Guna sunscreen Petal Velvet Sunaway berjemur dan mandi laut , terbukti kulit tetap mulus tanpa sunburn! - Cerita Cinta Surirumah

Monday, 12 November 2018

Guna sunscreen Petal Velvet Sunaway berjemur dan mandi laut , terbukti kulit tetap mulus tanpa sunburn!

Guna sunscreen Petal Velvet Sunaway berjemur dan mandi laut , terbukti kulit tetap mulus tanpa sunburn! || hi there, happynya bila kotak pink Althea sampai rumah T_T ... beauty addicts yang sukakan K-cosmetics and skincare, mesti happy kalau dapat kotak pink ni kan , dan mrs pip pun tidak terkecuali juga ... 

petal velvet sunaway will make the uv rays away
mrs pip ready to go
let's go to the beach bebeh!

so baru baru ni, Althea melancarkan produk terbaru mereka dari rangkaian Petal Velvet ... kalau sebelum ni ada petal velvet powder, yang ni ialah Petal Velvet sunscreen lotion! wah, daebak sangat ... macam tau tau saja mrs pip ni seorang "beach addict" dan sangat memerlukan sunscreen lotion untuk melindungi kulit di bawah pancaran matahari ketika berjemur di tepi pantai :)) 

Petal Velvet Sunaway
Petal Velvet Sunaway 

dan sunscreen lotion keluaran Althea ni diberi nama Petal Velvet Sunaway ... nama pun cantik, senang nak ingat ... 

Petal Velvet Sunaway will make the UV rays away

selepas terima parcel yang ada petal velvet sunaway ni, tak tunggu lama terus ajak mr.Husband keluar pergi pantai dengan anak-anak sekali ...

unboxing the Petal Velvet Sunaway
unboxing the Petal Velvet Sunaway

dan memang triple happy tau mrs pip apabila buka ja kotak pink Althea ni, selain ada Petal Velvet Sunaway, ada tiga Petal Velvet powder disertakan bersama ... yes, tak tipu tiga petal velvet powder you olls! gila tak happy kan ... memang sakan lah pakai petal velvet powder lepas ni ... 

unboxing the Petal Velvet Sunaway
unboxing the Petal Velvet Sunaway

selain ada Petal Velvet Sunaway dan Petal Velvet Powder , juga ada hologram pouch yang trendy lagi cantik ... senang nak letak semua ketiga-tiga petal velvet powder kat dalam hologram pouch ni, so kalau nak berjalan jalan tu, nak make up ringkas dan cepat, bawa ja petal velvet powder dalam hologram pouch ni masuk handbag ... 

unboxing the Petal Velvet Sunaway
unboxing the Petal Velvet Sunaway

sebelum ni mrs pip dah ada petal velvet powder  Pink Lavender tu, yang tu limited addition tau sempena Althea 3rd Anniversary ... dan petal velvet powder ni sangatlah awesome, senang dab dab di muka ...

unboxing the Petal Velvet Sunaway
unboxing the Petal Velvet Sunaway

tiga jenis petal velvet powder tu ialah warm beige, pink lavender (yes, tambah stock lagi coz sebelum ni memang dah ada satu) dan translucent ...untuk petal velvet powder ni, nanti next entry mrs pip share info lanjut ya ... sekarang ni, nak story story dulu mengenai new star in the Althea house ni iaitu Petal Velvet Sunaway ni ... 

Petal Velvet Sunaway

Petal Velvet Sunaway Will Make the UV Rays Away :))
Petal Velvet Sunaway Will Make the UV Rays Away :))

Petal Velvet Sunaway ni ialah ultra lightweight sunscreen dengan memperkenalkan non-chemical UV filter bersama SPF 50, PA+++ yang bermaksud selain daripada sunscreen lotion ni menyerap masuk ke dalam lapisan kulit, Petal Velvet Sunaway suncreen lotion ni juga membina lapisan pelindung yang yang mampu menebarkan cahaya UV. 

yang nak tau apa tu PA+++ , mrs pip copy paste info dari pinkparlour.asia , yang menyatakan bahawa PA+++ is designed for normal skin that expose to very strong UV radiation. It provides good UVA protection with a factor of PPD of more than 8. It is the highest grade of UVA protection currently available. >>> click here to read more info <<<

Kaedah ini sangat skin-friendly, menjadikan produk ini hebat kepada semua jenis kulit termasuk kulit yang sensitif, dan bahan bahan yang digunakan adalah bahan bahan yang lembut untuk kulit, antaranya kelopak bunga mawar yang dikenali sebagai damask rose micro particles.

Petal Velvet Sunaway Will Make the UV Rays Away :))
Petal Velvet Sunaway Will Make the UV Rays Away :))

Kebiasaannya, sunscreen lotion memberikan kesan kering terhadap kulit selepas penggunaan, namun untuk Petal Velvet Sunaway, ianya diformulasikan dengan campuran hyaluronic acid dan Damask rose extracts yang membuatkan kulit menjadi gebu dari dalam dan langsung memberikan kulit  rawatan hidrasi!

