Tips mengemas pakaian dengan mudah ketika travel - Cerita Cinta Surirumah

Monday, 22 January 2018

Tips mengemas pakaian dengan mudah ketika travel

hi there, korang kalau pergi travel, sama ada road trip, atau air trip la kan, lepas tu pergi dengan spouse dan anak anak, mesti korang kena packing pakaian dan barang2 keperluan, lepas tu kena fikir bila dah packing berharap luggage tak bersepah sepah bila nak buka once dah sampai ke destinasi ... 

mrs pip paling tak suka, bila dah elok elok kita packing barang, lepas tu bila buka luggage nak cari barang, habis berterabur segala pakaian dan barang lain .. lepas tu kena kemas semula, adoi! .... tapi, nowadays, nak organize luggage tak susah mana pon, easy peasy ABC kan ... cuma perlu guna travel bag organizer jer ... muehehe ....



hari tu mrs pip ada beli 6-pcs-travel-organizer-bag dari simplyohsem.com ... beli terus dua set. satu set ni, harga RM18.00. mrs pip tak compare harga kat mana mana website lain since harga yang simplyohsem bagi ni dah affordable sangat. moreover, it is PINK! yeah ... mrs pip beli ni somewhere Dec last year, tapi baru juga mrs pip guna recently. hari tu lil' Iman ada check up gigi kat pead specilist dental clinic di Hospital Likas, dan most probably kena warded, jadi kita pun siap sedia packing barang barang in case lah kena warded betul2 kan *lucky not* ....

yang best guna travel organizer beg ni, tak perlu nak pening pening kepala nak kemas barang macam mana ... yang kat atas tu mrs pip packing untuk 3 days 2 nights travel hokey ... so satu untuk mr.Husband, satu utk mrs pip, satu utk lil' Iman dan satu untuk lil' Amin. satu lagi extra tu ialah untuk toilettries kitorang. ni konsep light traveling ya. kalau nak bawa angkut segala pakaian ala-ala che ta, mmg tak guna korang nak beli travel organizer beg ni, better beli luggage berketul ketul ... muehehe ...


mcm ni lah 6 pcs travel bag organizer tu. tiga pcs ni utk letak pakaian or barang barang yang bersesuain, saiz pun lain lain .. dan 3 pcs lagi ni laundry pouch yang korang boleh guna ikut kesesuaian korang. bagus juga ada laundry pouch ni, so boleh letak make up, or barang barang yang korang tak nak kena see through kan such as underwear gitew ....

so kalau korang sejenis mcm mrs pip yang kalau nak kemas barang dalam luggage wajib tersusun rapi, so betterlah beli travel bag organizer macam ni , lepas tu no more headache dah nak kemas kemas beg .. kalau anak anak tanya mana pakaian dorang, terus zupp pantas korang dapatkan pakaian dorang dalam luggage tanpa perlu sepah sepahkan pakaian lain ...

tu saja nak membebel hari ni, thanks for reading, have a productive day everyone.

cheers.

8 comments:

  1. Macam best je.. Macam nak beli juga je.. hehehe

    ReplyDelete
  2. cikyan pon ada mslh bila nk kemas brg2.. ase nk bawak smua baju je.. hahha

    ReplyDelete
  3. Nampak kemas dan senang nak cari baju. Ana selalu suami yg susun sebab dia pakar bab2 ni. Hehe

    ReplyDelete
  4. Cantik pun cantik, kemas pun kemas. Mudah kerja.

    ReplyDelete
  5. Oh, wowww..pinkkkkk..ehhehe...
    Rak pernha beli camni lagi, sellau sumbat terus masuk bag

    ReplyDelete
  6. nice tips sis. nanti nakgi honeymoon nak packing macam ni lah. hihi. singgah sambil follow sini :D

    ReplyDelete
  7. sejak anak2 dh besar ni..mmg payah sikit sebab diaorg punya barang mak aiii..punya la banyak..kalau mak bapak..especially yg girls..hehe

    ReplyDelete
  8. Comelnya travel bag tu, macam nak juga lahai

    ReplyDelete