Chocolate bouquet untuk GF kesayangan - Cerita Cinta Surirumah

Thursday, 3 May 2018

Chocolate bouquet untuk GF kesayangan

hi there, hari tu birthday my best GF forever ... mmg no idea nak bagi hadiah apa ... every year kitorang mmg mcm ni, bila masuk bab bab nak bagi hadiah, terus blank teda idea mau bagi apa ... padahal banyak ja item untuk gegirl boleh bagi kan ... tapi tu lah, nak bagi risau dia ndak berkenan, tak pun dia dah ada barang yg kita nak bagi tu, huhu ....

jadinya, seperti tahun tahun sudah, bila mau dekat2 birthday tu, mesti tanya "birthday nanti kau mau apa?" , soalan standard betul ... mmg NO SURPRISE langsung kan ... tahun ni dia bgtau dia mau chocolate bouquet ... aiseh, chocolate bouquet pula ... hurm, bukan susah pun mau bagi , kunun dalam fikiran pergi chocolate shop, beli chocolate banyak2 lepas tu masuk dalam kotak, letak kad dan pos ... sudah siap! ....

Chocolate bouquet untuk GF kesayangan

tapi, rasa mcm NOT SO SPECIAL kalau buat mcm idea mrs pip tu ... lagi best kalau boleh bagi kejutan ... jadi, lepas bertanya dengan kengkawan blogger, maka blogger FIEZA SANI dengan baik hati bgtau service chocolate bouquet yang dia pernah guna ...

so, check IG chocolate bouquet tu kan, mmg harga reasonable, pilihan pun banyak, reply wasap pun laju jak, lepas tu service tip top ... since GF mrs pip ni suka kaler purple, so bagi lah dia coklat yg kaler purple and of course la cadbury kan ... lepas tu letak sikit hershey my fav choc, dan mix la choc lain juga, ikut pakej yg disediakan ... lepas tu pilih belon dan kad ...

Chocolate bouquet untuk GF kesayangan

utk my GF punya chocolate bouquet ni, mrs pip pilih gabungan dua pakej dijadikan satu bouquet, so tu yg dapat dua belon tu ... satu belon semestinya Happy Birthday, dan satu lagi I Love You coz mmg aku cinta dia pun (eh, korang jgn salah faham, ni cinta between best GF hokey) ... muehehe ...

time nak hantar tu, mrs pip bagitau dia her bouquet maybe akan deliver dalam minggu birthday dia, tp tak tau sempat ke tak hantar on time pada birthday dia , padahal mmg plan pun hantar on time pada birthday dia, saja ja kan bagi kejutan sikit ...

hah! ambil kau, siap nangis terharu excited lagi dapat special delivery ... to my dear GF, wish you have a beautiful birthday, and hope more birthdays to come to be celebrated together ... nak tahu, GF ni my coursemate kat uni dulu, kawan berpeluk tampar, kawan bermanja merajuk ...

dan mrs pip siap tumpang rumah family dia di Setapak selama buat latihan industri ... tapi tell you what, duduk Setapak, tapi my latihan industri nun kat Kelana Jaya ... memang pengsan kena siap awal pagi kejar train siap bersesak sesak  ... and my GF pula waktu tu buat latihan industri kat Petronas kalau tak silap sana Twin Tower ... habis ofis hour, kitorang lepak kat Suria, lepas tu baru balik rumah ... wah! terkenang daku di masa lalu :)) ...

nak try service chocolate bouquet ni? boleh check IG @my.tiny.shop hokey ...

cheers.

2 comments:

  1. Bestnya kalau dapat bouquet camnie.. kiki.. Happy birthday buat gf mrs pip..

    ReplyDelete
  2. Happy birthday Mrs Pip GF :)

    ReplyDelete