March 2016 - Cerita Cinta Surirumah

Thursday, 31 March 2016

Another 'Weekend Indulgence' bersama Mr.redSTROLLER

March 31, 2016 0
Another 'Weekend Indulgence' bersama Mr.redSTROLLER
another Sunday morning T_T ...
nowadays, mrs pip ni memang very looking forward 
for Sunday ... eh eh, napa pula tu???


tapi before tu, happy international day of happiness everyone!
dah terlewat nak wish wish ni, tapi wish la juga,
eh kan dah cakap dalam entry sebelum tu yang every 20th March ialah
sambutan International Day of Happiness ... nak tau?
sudi sudi lah klik di sini T_T

muka monyok!
nak la juga main on the ground , lil' Amin said
jadi, once again ahad hari tu, kitorng pigi meng-indulge-kan diri
di Taman Tun Fuad, Bukit Padang ...

jangan lah monyok, muahhhh mommy dulu :)
eh eh, bahagia nampak ???
wefie lagi T_T

kalau perasan dengan entry sebelum ni,
mcm sama ja kan tempat kitorang melepak! ahaks...
muehehehe, best apa port di sini ...

play happily kiddos
lil' Amin buat apa tu?


see .... sambil melepak kat port di sini,
sambil kita senam senam ringan ...
ramai ja uncles aunties yang berusia buat senaman,
kita yang muda ni perasan ler tu mcm masih muda kan
malas semacam ja mau bersenam ....


mcm biasalah, kitorang walking walking dulu
pusing pusing track kan ...
then bagi the lil' armies
play with the nature T_T ...

yang part BERMAIN tu memang lil' armies sangat gembira,
tapi yang part nak walking jogging tu,
hah! see .... lil' Iman buat perangai!

ok ... ni pengajaran tempoh hari ...
1st time kan kluar jogging with the kids hari tu,
mrs pip ni terover estimate si lil' Iman,
ingatkan dia ni gigih la nak jenjalan walking kan
tapi ... hurmmmmm after few minutes walking,
dia minta daddy dukung!


jadi, untuk kali ini, kita bawalah si Mr.redSTROLLER itu,
memula lil' Amin yang duduk dalam stroller tau,
lil' Iman pula happy happy ja jalan then lari then jalan lagi,
lepas tu, dia mulalah duduk tak nak berdiri,
lepas tu asyik cakap
'daddy, dukung la Iman'
'daddy, dukung la Iman'
'daddy, dukung la Iman'

say cheese!
lepas ni, rasa rasanya nak datang sini lagi tak?
T_T ....

Wednesday, 30 March 2016

Budak menyusu di tingkap , alamak! budak dalam bahaya ...

March 30, 2016 0
 Budak menyusu di tingkap , alamak! budak dalam bahaya ...

di suatu waktu dahulu ....
at our merphin house , kekadang lil' Iman ni request yang bukan bukan,
dah elok elok menyusu di tempat yang seharusnya,
see, kat tingkap jugalah lil' Iman nak ...

anak mommy ni, why la suka menyusu di tingkap?
ni kes mau tingu monkey la ni *serius depan tu ada monkey pencuri buah*
lil' Iman menyusu elok elok,
yang penting, sila habiskan susu itu T_T
nnt membesar jadi anak yang sihat dan kuat :)

tapi, lepas ni, janganlah menyusu kat sini lagi yer,
lil' Iman kan boleh menyusu di atas tempat beradu yang mommy sediakan
lebih molek kan kan kan ....
ni kalau lil' Iman tertidur time menyusu kat tingkap ni,
mommy kena angkat lil' Iman and letak atas tilam kan ...
*nasib baik mommy tak cuai, tapi kekadang terlupa juga lil' Iman menyusu kat tingkap*

so mak mak sekalian,
kadang kadang nampak mcm safe kan
anak anak menyusu mcm ni,
tapi ekceli boleh mengundang kemalangan
juga kalau kita cuai ;(

happy parenting , xoxo
cheers T_T

Tuesday, 29 March 2016

Trip ke Seoul Day 1 (Part 4) ... Berjalan jalan sekitar Insadong

March 29, 2016 0
Trip ke Seoul Day 1 (Part 4) ... Berjalan jalan sekitar Insadong
selepas merehatkan diri di hotel setelah hampir
seharian sejak kemarin tidak berehat,
bayangkan flight KK- KL 2 jam setengah,
then sambung pula flight KL - SEOUL 6 jam,
barulah mrs pip and mr.Husband keluar berjalan-jalan
di sekitar kawasan hotel, lagipun kesian lil'Iman tidur tidak menentu ....
serius bangunan ni very the sexy buat mata tak lepas pandang
bangunan ni berada di seberang jalan sebelah kiri time
mrs pip on the way menapak untuk ke Gyeongbokgung

Sunday, 27 March 2016

5 lokasi perkahwinan artis terkenal dunia yang paling WIN kena terjah!

