Naturally Kinder, tisu basah selamat untuk bayi - Cerita Cinta Surirumah

Wednesday, 31 October 2018

Naturally Kinder, tisu basah selamat untuk bayi

hi there, memilih produk yang selamat untuk kegunaan bayi sangatlah penting bagi mrs pip , dan rasanya semua ibubapa juga tidak terkecuali daripada hal ini. sejak kebelakangan ni, lil' Nami suka sangat hisap jari dia , lepas dah hisap jari tu mesti banyak air liur keluar di sekitar mulut. biasanya mrs pip akan bersihkan mulut lil' Nami dengan tisu basah, tapi risau juga kalau tisu basah tu tidak mesra bayi kan ...

Naturally Kinder, tisu basah selamat untuk bayi
Bersihkan mulut lil' Nami menggunakan tisu basah naturally kinder

jadi, bila mrs pip dapat tahu mengenai tisu basah Naturally Kinder yang eco lovers ni, terus jatuh hati untuk mencuba tisu basah ni ... Naturally Kinder ni claimed yang tisu basah ni mempunyai ciri-ciri tersebut:-
  • certified organic aloe vera
  • safe for baby hand and mouth
  • dermatologically tested
  • free from alcohol, paraben, SLS & propylene gycol

kalau bayi anda jenis kulit sensitif, memang sesuai guna tisu basah ni kerana mengandungi aloe vera yang boleh membantu memperbaiki/melegakan kulit sensitif, selain tu tisu basah ni direka selamat untuk tangan dan mulut bayi...

Naturally Kinder, tisu basah selamat untuk bayi
Naturally Kinder, tisu basah selamat untuk bayi

mrs pip tidak risau menggunakan tisu basah Naturally Kinder membersihkan mulut lil' Nami, begitu juga untuk membersihkan tangan lil' Nami yang dibasahi air liur dia , dan anggota badan yang lain sekiranya terkena kotoran.

bahan-bahan yang terkandung dalam tisu basah Naturally Kinder ni ialah:-

Aqua, Certified Organic Aloe Vera (MAYA Organic Certification), Potassium Sorbate (Food Grade), Sodium Benzoate (Food Grade), Citric Acid (Derived from Starch), Flavour (Food Grade).

Naturally Kinder, tisu basah selamat untuk bayi
Naturally Kinder, tisu basah selamat untuk bayi

Tesktur tisu basah Naturally Kinder ni lembut, dan mempunyai bau yang menyenangkan ... rasa nak cium ja tisu basah ni coz baunya menyegarkan. mungkin bau tu datang dari aloe vera yang merupakan salah satu bahan yang terkandung dalam pembuatan tisu basah ni.

Apapun, mrs pip memang happy guna tisu basah Naturally Kinder ni untuk lil' Nami :))

untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk tisu basah Naturally Kinder ni, atau ingin mendapatkan tisu basah tersebut, boleh layari laman web rasmi 


cheers.

13 comments:

  1. Ibu. .ibu mesti suka tisu basah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau yg ada baby kecil, tisu basah ni memang wajib ada...hehe.

      Delete
  2. Pengunaan wet tissue utk skin baby penting jugak kan . Kalau salah pilih kukit baby jadi sensitif pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kulit baby kan sangat delicate , so mmg kena guna produk yang mesra baby kan...

      Delete
  3. menariknya tisu ni. memang memenuhi ciri2 yg sesuai untuk kulit baby yang lebih sensitif. lama tak jalan2 sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi Ain, mrs pip lama tak jalan jalan kat blog Ain ... thanks jenjalan kat sini.

      Delete
  4. ada yeak tisu basah utk baby..good2..ingt utk dewasa je..

    Note - Mrs Pip, ada pm kat FB..check inbox...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang wet tissue ni, serius suka bau dia...

      Delete
  5. jemput singgah :) https://messarah.blogspot.com/2018/11/life-update-mese-occupato-busy-month.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah nnt kak pip singgah ya...

      Delete
  6. Ialah kalau ada baby wet tisu memang satu keperluan jadinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda wajib ada bila ada baby kan ...

      Delete
  7. Bila dah terbiasa dengan wet tisu nie wajib ada dalam beg biarpun anak-anak dah besar.

    ReplyDelete