Yang dibeli sempena Sale 12.12 - Cerita Blog Mrs Pip

Monday, 17 December 2018

Yang dibeli sempena Sale 12.12

hi there, so hari tu Sale 12.12 kan .. memang banyak barang dijual pada harga yang affordable ... tapi still kena pandai memilih kot kot ada barang yang dijual pada harga yang lebih tinggi pada waktu sale ... eh, kengkadang ada jer seller yang nak ambil kesempatan kan ... 

mrs pip tak shopping manapun, setakat mencari barang idaman yang rasa rasanya memang perlu sangat .... ada yang berkenan di hati, tapi bajet tak lepas la pula, so tunggu la next time kot kot ada sale lagi kan ... 

Panasonic ear phone
Panasonic ear phone

ni barang pertama yang mrs pip beli dari Lazada , lepas SLASH IT deal, dapatlah harga mampu RM9.90 ... ok la tu, harga affordable kan ... lagi lagi brand item kan ... hari tu earphone dah rosak, tak boleh guna, so memang nak beli earphone satu ... postage agak mahal la pula, RM10.90 , tapi beli lah juga sebiji .. cia cia cia ...

Genki diapers size L
Genki diapers size L

disposable diapers for baby ... siapa yang ada baby, mesti diapers merupakan satu keperluan ... kalau dapat beli pada harga yang berpatutan, siap dapat sale lagi, memang awesome sangat!

lil' Nami at the moment guna jenama Dypers, tapi boleh saja guna jenama lain ... mrs pip mmg tak stick untuk satu brand sahaja ... mana mana yang ada diskaun, boleh bagi great savings buat mrs pip, memang itulah yang mrs pip akan beli ... 

so bila nampak jenama Genki! ni dijual pada harga yang tak jauh beza dengan Drypers, dan lagi best FREE SHIPPING by LAZADA, lepas tu kalau pembelian melebihi RM100, boleh dapat price reduction RM20, so siapa tak nak kan ...

time sale, Genki! dijual pada harga RM79.50 untuk 3 pek saiz L , so mrs pip beli 2 set ... total RM159.00, lepas tu tolak diskaun RM20.00, mrs pip bayar RM139.00 + Free Shipping ... hari tu nampak Genki! di pasaraya, harga pun boleh lah tahan ...

so yang ni dapat harga diskaun kan, memang happy la ... beli saiz L untuk stok keperluan lil' Nami .. at the moment lil' Nami still pakai saiz M ...

Take One Baby Bites
Take One Baby Bites

yang ni pula baby bites buat lil' Nami ... lil' Nami still 4 months old, tapi lagi 2 bulan dia dah boleh start makan kan .. so just beli ni untuk stok awal awal kebetulan ada sale ... dalam banyak banyak baby bites, mrs pip mmg suka yang ni coz tiada rasa manis berbanding baby bites jenama lain ...

yang ni mrs pip beli 2 original flavor, 2 vege, 2 apple flavor, 2 banana flavor ... total semua 8 boxes untuk kudap kudap lil' Nami in the next few more months  ... yang ni harga sekotak agak mahal, so kena beli melebihi RM50.00 baru dapat diskaun, lepas tu pembelian melebihi RM50.00, akan dapat FREE SHIPPING juga .. so woha! happy dapat beli pada harga sedikit murah berbanding di pasaraya tempat mrs pip ni ...

total harga 8 kotak baby bites ni ialah RM61.44, lepas tu dapat diskaun RM12.29 ... shipping RM10.90 sekotak tau, so kalau 8 kotak sila darab dengan RM10.90 ... gila mahal kan ... tapi mrs pip dapat FREE SHIPPING pasal beli melebihi RM50.00 ... yeah.

so total bayar, hanya RM49.15.

senarai buku karangkraf sale 12.12
senarai buku karangkraf sale 12.12

yang ni pula mrs pip beli buku kat karangkraf ... depa kan buat sale beli 12 buku pada harga RM12.00 + RM12.00 shipping ... so belilah mana mana yang berkenan ... hanya selected books sahaja , bukan semua pun dorang jual harga murah murah cenggini ... tak sabar nak baca novel Potret Dua Wajah tu ...

ada yang dah baca tak novel tu? best tak?

so total bayar kat karangkraf ialah RM24.00 ... 

so total semua pembayaran yang mrs pip belanja sempena sale 12.12 ialah RM232.95 ... mommy belanja baby Nami untuk sale 12.12 ni ... nextime baru belanjan Iman n Amin pula T_T

korang shopping apa time sale 12.12 ? happy spending ...

cheers.

9 comments:

  1. Tak shopping apa pun masa 12.12 tu.. kikiki.. Potret Dua Wajah tu best mrs pip.. Sha dah baca dah..

    ReplyDelete
  2. 12.12 hari tu beli buku planner je , sebab 11.11 dah banyak beli hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. 11.11 hari tu beli novel saja ...12.12 ni baru rasa nak beli belah ...

      Delete
  3. bulan lepas ada juga shopping time sale tu tapi 12.12 ni takde mood nak shopping so selamat duit saya..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun kebetulan mau stock diapers baby Nami ... tu yg tershopping pula benda lain.

      Delete
  4. SERIUS LA 12 BUKU RM12?! murahnyaaaa. kenapa kc tak perasan ni huwaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai, KC terlepas dah ni kalau gitu...
      3 bulan berturut2 Karamgkraf buat sale 10.10, 11.11, dan 12.12 ...
      memang buku tu dorang jual murah murah...

      Delete
  5. Wahh seronok Kan shopping mcm ni

    ReplyDelete