Kokol Haven Resort - Cerita Cinta Surirumah

Monday, 12 December 2016

Kokol Haven Resort

hi there,

beberapa minggu lepas, sempatlah mrs pip and the family pergi melepak sepetang di Bukit Kokol, dan kali ni, kami singgah di salah satu resort terkenal di bukit Kokol, Kokol Resort Haven ... sesiapa yang rasa inginkan ketenangan dari kesibukan kerja, Bukit Kokol is the great escape! .... dan hanya few minutes drive dari Kota Kinabalu :)


cak!

ini kali kedua mrs pip datang ke Bukit Kokol, yang 1st time tu bukanlah lama sangat pun, just recently, boleh klik entry terdahulu di sini ... tapi kali  ni, mrs pip singgah di Kokol Resort Haven ...

waktu sampai di main gate tu, kena bayar entrance fee ... rasanya entrance fee ni agak mahal, coz di kira RM10.00 per pax (percuma untuk kanak-kanak) ... so, mr.Husband kena bayar RM20.00 untuk kami berdua, and lucky lil' armies tidak dikenakan bayaran masuk .... however, tiket masuk tu boleh redeem minuman dalam resort tu nanti ...



time parking tu, ngam ngam depan playground, so layan lah anak anak main di playground ni dulu ... eh, bukan setakat anak ja yang main, bapa budak pun join main sekaki T_T


mrs pip pujuk2 lil' Amin main di gelungsur ni, hurmmmmmm, takut;ah pula .... so lil' Iman ja lah yang enjoy main sorang sorang ....


happy lil' Iman playing alone without lil' Amin



lepas sudah puas bermain, kita pun masuk dalam kawasan resort, antara playground tu dengan main resort ada pula small fish pond, so budak berdua yang fish lover ni buat pit stop layan tengok ikan ...


lovely flower


the fish pond


gambar bagi extra large kunun so that boleh nampak the view, tapi ...

pemandangan saujana mata memandang ... time shoot ni, keadaan berkabus la pula, so blur blur ja kan ... awan pun start nerkepul kepul, hari mau hujan lah tu!


pix ni bukan mrs pip yang snap , ni ambil dari website Kokol Resort Haven 
yang ni gambar crsytal clear, yeay.



beralih pula dari kolam, ke outdoor restaurant ... boleh puas hati tengok view .. eh, serius nampak view KK tau ... kalau tiada kabus, Tunku Rahman Islands pun boleh kelihatan! ... mrs pip ndak bagi lil' armies duduk lama lama di bench ni, gila curam sebelah bench ni ... memang NOT FOR KIDS TO SEAT! ... patut ada extra precaution dari pihak resort ...


kita layan minum petang, so ambil order dulu ... lil' Iman acah acah mcm pandai baca ....


lil' Amin pun sama, busy mau baca menu T_T


the main resort
cantik la ... mau lah juga nginap di sini 

sesiapa yang berminat untuk menginap di sini, boleh klik website 
KOKOL RESORT HAVEN di sini, boleh check harga bilik ok ...

 time ni cuaca still ok lagi, belum hujan .... then ada preparation wedding reception open garden di sebelah bawah ... sempat ke tak ni dorang punya wedding reception sebelum hujan turun?


sepetang di sini, mr.Husband and mrs pip order cappucino, mocha dan Haven pizza .... untuk semua menu ni, it costs RM49.00 (drinks RM10.00 x 2 , pizza RM29.00 , large size) ... pizza tu yummy, cuma mr.Husband ndak peberet kalau yang thin crust ni ... tapi habislah juga kitorang bedal anak beranak ....

for our kids, mrs pip ndak order extra drinks untuk dorang since mrs pip mmg sentiasa bawa minuman dorang ni tiap kali kluar berjalan (dutch lady chocolate and strawberry drinks tu mmg selalu dalam simpanan untuk lil' armies)


extra chair


hujan start turun rintik rintik
lil' Iman ambil kesempatan
"mommy, Iman want to wash hand dulu aaa"


then in few seconds, hujan turun lebat


budak happy bila hujan turun lebat
ada hati mau mandi hujan!


lebatnya hujan!

alahai, wedding reception outdoor tu terpaksa kena cancel, 
buat indoor ... habis basah staff resort ni punggah meja kerusi semua 
masuk dalam hall ...

lepas ja siap makan, hujan still turun mencurah curah, jadi tersadai la juga dalam 30 minit sementara tunggu hujan reda ... bukan mrs pip ja tersadai di sini, ramai juga pengunjung terpaksa 'duduk lebih lama' menunggu hujan reda ...

tapi apapun, seronok lah dapat spent quality time cenggini with our little family ni ... tu kalau mr.Husband ndak busy, once start busy, kita lepak lepak di rumah layan telatah lil' armies sambil tengok K-drama online T_T

tu je lah cerita weekend kitorang ... happy weekend everyone.

cheers.




No comments:

Post a Comment