Terima minyak gonggang daripada pokcikblogger - Cerita Cinta Surirumah

Saturday, 10 March 2018

Terima minyak gonggang daripada pokcikblogger

hi there, hari tu mrs pip join GA pokcikblogger , dan mrs pip dapat tahu mrs pip tersenarai sebagai salah sorang pemenang .... hadiah yg pokcikblogger tu sediakan ialah sebotol minyak gonggang ... 1st time tau mrs pip dgr nama minyak ni ... minyak ni pun dah selamat mrs pip terima beberapa hari lepas ...

nak tahu kegunaan minyak gonggang ni? hah, ni mrs pip senaraikan kot kot korang berminat nak tahu minyak ni minyak apa ... ni mrs pip copypaste dari blog pokcikblogger tu tau ...

Minyak gonggang
Minyak gonggang

Kegunaan dan kelebihan minyak pokok gonggang:-

1. Meredakan gatal akibat terkena gigitan serangga kecil seperti semut api, gatal
terkena ulat bulu.
2. Kaki makan air (athelete foot)
3. Kulit badan berkerapu
4. Kecederaan kulit yang lambat kering (Luka berair)
5. Boleh juga digunakan untuk berurut.
6. Terkena api atau air panas
Untuk kegunaan luaran sahaja/sapu.

sumber: klik sini

nampak tak kegunaan minyak gonggang tu. mrs pip suka dapat minyak ni, mrs pip nak bagi kat mr.Husband, simpan kat dalam beg dia pergi berkebun ... well, kat kebun mr.Husband tu atas bukit, tak jauh jg dari rumah kitorang ni, tapi dah nama pun kebun, kot kot la mr.Husand terkena gigitan serangga kecil kan, so boleh lah dia sapu on the spot ... 

thanks pokcikblogger bagi minyak ni untuk mrs pip, insya allah mrs pip akan manfaatkan minyak ni ... dah dapat, takkan nak letak atas rak saja kan ... rugi kalau tak guna ...

have a nice day everyone.

cheers.

10 comments:

  1. First time dengar minyak gonggang.byk juga kegunaannya kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. mrs pip pun 1st time juga dengar ...

      Delete
  2. tahniah mrsis pip...

    https://byshaz.blogspot.my/2018/03/beli-buku-online-murah.html

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah akhirnya sampai..terima kasih sebab join GA pokcik

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ pokcik, minyak dah dpt, dan akan dimanfaatkan sebaiknya.

      Delete
  4. sha tgh tgu smpai ke tgn sha..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti tak lam alg sampai tu Sha.

      Delete
  5. tahniah mrs pip..okey, nama minyak tu agak unik tau..hehe

    ReplyDelete