My Three Nyawa || Iman, Amin & Nami - Cerita Cinta Surirumah

Wednesday, 7 November 2018

My Three Nyawa || Iman, Amin & Nami

hi there, hari ni cerita sikit pasal anak - anak , My Three Nyawa ... tup tap tup ta, dah tiga orang anak mrs pip, semua pun jejaka tak berapa tampan , cia cia cia . Iman dan Amin, beza 20 bulan ... Iman lahir pada 4 Mac 2013, dan Amin lahir pada 11 Nov 2014 ... lepas tu berharap dapat anak lagi pada tahun 2016, tapi rezeki belum ada, sehinggalah mrs pip mengandungkan Nami dan lahir pada 20 Aug 2018.

My Three Nyawa || Iman, Amin & Nami
My Three Nyawa || Iman, Amin & Nami

My Three Nyawa, Iman dan Amin ni karakter dorang sangat berbeza, satu pun tiada yang sama ... dorang berdua ni two peas in a pod, tapi dalam masa yang sama dorang juga like cats and dogs! ... pening kepala mommy layan dorang bila bertengkar ... tapi , ya ampun kalau kau pisahkan dorang, mesti tak nak, dua dua berpelukan!

aiks, tadi gaduh bukan main bagai nak rak, lepas tu bila sorang mrs pip suruh masuh bilik, sorang duduk di ruang TV, memang tak nak, dorang mau dua dua duduk sama sama ... eeeeiiii, boleh jadi lion tau mommy ni dengan gaya korang berdua.

My Three Nyawa || Iman, Amin & Nami
My Three Nyawa || Iman, Amin & Nami

Iman dulu time baby, seorang yang baby colic, suka nangis memanjang ... cengengnya Allah sahaja yang tahu ... Iman ni kalau dia nak sesuatu, dia akan usaha nak benda tu ... dia tak kisah benda tu ok ke tak ok ... and he keeps nagging nak benda tu ... Iman jenis yang veryyyy friendly, susah nak merajuk tapi once merajuk, mak oiiii susah sikit nak pujuk, dan Iman ni kurang sikit sifat sabar , so membesarkan Iman ni memang kena ada kesabaran yang tinggi.

Amin pula seorang yang jenis sabar, very calm ... tapi dia quite unfriendly baby. dah masuk tadika pun, dia tak suka berkawan sangat, tapi dua tiga bulan kebelakangan ni, dia OK la dengan kawan kawan dia ... nampak dah pandai berkawan gitu ... Amin ni jenis yang cepat sangat merajuk , tapi senang dipujuk ... Amin ni juga jenis yang tak suka pakai barang orang, tapi dia pun tak suka share barang2 dia ... kuang kuang kuang ...

My Three Nyawa || Iman, Amin & Nami
My Three Nyawa || Iman, Amin & Nami

dan now , we have another addition in the house , iaitu baby Nami .... Nami ni jadi rebutan antara Iman dan Amin ... Iman selalu cium Nami, lepas tu Amin akan try hard supaya Iman jangan dekat Nami ...

tapi mrs pip perasan, setiap kali Iman dan Amin dekat dengan Nami, mesti Nami happy semacam, lepas tu Nami macam try untuk bercakap dengan Iman dan Amin ... senyum Nami pun lebar bila ada Iman dan Amin ...

My Three Nyawa || Iman, Amin & Nami
My Three Nyawa || Iman, Amin & Nami

korang rasa, Nami ni iras wajah siapa? Iras wajah Amin atau Iras wajah Iman?

My Three Nyawa || Iman, Amin & Nami
My Three Nyawa || Iman, Amin & Nami

Nami ni, so far very alhamdulillah, sennag nak jaga dari dia dilahirkan ... tak banyak ragam , kurang menangis, senang nak tidur ... now Nami dah masuk 11 minggu, kejap ja masa berlalu, padahal masih terasa seperti baru mengandungkan Nami hari tu ... tup tup anak mommy sorang ni dah 11 minggu ... hope Nami membesar dengan sihat dan gembira selalu ...

My Three Nyawa || Iman, Amin & Nami
My Three Nyawa || Iman, Amin & Nami

tak kisahlah apapun ragam My Three Nyawa ni, mommy akan layan korang sebaiknya ... mommy hope anak anak mommy ni akan sentiasa bersahabat baik di antara satu sama lain, dan saling sayang menyayangi .... adik beradik tak baik tau bertengkar, nanti Allah tak sayang ...

kalau mommy tanya, korang nak adik lagi tak? kita cari gegurl pula kali ni ... hehe, kesian mommy tak da geng kan ... semua pun geng daddy ni ... tak lama lagi , Nami pun akan masuk geng daddy kepala botak ... ala, mommy suka tengok rambut Nami yang pacak pacak ni, tapi daddy cakap nak cukur licin kepala Nami tau ... *nangis la mommy nanti ni* ...

love you all, My Three Nyawa. Forever.

Iman Rafael
Amin Johansen
Nami Heavenlee

I am no a perfect mother, but there is a million ways to be a good mother.

Motherhood journey are full with surprises.

cheers.

6 comments:

  1. Bila diaorg dah besar besok, bolehlah skrol balik entri ni, tgk gmbr diaorg masa kecik kan. Time tu rindu bertandang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju dgnn cik la... ni la juga ada baiknya tulis blog, boleh tulis ala ala diary cenggini ... nnt boleh tengok balik ...

      Delete
  2. Nami tahu abang abang dia geng ngan dia.. Tu yang happy je bila abang-abang dekat ngn dia.. Bonding adik beradik.. Comel tiga-tiga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nami ni mmg slalu happy kalau abang2 dkt dgn dia.

      Delete