Gastrik dan keputusan OGDS - Cerita Cinta Surirumah

Friday, 21 October 2016

Gastrik dan keputusan OGDS

hi there,

once again mrs pip diserang gastrik yang teruk! Selepas berusaha bertahan diserang gastrik selama 2 hari berturut turut, akhirnya mrs pip mengalah dan minta mr.Husband utk bawa mrs pip pigi OPD Hospital Beaufort ...

mrs pip berada di membakut rite now, almost 2 weeks sudah,  and since mrs pip ada rekod perubatan di Hospital Beaufort jadi lebih baik mrs pip mendapatkan rawatan di sini ...  Moreover, keputusan OGDS yang sepatutnya mrs pip follow up awal tahun ni pun still mrs pip belum ambil,  walhal keputusan sudah ada early March cuma tak sempat ambil coz kebetulan lepas ja buat OGDS,  mrs pip berpindah ke KK T_T

it was Monday,  ramai juga pesakit di OPD sedang tunggu giliran masing masing... Angka giliran mrs pip dipanggil selepas sejam menunggu,  nasib baik lil' armies tidak merengek sepanjang berada di kawasan hospital,  and thanks to mr. Husband dan MIL yang setia menjadi peneman T_T

since mrs pip ada rekod perubatan terdahulu,  so doktor no fussy fussy tanya banyak benda, doktor tu straightaway prescribed ubat gastrik yang sama sebelum ni,  and this time doktor tu bagi 2 bulan supply dan perlu diambil setiap hari ...


so omeprazole become my daily 'supplement' now,  makan jangan tak makan....  you ols mak mak out there,  please stay healthy, don't get gastric...  Gastric. Is. A. Serious. Business...

lepas tu,  doktor update juga keputusan OGDS...  mrs pip underwent the procedure on 15/Jan this year dan sepatutnya result tu mrs pip follow up on 10/March tapi tu lah pindah punya pasal kan,  only after 7months baru dapat tau result T_T


buat OGDS tu sikit boleh tahan juga sakitnya,  but the result simple mcm ni ja... doktor tu just explain 'everything is good inside your stomach, nothing to worry,  the result is negative' .... What else to bother bila doktor tu ckp mcm tu,  mau tanya byk tp ramai lagi patients doktor ni yg tengah tunggu giliran >>ok,  lame excuses! Haha.


anyone can explain me this?  The endoscopy doctor's note....  biasalah doktor kan, kalau tiada yang serius,  so tiada apa yang perlu dijelaskan...  so no news is a good news ok, and that is ok la bagi mrs pip... so far so good the OGDS result, alhamdulillah...

hurmmm,  seems like mrs pip have a big battle with the gastric-things ni,  grrrr very not comfortable bila gastric menyerang!

to myself,
Get well soon.

Take care everyone.



No comments:

Post a Comment