Cara mudah mengelak bayar 'Annual Fee' kad kredit - Cerita Cinta Surirumah

Tuesday, 3 May 2016

Cara mudah mengelak bayar 'Annual Fee' kad kredit


so recently, kad kredit mrs pip telah diperbaharui oleh pihak bank ... sudah lebih 10 years guna kad kredit daripada bank yang sama  .... tapi kan recently, bank upgrade kad dari yang biasa ke platinum ...

ok,mau upgrade tu, suka hati bank ja kan, tup tup bila received kad baru, ada nota daripada pihak bank

"congratulations, you have been upgraded to HSBC platinum credit card"


hurm .... best ka kad platinum ni? ....

korang yang baru nak berjinak jinak dengan kad kredit ni, janganlah mudah terpedaya dengan marketing bank ni , unless korang memang afford nak ada kad kad jenis 'high level' platinum bagai ni ... why the becoz? ....


well, semua kad kredit sama jer, tapi tetap ada extra kelebihan ... tapi satu hal yang korang kena faham,lagi upgrade kad kredit korang,lagi tinggilah caj yuran tahunan yang dikenakan! see, ada string attached kan kan kan ...........


hurm, setahun kena bayar RM254.40 .... kalau yang kayo rayo tu,ni just like a cent ja la kan ... tapi yang mcm mrs pip ni, memang la berkira ... eh, banyak tu RM254.40 , boleh beli 10 ketul pek susu lil' Iman , muahahaha ....

gara gara yuran tahunan yang tinggi, so rasa nak CUT ja terus kad ni, socepat cepat call HSBC *hajat dihati nak cancel kad ni* .....

then berjaya la berbual dengan the telefonis HSBC kan, mrs pip bagitau la tak nak card ni coz annual fee tinggi sangat .... nak tahu apa telefonis tu cakap?

"Cik, annual fee tu boleh waive. Cik cuma perlu call kami tahun depan once fee tu dimasukkan ke dalam bil cik, nanti sistem kami akan waive kan" 

what! jadi selama ni yuran tahunan tu memang boleh dikecualikan ??? @#$%^& rasa macam ohmaigoat .... hahahaha,mrs pip dah terkena!

"sebenarnya cik, yuran tahunan ni memang boleh diwaivekan setiap tahun, apa yang cik perlu buat ialah, just give us a call and request for the waive"

ooooooooooo terlopong lah ai!

lepas tu >>>>>>> kad diaktifkan >>>>> ai senyum lebar , now I know :p ngee ......

No comments:

Post a Comment