Petal Velvet Sunaway texture
Petal Velvet Sunaway texture

Petal Velvet Sunaway mengandungi partikel serbuk halus yang berfungsi untuk memerangkap sebum dan menjadikan kulit berasa segar sepanjang hari ... untuk pengetahuan, Sunaway ni bertekstur agar cair, dan sangat mudah untuk blend ke dalam kulit ... so kalau nak guna memang senang menyerap ke dalam kulit, lepas tu kulit nampak mulus tanpa coretan putih cecair Sunaway tu tau ... please shake well before use ...

Petal Velvet Sunaway Will Make the UV Rays Away :))
Petal Velvet Sunaway Will Make the UV Rays Away :))

dan Althea menyatakan bahawa produk Sunaway ini ialah cruelty-free, tanpa melibatkan sebarang haiwan berbulu (furry animals) dalam proses pembuatan produk ini, yeah! dan ianya hypoallergenic ... bab cruelty-free ni mrs pip suka, tak perlu ada "guinea pig" dalam menghasilkan produk yang hebat , so kita yang guna pun tak ada rasa bersalah kat haiwan yang jadi bahan ujikaji makmal :)) ...

mr.Husband pun join sekaki pakai Sunaway ni tau

selalunya lah kan, mr.Husband mrs pip ni mana mau kisah kalau bab bab jemur pantai , mandi laut .. dia main redah ja ... tapi once dia dapat tahu info pasal Sunaway ni, terus dia teruja mau guna ni Sunaway ... 

ehhhh, jangan pakai banyak banyak tau ... I is kedekut! nanti habis ... ciaciacia ... but, nevermind, kita share ja, nanti kalau habis kita re-purchase , harga pun affordable.

mandi laut tanpa risau kena sunburn
sunaway kan ada :))

bukan setakat mr.Husband ja yang pakai Sunaway ni tau, siap lil' Iman dan lil' Amin pun guna sama Sunaway ni ... dah lah cuaca panas time tu, sekitar jam 11.30 pagi dorang mandi laut,  dekat dekat jam 12.30 tengahari baru siap berendam ... mrs pip yang risau anak anak kena sunburn, lepas tu esoknya kena pergi sekolah pula ...

Yours Truly with Petal Velvet Sunaway
Yours Truly with Petal Velvet Sunaway

mrs pip pula tak la mandi pantai, just duduk lepak lepak kat belakang truck yang tak jauh dari pantai dengan baby Nami ... boleh tahan panas jugalah cuaca time tu , plus kitorang tak bawa payung , so terpaksalah bertahan dengan cuaca panas di luar ...

nampak tak muka mrs pip tu terkena pancaran sinaran matahari yang panas ... baby Nami pula ada kat tepi dalam rocking chair dia , kebetulan bawa extra kain, so dapatlah cover rocking chair baby Nami supaya dia tak kena panas matahari ... hiks, kalau tau tiada kawasan redup, nextime kena bawa extra canvas ...

tapi kan, memang nasib baik tau bawa Petal Velvet Sunaway ni ... biasa kalau duduk lama lama tepi pantai mcm ni, boleh rasa muka tu berbahang , tapi yang ni relax ja kulit muka tiada bahang, tak rasa pedih pasal cuaca panas sangat ...

mr. Husband dan anak anak pun, habis ja mandi laut, tiada pun muka merah merah kepanasan ... kulit dorang maintain ja elok ... 

kulit wajah mantain hensem walaupun lepas mandi laut
kulit wajah mantain hensem walaupun lepas mandi laut

ni Iman dan Amin, beberapa hari kemudian selepas mandi laut ... kulit muka mantain ja tiada mengelupas ... biasa kalau mandi laut, mrs pip just letak losyen bayi kat muka, tapi memang merah dan mengelupas la juga sedikit ... tapi yang ni, memang no sunburn! yeah.

memang happy mrs pip guna Petal Velvet Sunaway ni ... big thanks to Althea for producing this awesome sunscreen tau ... I love to the moon and back :))

nak tahu info lanjut mengenai Petal Velvet Sunaway ni, boleh baca di
Blog Althea


dan nak beli Petal Velvet Sunaway ni atau produk Althea yang lain,boleh terus ke
Althea Website


stay beautiful everyone.

cheers.

10 comments:

  1. stock untuk berapa lama tu hehehe..suncreen nie bagus untuk lindungi kulit kita dari rosak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guna Sunaway ni bila pergi pantai or jalan2 luar mcm pergi zoo .. Hope boleh bertahan untuk 3, 4 bulan ..hehe.

      Delete
  2. belum try lagi hehe tgk mcm best pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau slalu berjemur panas , mmg best pakai ni

      Delete
  3. wah menarik ni, dah la sekarang tengah train anak-anak swimming. every weekend pergi (Sekali seminggu). Tq Mrs. Pip.

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far ni sunscreen lotion yg best, try la kot2 sesuai ..

      Delete
  4. dah 3 minggu pakai baru myra nak review hehe #procrastination

    https://thegreylinesbetween.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Wah.. bestnya tak sunburn dah.. bolehlah selalu ke pantai ye mrs pip..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaah, sekarang ni tak perlu risau kena sunburn ... hehe.

      Delete