Review Saemmul Real Tint & TonyMoly Delight Tony Tint - Cerita Cinta Surirumah

Monday, 20 August 2018

Review Saemmul Real Tint & TonyMoly Delight Tony Tint

Review Saemmul Real Tint dan TonyMoly Delight Tony Tint || hi there, ok hari tu mrs pip beli lip tint di laman web Althea ... sudah lama teringin untuk mencuba lip tint sebenarnya, nak rasa sendiri beza lip tint dengan lipstick ... pasal tergoda punya pasal kan, so terus rembat dua lip tint , satu kaler pink dan satu lagi kaler merah T_T so, ok ke tak lip tint ni? jom lah baca review Saemmul real tint dan TonyMoly delight tony tint ni ...

Review Saemmul Real Tint & TonyMoly Delight Tony Tint
Review Saemmul Real Tint & TonyMoly Delight Tony Tint

Saemmul Real Tint (9.6ml) , harga : RM15.00
color available : Orange , Pink, Red

mrs pip beli warna Pink untuk Saemmul real tint , dan sebelum tu jom kita intai intai key ingredients yang terdapat dalam Saemmul real tint ni seperti yang dikongsi di laman web Althea ...

  • Marine collagen extract - Penetrates deep into the layers of the skin to plump it up, keeping it looking youthful 
  • Trehalose - A moisturizing agent that binds water to the skin, preventing evaporation to keep it hydrated for longer 
  • White birch extract - Has anti-inflammatory and skin healing properties
Saemmul Real Tint
Saemmul Real Tint

untuk Saemmul real tint ni, senang nak guna just like lip gloss, lembap-lembap gitu , lepas tu yang best memang senang nak blend kan di bibir ... macam mrs pip, just letak real tint ni di tengah bibir, lepas tu just guna jari saja untuk ratakan ke seluruh bibir ... 

Saemmul Real Tint
Saemmul Real Tint

rasa bibir a bit plump time guna real tint ni, dan kalau korang seorang yang malas nak apply selalu lipstick, kejap kejap lipstick tanggal tak tahan lama, betterlah guna real tint ni kerana ianya long-lasting!

serius mrs pip beli kaler pink, tapi maybe kulit mrs pip ni jenis dark, so bila apply tak nampak pun macam pink ... nampak macam warna merah , atau mungkin nampak macam warna tu lebih dark pink eh? 

TonyMoly Delight Tony Tint (8.3ml), harga: RM13.00
color available : Cherry Pink, Orange Cha Cha, Red

untuk TonyMoly delight tony tint ni, mrs pip pilih warna merah ... eh tetiba pula warna merah, tak pernah pernah lagi pakai lipstick kaler merah sebelum ni ... selalu guna nude color atau plum ... sesekali tukar angin cuba warna merah pula ... dan jom intai intai key ingredient seperti yang dikongsi di laman web Althea ...

  • Argan oil - Rich in vitamin E and antioxidants to reduce the appearance of fine lines 
  • Jojoba oil - Soothes and smoothens chapped lips 
  • Rosehip oil - Moisturizes and improves the tone, texture and pigmentation of the skin
TonyMoly delight tony tint
TonyMoly delight tony tint

untuk tony tint ni, rasa macam mau makan pula coz macam ada rasa buah-buahan sedikit ... bila letak di bibir, tony tint ni jenis quick drying tau, so kalau nak blend guna jari jemari tu, memang kena laju laju blend ... so mrs pip lebih prefer blend guna applicator lip tint tu... moreover, jari jemari pun  merah ... eh serius tau, kaler merah tu melekat di jari jemari sebelum sempat ditanggalkan guna tisu basah ... 

TonyMoly delight tony tint
TonyMoly delight tony tint

tony tint ni mrs pip guna nipis nipis saja coz kaler tu serius merah menyala you .. yang suka guna kaler merah tu, sesuai beli tony tint ni ... tony tint ni long lasting bila guna , so tak perlu nak apply banyak kali, unless korang makan makanan yang berminyak ... pakai apa lipsticik / lip tint pun memang senang lah nak tanggal kan kalau berminyak ...

kalau korang tanya mana satu fav mrs pip , Saemmul real tint atau TonyMoly delight tony tint? hurm, dua dua pun mrs pip suka ... satu kaler pink, satu kaler merah, tapi bila mrs pip pakai, dua dua pun warna hampir sangat nak sama  .... 

yang berminat nak beli lip tint ni, bolehlah korang layari laman web Althea , banyak lagi pilihan lip tint yang lain selain Saemmul dan TonyMoly ni ... 

laman web rasmi Althea

stay beautiful everyone :))

cheers.

6 comments:

  1. CT tringat product Tony Moly memang focus kat liptint. dulu tak faham macam mana bila da cubaaa skali baru tau. menarik juga tak heavy macam pakai lipstick =)

    ReplyDelete
  2. singgah sini

    https://messarah.blogspot.com/2018/08/movie-review-game-night-uninvited-crush.html

    ReplyDelete
  3. okey, next order kat ALthea boleh la selit lip tint suggest by mrs pip ni...hehe

    ReplyDelete
  4. singgah sini :D dah lama follow mrs pip

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Boleh tambah koleksi make up LZ lepas ni dengan lip tint Saemmul dan Tonymoly.. Harga pun berpatutan memang best..

    ReplyDelete
  6. Kinah pun ada cadang nak beli lip tint ni. Tapi takut la not long lasting. Bila dah baca review kak Pip ni ok masuklah dalam cart hihi

    ReplyDelete