Jalan-jalan Tenom di Fatt Choi Coffee Cabin - Cerita Cinta Surirumah

Wednesday, 28 November 2018

Jalan-jalan Tenom di Fatt Choi Coffee Cabin

Jalan-jalan Tenom di Fatt Choi Coffee Cabin || hi there, cerita 18.11.18, pip family bawa anak anak jalan jalan pergi Tenom ... kalau yang belum tahu atau ndak pernah dengar mengenai Tenom, just nak info Tenom ni terkenal dengan pengeluaran kopi tempatan dia ... salah satu jenama kopi yang tidak asing di Sabah ni ialah Fatt Choi Coffee ...

Fatt Choi Coffee Cabin
Fatt Choi Coffee Cabin

alang alang sampai Tenom, eloklah singgah basahkan tekak di Fatt Choi Coffee Cabin ni ... kalau yang rasa rasa nak bermalam di sini pun boleh ja, ada tempat penginapan disediakan ... tapi kitorang just nak jalan jalan cuci cuci mata sambil sambil pekena segelas dua kopi tempatan ... hehe.

Fatt Choi Coffee Cabin
Fatt Choi Coffee Cabin

kalau yang tak nak minum kopi tu, dun worry ok ... boleh minum minuman chocolate ... sedap la juga, pekat pekat tak manis gitew ... kawasan fatt choi coffee cabin ni atas bukit tau , so kalau yang bawa anak kecil tu, MAKE SURE korang jaga keselamat anak anak korang ok ... nanti anak anak lari sana sini, risau kalau terjatuh tepi bukit tu ...

Fatt Choi Coffee Cabin
Fatt Choi Coffee Cabin

view di sini menarik pasal boleh nampak dari kejauhan sungai pangi (kalau tak silap nama sungai tu), lepas tu kalau ada angin, terasa la sedap ja angin tu , bersama bauan kopi yang menarik .. hehe.

ekceli kilang kopi terletak di bawah sanaaaaa, yang kat atas ni cabin tempat orang menginap, tapi ada jer tempat orang nak minum2 kopi kat sini ... selesa dan bersih tempat minum tu disediakan ...

Fatt Choi Coffee Cabin
Fatt Choi Coffee Cabin

Iman dan Amin mula mula sampai tu, memang muka penat pasal duduk lama dalam kereta kan ... tapi lepas tu, ligat la mula nak jalan sana sini , tapi memang mr.Husband kawal baik punya ... dengar cakap ja budak berdua ni ...

Fatt Choi Coffee Cabin
Fatt Choi Coffee Cabin

jomlah korang anak anak kesayangan, layan mommy korang ambil gambar ya ... kesian daddy kena jadi photographer ... hehe.

Fatt Choi Coffee Cabin
Fatt Choi Coffee Cabin

nampak tak sungai nun di sana tu?

Fatt Choi Coffee Cabin
Fatt Choi Coffee Cabin

eh eh, tetiba ada pokok cinta kat sini ...

Fatt Choi Coffee Cabin
Fatt Choi Coffee Cabin

happy si Amin sampai mulut buka lebar dan luas untuk merasai udara segar nyaman eh ...

Fatt Choi Coffee Cabin
Fatt Choi Coffee Cabin

eh kenapa tu Amin n Iman? muka sedih la pula ... ni mesti kes kena paksa duduk oleh si daddy ...

Fatt Choi Coffee Cabin
Fatt Choi Coffee Cabin

I just love view like this ... nature nature nature ...

Fatt Choi Coffee Cabin
Fatt Choi Coffee Cabin

jom minum hot white coffee for me n husband, dan hot chocolate for the kids ... segelas ni harga RM2.00, dan rasa sedap boleh masuk tekak mrs pip ... well, I am not a coffee lover ... dan yang femes kat sini ialah blended white coffee tapi I say NO to ice, jadinya minum yang panas panas saja ...

Fatt Choi Coffee Cabin
Fatt Choi Coffee Cabin

ok lah, mommy pun tak nak kalah dgn anak anak yang banyak ambil gambar ... it is ok Nami, kita ambil gambar berdua di kawasan yang teduh2 ja ... yang kawasan panas, mommy tak sanggup ... kesian Nami berpanas ...

Fatt Choi Coffee Cabin
Fatt Choi Coffee Cabin

dah habis minum, lepak lepak dan mommy pun lenguh lengan dukung Nami, plus Nami pun dah nak bonbon (BF), so jom lah kita naik kereta ...

nak tahu lebih mengenai rates bermalam dan rupa dalam Fatt Choi Coffee Cabin ni, boleh klik website >>> https://fccoffee.com <<< dan kalau nak tahu rupa cabin tu macam mana, korang boleh google dan check review kat tripadvisor or agoda or yang seangkatan dengannya ya ...

next time hope dapat datang sini lagi ... just love the smell of the coffee , haha.

cheers.

12 comments:

  1. kedai dia simple ja tapi minum kopi panas sambil layan view di atas tu memang best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Farhanna, memang best layan minum kopi di sini sambil layan view...

      Delete
  2. kaella kalau kopi tenom peminat tegar no 1 tau. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak pip suka yit foh tu ... sesekali minum ...

      Delete
  3. sambil minum sambil layan perasaan kat sini memang best kan..
    cantik view dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak yan, memang boleh jer layan perasaan kat sini ..

      Delete
  4. bestnya view dia..sejuk mata memandang..sambil2 minum kopi atau chocolate, mmg layan sungguh ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau minum kopi panas time hujan2 kat sini , mmg sesuai sangat.

      Delete