adalah
    • Rose Body Lotion (500ml) RM14.00 >>> mrs pip mmg suka pakai lotion badan, so yang ni worth to buy.
    • Super Aqua Max Watery Essence (42g) RM41.00 
    • Perfume Fabric Mist Luv Luv Raina (60ml) RM18.00 >>> yang ni dah try, sweet tau bau dia, lepas tu botol pun senang nak masuk bag.

    Unboxing Althea Christmas Wishlist 

    • Aloe Vera 92% Soothing Gel (300ml) RM13.00 >>> dulu pernah nak beli yang ni, tapi habis stok, so once ternampak dah available, terus grab satu
    • Power 10 Formula VC Effector (30ml) RM30.00
    • Wrinkle and Whitening Eye Cream (15ml) RM19.00 >>> omg, my panda eyes nowadays!.
    • Perfume In Hand Cream (50ml) Cherry Blossom RM8.00 
    • Perfume Hand & Nail Cream (60g) White Musk RM7.00 >>> nak juga bahagian tangann lembut bak kulit bayi, hehe.
    • Perfect Repair Serum (70ml) RM26.00 >>> semoga rambut lebih sihat 


    Unboxing Althea Christmas Wishlist 

    so, inilah semua hasil barangan yang berjaya mrs pip grab untuk memenuhi Althea Christmas Wishlist tu ... insya allah nanti mrs pip buat review produk pula ya.

    korang yang nak dapatkan barangan dari Althea ni, bolehlah layari laman web Althea dan juga follow akaun IG, FB dan blog Althea.

    thanks Santa Althea for all these items.

    cheers.

    and LIKE video unboxing mrs pip ni kalau suka T_T love ya, xoxo.