Pengalaman bersama DRYPERS CLASSIC yang mengecewakan - Cerita Cinta Surirumah

Wednesday, 9 March 2016

Pengalaman bersama DRYPERS CLASSIC yang mengecewakan

kalau dah jadi mak mak ni, dan ada toddler yang semakin membesar,
antara benda penting yang di'cerewetkan' mestilah pemilihan disposable diapers kan ...

kalau anak tak sesuai dengan jenama tu, boleh naik ruam lampin!
ha, siapa yang susah???? kita yang mak mak ni la juga pening kepala ...

tu ruam lampin punya hal, tapi kalau dapat diapers yang nipis cenonet
then buat anak anak kita ni asyik asyik basah jer memanjang, tak sampai
3 - 4 jam dah kena tukar diapers, ni pun satu masalah juga ...


so, dijadikan cerita la kan, hari tu bila diapers lil' Iman hampir habis stok,
mrs pip suruhlah mr.Husband belikan diapers yang biasa lil' Iman pakai,
tak lain tak bukan, mestilah DRYPERS WEE WEE DRY XXL tu kan ....


bila mr.Husband balik rumah, bukan WEE WEE DRY dia bawa balik,
tapi DRYPERS CLASSIC! adohai ... kan selama ni biasa lil' Iman pakai
yang WEE WEE DRY ... mr.Husband bagitau, yang WEE WEE DRY tu,
size XXL tiada stok ... bukan satu tempat dia pi cari, tapi dua tempat ...

kalau setakat kedai runcit tu, maybe tak heranlah habis stok ... ni pigi supermarket
yang besar gedabak tu SERVEY & MILIMEWA ... dua dua tempat ni tiada stok ...
ambek kau! ... oh nooooo, DRYPERS WEE WEE DRY XXL kehabisan stok, ni masalah negara ni!


tak pa la, yang CLASSIC pun CLASSIC la kan ... bagi ja pakai lil' Iman ....
memula tu, dia pakai elok ja ... masuk jam ke-2, dia buka pants dan buka diapers dia ...

"mommy, pampers penuh sudah"

.... ok, lil' Iman ni penat dah mrs pip didik dia sebut DRYPERS,
tapi tetap juga dia sebut PAMPERS ....

oh, maybe pasal dia minum susu tadi, so ni cepat penuh .... tu saja ja mau bagi sedap hati kan ...
then 3 jam kemudian, lil' Iman ulang benda yang sama ...

...hurm.... tukar sekali lagi diapers dia ... then tak sampai dua jam kali ni,
'isi' drypers classic tu macam hancur tau, so kena buka then pakaikan lagi yang
baru .....

eh eh, ni betul betul diapers ka or just setakat kapas murah dorang sumbat aaaarrr ????

.... lepas tu bagitau mr.Husband, nextime jangan beli la DRYPERS CLASSIC ni,
harga dia maybe MURAHHHHH , tapi very not economy la ....
balik balik lil' Iman kena tukar diapers ....

.... kalau dah WEE WEE DRY tu habis stok, beli ja jenama lain ....

*serius aku tak boleh nak review yang best best pasal DRYPERS CLASSIC ni*

dan kalau korang ahli setia DRYPERS CLUB, code number di DRYPERS CLASSIC ni tak boleh redeem points .... so, satu lagi kekecewaan melanda diriku *sob sob* :(( :(( ;((

No comments:

Post a Comment