March 27, 2016 0
5 lokasi perkahwinan artis terkenal dunia yang paling WIN kena terjah!
pasal ramai sangat yang kawin baru baru ni,
jadi mrs pip pun nak la juga intai intai
kalau artis terkenal tu, kawinnya di mana sih?

yang orang biasa biasa,
well kawin pun biasa biasa ikut kemampuan,
tapi kalau selebriti terkenal,
memang sunnguh luarbiasa kemampuan dorang ni T_T

p/s: jangan jeles, setiap kita ada rezeki masing masing :)
zuhud ja la pada sang pencipta,
tak perlu hasad hasad kan ...


George Clooney kawin kat Hotel Venice bersama pasangannya Amal Alamuddin ...
amboi, bukan main meriah lagi dia kawin kan, kalau selalu naik kereta mewah,
ni naik speed boat gitew ... kelassss kau Clooney , ala ala James Bond pun ada ...


Angelina Jolie dan Brat Pitt pula kawin kat tempat ni,
tema kedesaan sungguh! ... mereka bertukar vows di sebuah gereja kecil
di Chateau Miraval, Provence Perancis ....
dengan keluasan 1000 acres, sesuailah untuk jauhkan diri dari paparazzi


siapa pula yang kawin kat sini?
Kim Kardashian ler dan pasangannya Kanye West itu ...
Forte di Belvedere, villa itali yang wujud sejak kurun ke-16 ....
ok, very historical tempat ni ...
kalau nak sewa, USD400,000 sehari jer T_T


siapa la nak kawin kat tempat mcm ni?
korang jangan buat buat lupa pula,
Tom Cruise dan Katie Holmes berkahwin di sini,
di Odescalchi Castle, Lake Bracciano , Italy ...


yang ni mrs pip suka T_T
very the royal look kan ...
David Beckham kawin kat sini, Luttrellstown Castle, istana kurun ke-15
di County Dublin, Ireland ....
dilaporkan castle resort ni berkeluasan 560 acres yang penuh magika dan cantik ...

so, antara lima artis ni, mana lokasi kawin yang best?
hahaha, bagi mrs pip la kan, George Clooney kawin tu tetap palin WIN punya,
naik speed boat tu ... very the James Bond betul!

cuci cuci mata ,
nnt bolehlah korang yang nak kawin tu,
plan tempat resepsi mcm selebriti2 terkenal dunia T_T

Friday, 25 March 2016

Mahu bijak pemikiran? ... amalkan petua ini T_T

March 25, 2016 0
Mahu bijak pemikiran? ... amalkan petua ini T_T


salam jumaat ....

ada sesiapa tak yang mahu bijak berfikir? .... tapi kalau mahu jadi bijak, bukan just ketip tangan terus jadi bijak , kena lah usaha rajin rajin kan ... apa kata kita ikut petua ni, selawat 1000x sehari, insya allah akan dikurniakan kebijaksanaan pemikiran .... mcm ? mampu tak ...???

alah, bukan kena selawat 1000x kali sekaligus, tapi kalau mampu tu lagi bagus, kalau tak mampu korang bagi 4 atau 5 kali sehari ... so kalau bahagi 4, kira 250x pagi, 250x tengahari, 250x petang, 250x malam ....

kalau bahagi 5 kali, kiranya 200x pagi, 200x tengahari, 200x petang, 200x malam, 200x sebelum tidur .... insya allah boleh jer ....

eh eh, layan fesbuk dan whatsapp boleh jer, apa kata layan selawat untuk kebaikan diri sendiri .... jom sama sama kita berselawat ...

cheers!

