Panggilan katering di hujung minggu - Cerita Cinta Surirumah

Sunday, 1 May 2016

Panggilan katering di hujung minggu


hi there,

minggu ni minggu yang paling busy seawal bulan Mei T_T ....mr.Husband once again dapat panggilan katering untuk majlis perkahwinan hujung minggu ni , this time we need to cater for about 700pax ....syukur alhamdulillah , Allah permudahkan rezeki :)

so, dalam busy busy mrs pip kena siapkan segala pinggan mangkuk,si lil' Amin ni suka la sangat mengekor si mommy .... ke hulu si mommy, ke hulu juga lah lil' Amin ni ...dalam checklist mrs pip ni banyak lagi barang yang perlu disiapkan .... masing masing ada tugas sendiri ....

mr.Husband,dia kena settlekan beli semua bahan mentah / bahan kering , mana mana peralatan yang tak cukup *tapi rasanya semua dah cukup,insya allah*, kena cari extra few staff *yang ni pun dah hampir selesai* ....

mrs pip pula kena packing piring, gelas, sudu garpu, tisu .... kena pastikan semua peralatan untuk kegunaan katering bersih dan sedia untuk digunakan .... oh my kerja ekstra T_T

kalaulah lil' Iman dan lil' Amin dah cukup baligh, boleh juga tolong mommy daddy kan kan kan,ngee :) ....so anak anak, hujung minggu nanti no jenjalan weekend indulgence ya, daddy busy busy busy :p

p/s: sesiapa yang perlukan perkhidmatan katering untuk majlis anda, sudi sudi lah klik Pip Little Food Business

 

No comments:

Post a Comment