Laptop rosak, nak buat macam mana ? - Cerita Cinta Surirumah

Sunday, 25 February 2018

Laptop rosak, nak buat macam mana ?

hi there, lama juga tidak bersiaran di blog ... huhu, laptop kesayangan mrs pip yg berusia 9 tahun tu ditimpa masalah mental! so, nak buat macam mana, kenalah rehatkan laptop tua tu ... sayang sangat mrs pip dgn laptop tu, hope laptop tu lepas berehat seketika boleh kembali beraksi , rindu dah jari jemari mrs pip nak menaip entry blog yg tertunggak ...

Laptop
Laptop rosak



ada yg advice untuk biarkan laptop tu berehat, dah few days pun laptop still having the same problem, tak nak ON masuk windows ....

tablet mrs pip pun awal Januari tu rosak juga, tak nak ON juga ... biasanya mrs pip guna tablet utk update blog juga, tapi nak buat mcm mana bila tablet tu meragam, so end up masuk laci meja , nak hantar repair tapi the only repair shop yg mrs pip percaya ada nun di centre point kota kinabalu .... tablet tu dah berusia 5 tahun, mmg tablet kesayangan coz tu hadiah dr mr.Husband ...

now, nak update blog mmg bergantung dgn Zenfone seketul ni ... mrs pip tak biasa nak update entry blog guna hp coz screen very the cinonet, dah biasa screen besar gedabak kan .... kena tunggu mr.Husband tak busy nak minta tolong hantar laptop m tablet pigi repair ...

korang yg blogger ni, biasa tak update entry guna hp? mmg impresslah mrs pip dgn korang kalau boleh update semua entry blog guna hp ....

tu jer lah nak meluahkan perasaan hari ni, alahai rindu nak blogwalking, nak reply comment, nak godek2 entry terbaru korang ... thanks yg sudi lawat blog mrs pip , yg sudi tinggalkan komen, mrs pip harap dpt catch up visit blog korang nnt ....

have a nice weekend semua, and take care ya ...

#zenfoneismylastresorttoupadatemyblog

cheers

2 comments:

  1. tak biasa update blog guna hp...kecik betul skrin dia..

    ReplyDelete
  2. Sha kadang-kadang update guna hp juga.. Tapi memang lagi best guna laptop or computer..

    ReplyDelete