Thursday, 24 March 2016

Lil' armies 'Weekend Indulgence' di Taman Tun Fuad, Bukit Padang

March 24, 2016 0
Lil' armies 'Weekend Indulgence' di Taman Tun Fuad, Bukit Padang
"nak pergi jogging tak?" ... tanya mr.Husband .... "boleh juga, lagipun bolehlah hilangkan lemak sekilo dua", cepat ja mrs pip jawab pertanyaan mr.Husband sambil senyum simpul terbayang bayang lemak dua kilo ni boleh di shed off cepat cepat T_T


it's Sunday , mr.Husband tutup kedai, so kami bolehlah kluar jenjalan bawa anak anak tinguk dunia luar, ewah ... kalau asyik terperap dalam rumah, nnt lil' armies seperti katak bawah tempurung la pula, so kenalah juga bawa dua budak ni beronggeng yer T_T

semangat nak berjogging, kita selfie dulu
yeah! dah sampai tempat yang dituju
eh, lengang jer tempat ni .... mana yang lain?
port lepak yang best! ada auntie2 buat tai chi kat sini
ni mr.Hssband dan lil' Iman yang keletihan berjogging, muehehehe *kita jogging suku jogging track ja pun, tapi dah penat ... penangan dukung lil' armies la katakan sambil berlari lari anak* ... ahaks!

auntie2 / uncle2  yang gigih bertai-chi
kita tengok dari jauh ja la T_T
budak yang banyak tanya ...
daddy daddy, tu apa?
daddy daddy, boleh play tak?
daddy daddy, sit di bawah la ...
dah banyak sangat tanya kan *ekceli, memang niat nak main daun kan Iman*, so kita bagilah lil' Iman play with the dried leaves .... biarlah dorang play with the nature, bukan kotor mana pun ... nnt mommy wipe :)


bukan lil' Iman ja .... lil' Amin pun tak nak kalah ... dia pun mau join sekaki .... layan ja la kemahuan bebudak dua orang ni ...


tengok tu,habis daun daun tu dorang kerjakan ...
lil' Iman siap mau tapau daun tu bawa balik T_T
layan ja lah aksi dua budak bermain daun ni ....


ni nak buat apa pula ni lil' Amin?
meh sini mommy tolong hiaskan kepala ...
sambil jaga anak2 bermain, sambil curi curi berselfie T_T , ngee ....


eh , feeling romantik pun ada T_T 


gembiranya lil' Iman dapat bermain mcm ni ... ya lah kan, dah hari2 asyik berkurung dalam rumah ja,
dapat kluar outdoor mcm ni, lepas gian lah budak budak ni ...
kejap main daun, kejap berlari lari keliling kawasan ni ...
kejap nak minum la, kejap nak susu la T_T,
lepas tu sambung main lagi ....


lama juga kitorang lepak kat sini bagi bebudak tu puas bermain main ...
lepas dorang dah rasa mcm bosan main daun daun kering tu,
mrs pip and mr.Husband decide untuk bawa dorang tengok
fish in the pond!

our kaki kaki kecil 
alamak, blur la
sebelum sampai kat pond ni, kena menapak la juga ...
jauh tu, hurm boleh lah tahan jauhnya ...
memula lil' Iman best ja jalan holding hands with mr.Husband ,
mrs pip pula dukung lil' Amin ...

tapi about 15 minutes walking gitu, 
lil' Iman refused berjalan ...
dia siap duduk buat tak tau ja kat jogging track tu T_T
time tu dah ramai dah orang lalu lalang,
tapi buat buat tak kisah ja la ...
dorang faham, bebudak mcm umur lil' Iman mesti tak tahan jalan lama lama :)
end up, mr.Husband dukung lil' Iman all the way to the fish pond

aksi lil' Amin yang takut2 ...
lil' Iman lagi lah takut, nak menapak atas jambatan ni,
last2 mr.Husband dukung ler jawabnya :)
 selfie dulu T_T ... mentari dah start terik ni, walhal jam baru ja 8am ....


we spent about another 20 minutes la kat atas jambatan ni tengok ikan ...
asalkan lil' Iman nampak ikan besar, kecoh la dia
"daddy daddy, big fish la" ....
tu ja la dialog lil' Iman sepanjang atas jambatan ni,
excited sungguh anak mommy ni nampak ikan ...

yang lil' Amin tu, relax ja  ...
asyik asyik cakap
"mom .... mom ..."
nak makan la tu , 
nasib baik mommy bawa bersama biskut kegemaran korang kan, bijak tak mommy? ngee 
*angkat bakul sendiri*

what a weekend indulgence with the loved ones :)
 so, dah dua jam lepak lepak kat sini,
mrs pip ajak mr.Husband balik ....
perut pun dah lapar, better cari tempat untuk breakfast T_T

happy us T_T
before balik, kita candid dulu ... lil' Amin busy makan biskut, 
so not in the mood untuk bergambar ....
mommy je la yang selalu over excited nak bergambar, ngee

jom balik, next week kita datang lagi, insya allah T_T