Tips senang kembalikan lantai rumah yang kotor dan kusam kembali harum dan berseri seri

09:42:00
hello there,

sewaktu mrs pip mula mula pindah masuk rumah yang di KK ni last two months kan, nak kata rumah ni kotor, tidaklah kotor mana kan coz mr.Husband dah 'check-in' lebih awal dalam rumah ni, dan dah bersihkan mana2 yang patut ...

kira time masuk rumah ni hari tu, memang no habuk habuk merata rata sana sini la gitu, tapi kan satu hal yang mrs pip perasan, the lantai rumah very not so clean! mrs pip ni kan kekadang mcm ada masalah OCD , so bila rasa lantai ni mcm very not the clean clean up to my level *chuckles*, haruslah lantai ni cepat2 dibersihkan T_T

mula mula beli pewangi lantai, mop mop mop ... wow! harum semerbak la gitu ... then eh eh, knapa la the tiles ni still kusam kusam  ??? *dasar tak puas hati la tu*

so, ajak lah mr.Husband pigi supermarket .... "meh pigi beli barang di CKS, mau cari barang sikit" .... kebetulan mr.Husband ada free time kan, so kita pun pigilah CKS mencari barang idaman mrs pip T_T 


since guna pewangi lantai but still lantai tak naik seri kan *ingat kulit wajah jer ke nak kena ada seri seri ni, rumah pun haruslah bagi seri kan* , so mrs pip rasa maybe kena guna peluntur la kot .... see, masuk section detergen di CKS ni,  memang rambang mata mau pilih yang mana satu ....

*lil' Amin, layan jer la mommy mau snap snap pic hokey*

satu botol besar ni harga cuma RM7.90 T_T

pilih pilih punya pilih, end up mrs pip pilih KAO Bleach pink kaler ni , ada wangian floral fresh ,... since peluntur ni bukan sahaja boleh putihkan pakaian, tapi boleh bersihkan dan putihkan lantai kusam juga tau! ....

so suri suri sekalian, kalau lantai rumah korang tu mcm kusam tak bermaya, bolehlah try guna peluntur sebagai pencuci alternatif lantai rumah ....

mrs pip guna peluntur ni senang jer .... biasanya mrs pip akan masukkan peluntur ni sebanyak satu tutup bersama sebaldi air dan satu tutup pewangi lantai / sabun lantai pilihan masing masing .... kacau kacau sebati, so bolehlah mulakan aktiviti mengemop lantai T_T

cubalah guna dua tiga kali, lepas ni masalah lantai kusam tak bermaya, lantai kotor, lantai berbau ... pasti akan selesai!

haruslah rumah sentiasa berseri seri, barulah padan dengan kerjaya sebagai 'suri dalam rumah' , ngee :)

xoxo.

No comments:

Powered by Blogger.