Barut dan bedung cantik untuk Baby NH - Cerita Cinta Surirumah

Saturday, 25 August 2018

Barut dan bedung cantik untuk Baby NH

hi there, terkejut mrs pip bila dapat bungkusan hadiah untuk Baby NH ... eh eh, bila masa pula kita beli barang untuk Baby NH pula ? sekali tengok pengirim, rupa-rupanya daripada kawan lama mrs pip , my roommate waktu di universiti dulu! pandai betul kawan sorang ni bagi surprise tau! dalam dia, dia jahitkan barut dan bedung cantik untuk Baby NH , memang rezeki untuk Baby NH la ni ... lagi best, kawan tu siap bagi barut dan bedung Animal Theme! woha, memang happy sangat terima hadiah dari kawan mrs pip ni ... sayang awak , my roommate Ude @ Norhidayati Jaaipar ... roommate yang sangat baik hati dari zaman universiti , yang selalu sabar dengan perangai kita, yang selalu kalau bagi nasihat, alahai suara sentiasa lembut dan penuh kasih sayang ... 

p/s: I was once a rebellious girl! 

Barut dan bedung cantik untuk Baby NH
Barut dan bedung cantik untuk Baby NH 

tada! ni lah hadiahnya ... di bungkus cantik ... dah lah memang mrs pip tak belikan barut pun untuk Baby NH coz time lil' Amin, mrs pip ada belikan beberapa helai barut, tapi tak jumpa jumpa juga kat mana mrs pip letak ... misplaced , memang tak ingat letak kat mana ... penat cari dalam stor dan storage box ... mr.Husband siap cakap "maybe sudah kena buang tu kan barang baby yg lama" , hiks!

Barut dan bedung cantik untuk Baby NH
Barut dan bedung cantik untuk Baby NH 

hadiah untuk baby NH, 5 helai barut yang dijahit sangat kemas, dan kain sangat lembut ... 100% cotton , so bila dah cotton, memang sesuai dgn kulit baby kan ...

selain barut, baby NH juga dapat sehelai kain bedung dengan saiz 1m x 1m ... kira besar la juga bedung ni , boleh bedungkan baby nanti time nak bawa baby pergi check up kat klinik ... dah lah bedung tu kain dia cantik , suka sangat dengan corak corak haiwan ni ...  

Barut dan bedung cantik untuk Baby NH
Barut dan bedung cantik untuk Baby NH 

dan selain barut dan bedung yang cantik tu untuk Baby NH, siap kawan kita ni selitkan "angpow wallet" dengan pattern dinasour ... memang senyum sampai telinga mrs pip dapat angpow wallet ni ... I suka sangat ... dia jahit kemas, lepas tu anak anak mrs pip, lil' Iman dan lil' Amin memang sekarang ni suka sangat karakter dinasour , so maybe lepas ni nak beli lah extra angpow wallet untuk lil' Iman dan lil' Amin pula ...

Barut dan bedung cantik untuk Baby NH
angpow wallet

dan bila buka angpow wallet tu, tada! ada pula kena selit angpow dengan sejumlah wang untuk Baby NH kata kawan mrs pip tu ... hiks! kau ni kan Ude, dah bagi hadiah, siap bagi duit sekali ... memang rezeki untuk Baby NH ... lepas ni boleh masukkan dalam tabung baby NH ...

dan buat korang yang mencari barut dan bedung cantik cantik, dan nak beli pada harga yang murah murah, affordable gitu , korang boleh check IG kawan mrs pip ni ... dia jahit sendiri tau barut dan bedung tu ... dan angpow wallet tu, mrs pip tak sure dia jual online ke tak ... maybe kena buat special request, bari dia jahitkan kot ...

dan jahitan dia kemas, material pun 100% cotton untuk barut dan bedung tu ... bolehlah korang belikan untuk new baby born atau bagi hadiah kat kawan kawan korang yang tengah preggy ...


thanks Ude, sayang awak ketat ketat ... Baby NH cakap "Thank you Bonda Ude, bagi hadiah cantik" ...

cheers.

13 comments:

  1. Replies
    1. :)) ... semua pun comel , rasa sayang nak guna pun ada ...hehe.

      Delete
  2. aigoooo comel2 nyeee design yang ada. nak pakaikan pun rasa fun =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) ... cute2 semua design, mmg corak2 untuk baby.

      Delete
  3. So cute 😣😣😣 Bestnya dapat hadiah

    ReplyDelete
  4. Untung dapat kawan mcm ni.. comel plak tu barut tu..

    ReplyDelete
  5. untung dpt kawan yg suka seprais2 ni..rezeki baby la..corak dia pun somel...

    ReplyDelete