Design romper baby di Printcious - Cerita Cinta Surirumah

Monday, 6 August 2018

Design romper baby di Printcious

Design romper baby di Printcious || hi there, this little peanut inside my tummy is 37 weeks , and gonna deliver anytime soon! doakan mrs pip dipermudahkan urusan bersalin nanti ok ... mak mak mengandung la katakan, so nak menyediakan pakaian baby tu berpisah tiada ... cumanya kali ni mrs pip tak shopping banyak baju new born baby , cukuplah utk beberapa helai, coz baby kan cepat sangat membesar ... baju new born selalunya dalam sebulan dua dah tak muat, kena tukar saiz lain kan ... so, beli ala kadar sajalah ... tapi bila nampak di Printcious bleh design romper baby, so mulalah gatal hati nak design romper baby di Printcious ...

Design romper baby di Printcious
Design romper baby di Printcious

di Printcious ni, romper baby ada dua jenis, lengan panjang dan lengan pendek .. tapi pilihan warna hanya ada satu sahaja iaitu warna putih ... cumanya, tiada saiz untuk NEWBORN ok ... huhuhu ... tapi sudah tersuka dengan pilihan gambar gambar yang sedia, nak tak nak buatlah juga kan ...

untuk romper lengan pendek, ada 3 pilihan saiz iaitu 3-6 mths, 6-9 mths dan 9-12 mths ... manakala untuk lengan panjang, cuma ada 2 saiz iaitu 3-6 mths dan 9-12 mths sahaja ...

mrs pip buat sehelai romper lengan pendek untuk 6-9 mths, dan sehelai romper lengan panjang untuk saiz 3-6 mths ... harga sehelai romper ni RM46.60 , tapi Printcious ada 40% discount sekarang ni, harga romper  selepas discount ialah RM28.00 ... so yang nak buat romper tu boleh cepat2 grab sebelum promo discount berakhir T_T

selain tu kalau tak suka design yg sedia ada, korang bolehlah customised gambar kesukaan korang ikut citarasa korang ... few times beli barang di Printcious, so far memang puas hati dengan kualiti dan perkhidmatan Printcious ni ... material kain romper ni good quality, sesuai untuk baby .. tak nipis dan tak tebal sangat ... 

lepas ni nak beli apa lagi eh? maybe mau tambah koleksi fridge magnet mrs pip kot ... :))

cheers.

16 comments:

  1. Replies
    1. cute2 design romper di printcious ni ...

      Delete
  2. cantiknya.. bolehlah saya order jugak untuk my baby kat situ. TQ for sharing mrspip

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti DP bolehlah design dan beli utk baby FL ...

      Delete
  3. Replies
    1. best! sesekali design baju baby sendiri.

      Delete
  4. x pernah terfikir pun nak design rompers...gud idea sgt..thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni bolehlah design baju baby sendiri .. letak nama dan gambar ...mesti cute.

      Delete
  5. Replies
    1. byk sgt pilihan yg comel2 , tapi mrs pip suka design animal T_T

      Delete
  6. ala comelnya..bila tamat promo tu kak pip? sha nak juga hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ndak pasti la pula bila tamat promo ni...
      tp check jak di website printcious...

      Delete