Beli bento set Tupperware terbaru + jumpa BFF - Cerita Cinta Surirumah

Saturday, 17 March 2018

Beli bento set Tupperware terbaru + jumpa BFF

hi there, last few weeks mrs pip happy sangat coz dapat jumpa dua BFF ... lama juga tak jumpa BFF mrs pip ni, well dah mrs pip duduk jauh nun di Membakut, dan dua dua BFF ni pun busy kerja, so nak jumpa tu mmg ada sekatan. paling last pun lepak dengan dua BFF ni penghujung tahun 2016 ... lebih setahun la juga tak jumpa ... 

hari tu tergerak hati nak beli barang Tupperware (well, I is jenis auntie auntie yg gilakan Tupperware), so bila nak beli tu, teringat dengan Hasnah ni, dia ni mmg aktif menjual Tupperware, dan mrs pip malas pula nak check dekat branch kalau ada stok ka tidak, so apa2 brg Tupperware yg mrs pip nak beli, mesti mrs pip akan tanya Hasnah dulu, dia ada stok tak ... berkenan dengan bento set terbaru Tupperware ni, so mrs pip beli dkt Hasnah ni la, tapi takkan nak minta Hasnah pos atau hantar depan rumah kan, amboi .... dah lah dapat diskaun, lagi nak minta org hantarkan. jadinya, tu yang jumpa Hasnah nak ambil set Tupperware tu ler ...

Ziza si manis yg pakai shawl pink 
Hasnah cantik  yg berblouse putih

dah alang alang jumpa Hasnah, mrs pip wasap pula BFF ketat mrs pip yg sorang lagi ni, Ziza ... dia ni coursemate mrs pip di time di uni, Hasnah tu was my junior kat highschool, tapi kebetulan pula pernah jadi kawan sekerja, siap kawan sebantal sekatil.. ekceli Hasnah ni kita start kawan baik bila jadi roommate time kerja la dulu ...

bento set kaler biru tu la yg mrs pip beli dr Hasnah, rm75 satu set ...
yg 2 set cawan piring purple tu Hasnah bg free
tudung 2 helai tu pula Ziza hadiahkan

so, kerana nak Tupperware tu, mrs pip dapat lah jumpa dua BFF ni ... sorry la korang, time nak beli Tupperware je la kan baru terhegeh hegeh nak cari korang :)) muehehe ... Hasnah ni selalu mcm ni, bila mrs pip beli barang Tupperware dari dia, ada saja free gift dia nak bagi ... selalu tak kedekut dgn mrs pip ... Ziza pun sama, kalau lama tak jumpa dia, ada saja gift dia nak pass kat mrs pip juga ... 

mrs pip tak tahu lagi bila nak datang KK dan jumpa korang, tapi this time kalau kita jumpa, insya allah, let me pula yang open table. takkan asyik asyik korang saja yang nak bayar bil makan, langsung tak bagi mrs pip peluang nak belanja korang makan. tapi kali ni, no more mcD la ya. korang baik hati ikut saja kemahuan mommy pregnant ni nak makan mcD hari tu kan ...

love you both as always, dan hope korang berdua sentiasa murah rezeki tau *nanti boleh bagi aku free gift lagi banyak banyak* teehee .... 

have a nice day everyone.

cheers.

5 comments:

  1. Cantiknya... kakak sejak pindah rumah baru , tupperware semua dalam box dah.. xpenah sentuh dan tak oenah beli dah..haha

    ReplyDelete
  2. bestnya siap ada freegift lagi :D

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. Semoga makin murah rezeki kawan-kawan mrs pip.. Aamiin.. Cantik tudung tu..

    ReplyDelete
  4. oo..tupperware lovers ke, mrs pip ni..haha..nasib iolls tak..tapi kalau dapat cabutan bertuah, kat opis ni mmg cabutan bertuah itu la hadiahnya...kalau dapat, amik je...hehe

    ReplyDelete
  5. Tupperware is the best container.

    ReplyDelete