Berpindah la lagi .... this time where to????

00:00:00
hello hello ..... still dalam process mempacking barang2 untuk pindah rumah ...
huh! tengah busy pilih barang2 mana yang perlu dibawa, mana yang perlu
disimpan tak perlu angkut pindah ....

little merphin house
will gonna miss this place
mrs pip will move back to town so, memang akan merindui our little merphin house
so far, bebaju hampir semua mrs pip angkut,
nnt kalau tak angkut bawa pindah sekali,
terjebak la pula mau beli pakaian baru,
buat tambah koleksi ja kan,
then mrs pip juga yang kena kemas semua ...


toys lil' armies pun mrs pip angkut juga,
tapi yang flush toys, segala patung ala-ala bantal tu
mrs pip tak angkut semua ...
lil' armies nowadays pun tak berapa sangat
main dengan toys yang mcm tu,
well dah tamat fasa 'baby' kan,
now dalam fasa 'toddler', so toys pun
bertukar citarasa ....
lepas ni jarang2 lil' armies dapat lawat kebun lagi ...
tunggu ada masa terluang, then only mommy daddy bring
you both back here ok :)
stationery ni pun mrs pip angkut,
segala pen, marker, highlighter,
gunting, gam, kertas, termasuklah printer
pun kita angkut sekali ...
faham2lah kan, mrs pip ni
sambil jadi housewife, sambil
buat clerical work la juga untuk
our small food business tu ....

lil' Iman and his daddy
time ni awal2 pagi kitorang jenjalan sekitar rumah, puasa time pula tu
ni penangan lil' Iman la asyik2 mau jalan tingu lori!
barang2 dapur pun tak angkut semua,
cuma non-stick pan fav. mrs pip tu dan
belanga la gourmet tu ja mrs pip bawa ...
rice smart tupperware tu mrs pip angkut sekali,
tempat baru mrs pip mau pindah ni,
dapur tu mr.Husband dah settlekan
hampir semua keperluan asas dah cukup...

alahai dragon fruit, hopefully mr. monkeys
tak datang petik once kau berbuah lagi nnt 

alahai oven kesayangan mrs pip,
dan segala barangan buat kek,
terpaksalah ditinggalkan seketika ....
no more baking2 for few months la nampaknya ...

eh, ni early 60's ka?
lil' Amin 8 months old
washing machine pun kita angkut juga,
jimat la duit tak perlu beli yang baru ...
perabot pula tak angkut ...
mrs pip dah berhajat untuk beli simple organizer
untuk letak pakaian dan kasut,
ruang lepak kat tempat baru tu biar
bagi kosong without perabot, so
senang sikit mau jaga lil' armies,
no more aktiviti panjat memanjat
by lil' Iman yang macam di sini


:nnt mrs pip mau cari clothes organizer yang mcm ni,
check harga di Lazada, now less than RM150  include
postage charges to KK
tapi kalau ada yang harga lagi bajet , lagi best kan ...
hurmmmm, later2 la kan beli,
yang penting, all the barang2 yang mrs pip packing2 ni
selamat tiba ke tempat baru ....

T_T .....


 

No comments:

Powered by Blogger.