Lagi kerja extra lumayan - Cerita Cinta Surirumah

Sunday, 15 May 2016

Lagi kerja extra lumayan

hi there,


kan dah cakap hari tu, jadi surirumah ni banyak ja kena buat ... yang kerja wajib tu jangan cakaplah, yang kerja extra pun mcm lebih kurang sama banyaknya T_T .... lumayan juga pendapatan ni ....

so, mr.Husband request untuk keluarkan paha ayam ni dan asingkan ikut gred ... eh eh, paha ayam pun ada gred you ols! ... tak tak tak, mr.Husband cakap, asingkan ikut berat .... so setiap satu harus ditimbang seketul seketul ... hambik kau ;p

dan siap bagi 3 pengasingan

1/ less than 100gm
2/ 100gm-160gm
3/ more than 160gm

oh ok .... kita follow saja whatever the request ... then kena pack elok elok ....
setiap gred tu pula kuantiti per pack berbeza beza ....

tada problemo, mrs pip kalau bab bab begini memang sangat cekap T_T *very the angkat bakul kan* .... so, ayam ni ada dalam 200 ketul gitu, half day la juga baru siap diasingkan dan dipack semula ikut gred .... yang lamanya nak menunggu tu is to defrost the paha ayam ...mak ai, ambil masa sesangat!

anyway, job accomplished!

mr.Husband balik rumah petang tu, senyum happy la nengok paha ayam ni dah dikemaskan as per his request ... lap lap you my daling ;) - bisik mr.Husband ...

muehehe, I kan subcon yang baik T_T

xoxo.

No comments:

Post a Comment