Mencari design kabinet dapur yang awesome dan jimat ruang ...

12:28:00
salam semua ...

few days ago mrs pip menggoogle 'ruang dapur yang jimat ruang', since rumah mrs pip ni just a very small house ala ala studio house gitewww ....

memandangkan kawasan dapur rumah ni still belum siap dibuat sepenuhnya projek tergendala , so ni semangat lah sgt mau cari design space savings sesangat, so nnt boleh proposed dgn mr.Husband minta dia buatkan kabinet dapur yang sungguhhhhhhhhh menjimatkan space T_T

google punya google, memang banyak sangat idea space savings yang ada, terpulang dengan citarasa memasing, dan kenalah disesuaikan dengan ruang dapur dan konsep rumah ;)) ... mcm mrs pip ni, our konsep rumah we olls panggil konsep ceria tiga warna :)) ngee .... kuning cair , hijau muda dan ungu muda ..... so, kabinet dapur pun nnt mau request mr.Husband buat yang simple simple ja tapi semua gajet dapur dan segala pinggan mangkuk boleh fit in dalam tu kabinet, ouch!


yeah, memang suka kalau dapat all white cabinet mcm ni


kemudian, ada adjustable rack dan diisi dengan segala basket yang cute dan colorful


digayakan bersama bakul rotan yang moden


dan mesti seronok kalau ada bakul boleh tarik mcm dalam pic ni


ni memang so sweet baby-blue, tapi very not sesuai with mrs pip punya konsep rumah


kan bagus kalau ada ruang yang besar mcm ni utk jadikan kabinet dapur :(( *sila berangan mat jenin ya mrs pip* tapi, mixer kitchen aid tu tak boleh tahan, mrs pip pon nakkkkkkkkkk jugakkkkkk


so kesimpulannya,
1- request mr.Husband buat kabinet dapur nnt mesti all white
2- kita buat rak yang adjustable
3- kita pakai basket yang sweet sweet color
4- perlu ada adjustable basket

yeah!

No comments:

Powered by Blogger.