Iman & Amin menjejaki Bukit Tinubau - Cerita Blog Mrs Pip

Tuesday, 18 December 2018

Iman & Amin menjejaki Bukit Tinubau

hi there, ni cerita minggu lepas 14.12.18 , aktiviti luar Iman dan Amin menjejaki Bukit Tinubau T_T ekceli pagi Jumaat tu, mr.Husband just mau bawa budak budak ni pusing sekitar kawasan rumah sampai di balai raya depan jalan tu ... entah macam mana, sampai ja dekat kawasan balai raya tu, boleh pula dorang pigi hiking dengan sengaja ...

Iman & Amin menjejaki Bukit Tinubau

Bukit Tinubau ni terletak di kawasan tempat kitorang tinggal ... hari hari buka jendela, memang nampaklah bukit ni nun jauh di sana ... eh, ndak sangka la pula anak anak mommy pip ni berjaya hike sampai di atas bukit ...

Iman & Amin menjejaki Bukit Tinubau

Iman n Amin pernah juga sampai di Bukit Tinubau sebelum ni, tapi tu naik kereta 4W la ... ok, yang naik kereta tu ndak aci kan ... orang semua hike, dorang ja naik kereta ... tapi tu dulu punya cerita ok, yang ni last Friday dorang hike betul2 dari bawah bukit ...

Iman & Amin menjejaki Bukit Tinubau

dorang hike tanpa bagitau mommy pip ok... si daddy lah ni punya projek dengan Iman n Amin hike bukit tetiba ... eeeiiii, bagitaulah mommy, mau juga mommy hike sama !
Iman & Amin menjejaki Bukit Tinubau

mommy nampak view dari atas bukit ni bila daddy share gambar, terus terpesona dengan keindahan alam semulajadi ... terus berfikir macam "eh, lain kali kita piknik atas bukit ni ok" ... haha, dasar mak pip yang suka buat bento kan ...

Iman & Amin menjejaki Bukit Tinubau

bukan main lagi kamu berdua bagi PEACE tu , bukan mau ingat mommy dan Nami di rumah ... eh, tetiba la pula emo (ya lah, I is jeles) ...

Iman & Amin menjejaki Bukit Tinubau

nasib baik pagi sebelum keluar tu, mr.Husband suruh sediakan air minum dorang ni ... mcm biasa lah sorang bawa satu botol ... kalau haus, senang mau minum ... ndak perlu ni mau rebut rebut minum ...

Iman & Amin menjejaki Bukit Tinubau

jalan berbatuan ke Bukit Tinubau ... nasiblah bukan baru lepas hujan kan ... mesti licin jalan ni kalau hujan ...

Iman & Amin menjejaki Bukit Tinubau

dua orang budak yang tidak mengenal erti putus asa ... strong determination yo!

Iman & Amin menjejaki Bukit Tinubau

take a break kejap minum air ... hiks, kalau mommy tau daddy bawa kamurang naik tu bukit tinubau, siap siap mommy bagi kamurang bawa bento ... boleh makan makan sambil naik bukit kan ...

view of Bukit Tinubau

what a scenic view! stunning.

memang mempesonakan ... ok, boleh teka mana satu rumah mommy pip?

Iman & Amin menjejaki Bukit Tinubau

dua budak yang sedang mencari atap rumah mommy pip :)) , muehehe ...

so, lepas hike bukit ni, dorang balik dalam keadaan gembira tapi letih ... lepas mandi , dua dua kelaparan ... siap ja makan, terus modop kepenatan ...

tapi nampak sangat dorang happy dan teruja naik Bukit Tinubau ni ... so, mrs pip ni bila lah mau hike ni bukit eh? ... hurm, tunggu Nami besar sikit la kan ... 4 years lagi kot, insya allah ...hehe.

thanks for reading , and happy school holidays.

cheers.

4 comments:

  1. wah secret activity dari mommy ye.. project boys only. nampak diorang seronok tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja dorang ni tak nak bawa mommy hike bukit tu ...

      Delete
  2. best nyaaaaa. trek pon nampak santai je. saya nak bukit tinubau kat siniiiii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... bukit tak tinggi mana pun ... sesuailah utk budak budak hiking.

      Delete