Beli novel murah 'Ti Amo Sweetheart 100 hari' dan 'Klik! Pengantin Musim Salju' karya Suri Ryana - Cerita Cinta Surirumah

Tuesday, 10 April 2018

Beli novel murah 'Ti Amo Sweetheart 100 hari' dan 'Klik! Pengantin Musim Salju' karya Suri Ryana

hi there, entahlah kenapa lately mrs pip ni suka sangat nak beli novel ... lepas beli satu, satu dan satu dan satu, dan akhirnya, rak buku dah hampir penuh dengan novel novel yang dibeli tapi masih berbalut plastik, tak tahu bila nak baca ... maybe pasal I si pregnant kot, ibu ibu yg pregnant mengidam nak makan itu ini, mrs pip pula mengidam nak 'makan' novel , muehehehe ... well, ada few novels tu mrs pip dah siap baca, dah siap buat review juga .... ada yang dah baca, tp review tak buat buat >>> mood malas lah katakan <<< ....

Beli novel murah 'Ti Amo Sweetheart 100 hari' dan 'Klik! Pengantin Musim Salju' karya Suri Ryana
Beli novel murah 'Ti Amo Sweetheart 100 hari' dan 'Klik! Pengantin Musim Salju' karya Suri Ryana

hari tu berjaya beli buku hasil tulisan Suri Ryana ... beli buku ni semata mata kerana novel ni juga menjadi adaptasi drama seperti novel Suri Ryana sebelumnya, cuma novel sebelumnya tu mrs pip tak beli , time tu I is not a kaki baca novel :)) .... yang ikut perkembangan cerita novel Suri Ryana ni, mesti tau Ti Amo Sweetheart 100 hari tu dah pun selesai penggambaran (kalau tak silap) di Italy, dilakonkan oleh Neelofa dan Zul Ariffin ... Zul Ariffin so far pegang watak lelaki romantik, sweet mmg not bad kan, tapi Neelofa pula, mrs pip still berharap ada WOW faktor dalam watak yang dia lakonakan untuk drama adaptasi dari novel Ti Amo Sweetheart 100 hari ni ....

manakala Klik! Pengantin Musim Salju pula sudah pun memulakan penggambaran di Jepun, yang dilakonkan oleh Siti Nordiana bersama Aliff Satar .... yang ni mrs pip tak boleh nak komen lagi, coz mrs pip tak follow Aliff Satar berlakon melainkan mengacara program ... so far , Aliff Satar mengacara program mmg menghiburkan, so untuk drama Klik! Pengantin Musim Salju akan dtg nanti, mrs pip hope both Siti Nordiana dan Aliff Satar serasi bersama ...

novel Ti Amo Sweetheart 100 hari dan Klik! Pengantin Musim Salju ni mrs pip beli secara KOMBO coz lebih menjimatkan ... untuk kombo dua novel ni, harga bagi Sabah/Sarawak ialah RM45.00 termasuk kos pengeposan ... so rasa mmg sangat jimat dan berbaloi beli kombo berbanding beli asing asing ...  kalau korang nak beli, boleh check laman instagram @suarahatipublication_official ....

Ti Amo Sweetheart 100 hari tu mrs pip dah selesai baca , tp review still dlm draft :)) , dan Klik! Pengantin Salju tu pula tengah tunggu giliran nak baca coz mrs pip tengah attach dengan novel yang lain .... 

anyway, have a nice day everyone ....

cheers.

16 comments:

  1. Cover novel tu cantik.. Suka tengok..

    ReplyDelete
  2. Salam sejahtera

    Terima kasih kerana sertai Review Blog April 2018.

    Senarai Peserta : https://aerillhassan.blogspot.my/2018/04/senarai-peserta-review-blog-april-2018.html

    Senarai Pemenang : https://aerillhassan.blogspot.my/2018/04/senarai-pemenang-review-blog-april-2018.html

    ReplyDelete
  3. murah la 2 novel harga rm45 sekali post. nnt nk baca review novel pulak

    ReplyDelete
  4. Jom support my segmen plk...huhu
    https://thisni3zahata.blogspot.my/2018/04/segmen-bloglist-2018-by-thisni3za.html

    ReplyDelete
  5. Wow tentu banyak koleksi novel Mrs Pip..
    Seronok bila ada sumber bacaan spt novel, sambil relax boleh baca..
    Berbaloi dapat harga murah camtu Mrs Pip..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nak berjinak jinak dgn baca novel ni LZ ... hope boleh collect few more novels ..

      Delete
  6. Byk cerita adaptasi sekarang ni kan. Teringin naknbayar Pula novel tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mamapp, banyak cerita adaptasi sekarang ni ... dua dua novel tu pun dah diadaptasi ...

      Delete
  7. Dah lama tak terjebak dengan novel..dulu kaki novel jgak iolls ni..skrg ni dah kureng..kena tunggu pregnen kot mcm mrs pip baru mood tu dtg balik sbb simptom mak2..haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh preggy ... mrs pip doakan FS dimurahkan rezeki preggy T_T

      Delete
  8. aku punya novel itu di rumah :D seneng banget pas beli

    ReplyDelete