Terjebak beli OTG smartphone cover with keyboard and mouse - Cerita Cinta Surirumah

Tuesday, 16 October 2018

Terjebak beli OTG smartphone cover with keyboard and mouse

hi there, kan dah cakap, jangan asyik nak scroll scroll entry blogger lain, nanti apa yang kau nampak kat entry tu, kau mesti terjebak nak beli *facepalm diri sendiri* ... huk huk ! ... eh, dah nama blogger / influencer kan, haruslah dishare kan untuk memberi informasi kepada orang lain, teehee :)) so kali ni, mrs pip terjebak beli OTG smartphone cover with keyboard and mouse.

ni semua gara gara nampak kawan blogger si wendy share gambar di wasap, lepas tu baca pula entry menarik kat blog Fieza Sani tu ler, terus tiap tiap hari asyik teringat OTG smartphone cover with keyboard and mouse, lepas tu tanya diri sendiri nak beli ke tak nak beli ke tak ... Oh Tidak! memang ter-influence sangat dah ni ...

OTG smartphone cover with keyboard and mouse
OTG smartphone cover with keyboard and mouse

mula mula nak beli yang wendy tunjuk tu, tapi red light dari menteri kewangan, bajet limited ;(( so jomlah kita cari yang sesuai dengan bajet ... bila dapat tahu di Shopee ada jual, so hari hari scroll shopee cari yang sesuai dengan jiwa raga dan bajet dalam akaun bank , muehehe.

ada satu seller tu, dia jual banyak juga pilihan menarik, yang ada corak corak ... teringin nak beli kaler biru, tapi cuma ada satu jer kaler biru, tu pun superman ... lepas pilih punya pilih, ok la ambillah yang superman ni .. not bad la juga, siapa jer yang tak suka superman kan? oh my Clark Kent 

*terus teringat my cinta lama mr.Clark Kent, tapi I clash dgn Clark ni pasal dia ni sewel sikit, ada ka patut spender merah dia tu asyik nak pakai kat luar, tak habis habis nak show off kat orang* ...

OTG smartphone cover with keyboard and mouse
OTG smartphone cover with keyboard and mouse

harga yang mrs pip dapat untuk OTG smartphone cover with keyboard and mouse dari seller shopee tu ialah RM26.43 (smartphone cover, mouse dan keyboard) dan FREE POSTAGE ... woha! alaaa free postage tu pasal mrs pip ada free postage voucher dari shopee, tapi kena beli minimum pembelian kat seller ni RM35.00, jadi mrs pip belikan buku warna untuk lil' Iman dan lil' Amin, so total semua RM38.33, jadi tu yang dapat free postage ... kalau tak kena bayar RM7.00 untuk postage. 

kalau yang nak cari OTG smartphone cover with keyboard and mouse di shopee, bolehlah try tengok kedai seller ni (mrs pip just info ja tau, tak dapat komisyen pun, kang nnt tak info ada yang tanya seller mana satu kan, hehe) >>> https://shopee.com.my/shop/77669745/ <<< 

so lepas ni, harap mrs pip lebih rajin meng-update entry di blog, insya allah. Wendy & Fieza yang share benda ni, many thanks kat korang berdua ... mmg dah lama terfikir "kalaulah smartphone ni boleh connect mouse mcm laptop, alangkah baiknya" ... tup tup, mcm korang tau tau saja apa yang bermain di fikiran mrs pip. 

cheers.

18 comments:

  1. ok tak? nak beli jugak ni tapi teragak-agak je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far ok, ada keyboard n mouse ...

      Delete
  2. WAH BAGUS TU DPT MMBNTU TMBAH RAJIN BLOGGING

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang nak berblog di mana juga ... hehe.

      Delete
  3. kalau tak terjebak memang tak sah..hehe

    jemput singgah : https://sweetepalhijau.blogspot.com/2018/10/novel-rindu-yang-terlarang.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... barang baik kan, so tu yg senang nak terjebak ...

      Delete
  4. dalam list tapi belum lagi..kalau boleh nak cari yang untuk tab punya

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk tab pun ada nampak jual di shopee juga .. tp kena rajin compare harga ..

      Delete
  5. jadi influencer kan..kena la influence orang lain gak..hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, betul tu ... see, mrs pip terinfluence sama :))

      Delete
  6. Sha pun dah aim sebenarnya.. Tapi asyik tertangguh je sebab dok beli buku.. kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli lah sha, yang mrs pip beli ni tak sampai pun RM30.00 ... kira ok la harga tu.

      Delete
  7. macam aku pun mau jugak ni...aduh duh duh

    ReplyDelete
    Replies
    1. belilah Lu, kalau lepak2 di luar , dan mau update blog, senang guna ni.

      Delete
  8. CCl pun dah ada risik dgn shopee ni haa . .tunggu diorang pos my parcel .lepas ni klw nk bcuti sambil update blog dh mudah bawa ni je .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hope lepas ni gigih nak blogging walau di mana jua :))

      Delete