Semak Grade SEO blog anda dengan Website Grader - Cerita Cinta Surirumah

Saturday, 28 April 2018

Semak Grade SEO blog anda dengan Website Grader

hi there, bila kawan kawan blogger share mengenai WEBSITE GRADER untuk melihat sejauh mana kehebatan grade SEO sesuatu blog itu, mrs pip pun tergerak hati juga nak semak grade SEO blog mrs pip sendiri ... nak semak kekuatan grade SEO blog korang menggunakan WEBSITE GRADER? boleh klik link >>> DI SINI <<< ...

Semak Grade SEO blog anda dengan Website Grader
Semak Grade SEO blog anda dengan Website Grader

tak tipu, ini result yang mrs pip dapat untuk blog www.mrspip.com ... grade cuma 39% ... nampaknya banyak benda yang mrs pip kena baiki untuk blog mrs pip ni ...

Semak Grade SEO blog anda dengan Website Grader
Semak Grade SEO blog anda dengan Website Grader

Website Grader mendedahkan performance untuk blog www.mrspip.com teruk, hanya 9/30 , dengan page size yang berat, banyak pula page requests dan page speed yang lembap ... Oh tidak! ... nampaknya banyak benda yg harus diperbaiki di sini ... 

Semak Grade SEO blog anda dengan Website Grader
Semak Grade SEO blog anda dengan Website Grader

satu lagi masalah blog mrs pip bila mana ianya bukan mobile friendly ... alamak! habislah kalau mcm ni, dah lah sekarang ni lebih ramai pengguna mem-browsing menggunakan smartphone ... kalau tak mobile friendly tak mesra alam gitu ... 

nak buat responsive / viewport ni, terpaksalah hadam info >>> DI SINI <<< dan >>> DI SINI <<< ok nanti kena cari masa untuk hadam link yang Website Grader tu bagi ... 

Semak Grade SEO blog anda dengan Website Grader
Semak Grade SEO blog anda dengan Website Grader


walaupun banyak benda yang kena mrs pip betulkan , tapi mrs pip boleh senyum sedikit bila mana SEO blog memenuhi semua kriteria ... ok, serius bab ni kita senyum sikit ... 

Semak Grade SEO blog anda dengan Website Grader
Semak Grade SEO blog anda dengan Website Grader

secara keseluruhan, blog mrs pip mmg banyakkkkkk perkara yang harus dibaiki ... korang bolehlah layan Website Grader untuk melihat sejauh mana kehebatan grade SEO blog korang di website.grader.com ....

cheers.

8 comments:

  1. wahhh. menarik, nak buka sekrang

    ReplyDelete
    Replies
    1. terjah jgn tak terjah, boleh baiki kelemahan blog :))

      Delete
  2. hari tu pun sy ada chk..hadoiii lemah rasa..banyak nak kena perbaiki...jom kita ;D

    ReplyDelete
  3. Mai dapat 67, dia kata blog berat , dan security 0! Adoi...

    ReplyDelete
  4. Menarik nie.. Bolehlah cuba semak..

    ReplyDelete
  5. wah thank you ! sangat berguna :D

    ReplyDelete
  6. Thanks for sharing Kak.. lama dah x tgok performance SEO blog mcm mana

    ReplyDelete