September 2015 - MrsPip Dot Com

Thursday, 24 September 2015

Beli Bedding Set murah , hanya di Lazada !

September 24, 2015 0
Beli Bedding Set murah , hanya di Lazada !
salam semua .... selamat hari raya korban :))

mrs pip hari tu beli bedding set di Lazada ... beli yang murah murah ja .... bedding set 350TC ja, bukan yang premium punya, well shopping tu mmg la shopping, tapi mesti ikut bajet memasing kan .... lagipun, kalau beli premium, nnt yang sampai below expected level, so tanggung la sendiri kan T_T ....


Cotton feel microfibre comforter set - Chester whimsical touch


siap angkut comforter tu pigi hotel, buat mcm ala ala tatami mat :)

harga bedding set ni (queen size) just RM127.80 and yang bestnya it's free shipping and siap hari tu beli ada discount RM5.80, so mrs pip just pay RM122.00 ... price is reasonable with the thread count kan ... mmg cari 500TC hari tu, tapi tiada ... bed sheet ni soft , ok ja mrs pip rasa *kita ni kan marhaen jer*...


untuk super single pun ada ... ni harga RM30.00 time beli di Lazada


happy lil' Iman in his new bedsheet ... 
lil' Iman said "mommy, jom kita di bilik o-oi *sleep*"

so, anyone wanna cari barang barang yang murah, apa kata try beli di lazada .... :)



Monday, 21 September 2015

Hunting for Robocar Poli @ Gaya Street! .... Pencarian yang berjaya

September 21, 2015 0
Hunting for Robocar Poli @ Gaya Street!  .... Pencarian yang berjaya
entry lewat!

Hari tu sempat pergi tamu @ Gaya Street ... sesiapa yang biasa di KK, mesti tau pasal tamu @ Gaya Street ni every Sunday morning kan ... saja ja ekceli jenjalan, bukan ada barang pun mau beli except kalau terjumpa robocar poli,, sure beli punya! ...


snap snap gambar dulu


daddy yang busy ambil gambar si mommy ...
biasalah kan mommy, mesti mau posing punya!


daddy mithali with his buddies


aksi lil' Iman yang mau ajak si daddy run run

sebelum tu, kitaorang pigi breakfast di kopitiam dulu ... just pilih makanan yang light, coz still awal pagi kan ... malas pula mau makan yang heavy heavy ....


dua kepala botak 


mana daddy ni?


alahai lil' Amin, no mood ka?


eh eh, lil' Iman, tu sanaaaa belakang tu siapa?
macam kawan you la ...


lil' Iman yang posing baik .... 
mentang mentang lah ada kawan sama gundul sana belakang kan ....

lil' Iman said to his daddy
"daddy, tu orang dulchak"

mr.Husband and mrs pip senyum simpul heard lil' Iman's statement


lil' Amin ni very the no-mood
paksa rela jenjalan too early kan anak ...


lil' Iman ndak sabar mau makan


our humble breakfast
porridge lil' Amin tu beli dkt mc'D
lucky mc'D KK ni buka 24hours


si daddy yang happy mau breakfast


so. let's momom

dah makan .... perut pun sudah kenyang .... so let's walk to tamu .... kita tingu apa yang best! since kami sampai awal, still less orang here.... senang ja mau jalan, no langgar langgar bahu ... layan ja ...




lil' Iman berhenti kejap busy tingu bird bird merpati


jalan punya jalan, tada! mommy over excited coz jumpa robocar poli!
so, beli la dua ... satu roi, satu heli ... poli dah beli di cosway that day kan ... 
harga satu rm22, tapi taukeh yang tak friendly tu bagi RM20/box ...
anak punya pasal, kita beli dengan penuh gumbira, RM40 .... 


lil' Iman yang kepenatan, terpaksa lah daddy dukung


eh eh, ada kulintangan la ...


lil' Iman yang mmg super malas mau jalan


last last daddy mmg kena dukung, 
tapi mmg dia ndak sabar mau main si roy,
sepanjang jalan asyik cakap "buka, buka",
minta box mainan tu dibuka


sudi sudi lah bagi charity for the blinds ya


si daddy yang mengelap peluh kepenatan 
jap, berapa mau bagi?


near car park, ni mau balik daaaa


lil' Amin yang tidur dgn nyenyaknya


eh eh, siapa yang curi curi snap mrs pip ni? T_T


lil' Iman ni asyik suruh bukaaaaaaaaaaaaaaa his "roy"


budak busy


trying to open the box


bah, ada momok tu!


ok ok, kejap lagi mommy buka your toys ya,
wait daddy kemas kereta utk masukkan lil' Amin

v
v
v
v
v
layan aksi mommy and lil' Iman :)




so mommies yang mencari mainan robocar poli ni, bolehlah pergi tamu gaya street tu .... banyak banyak yang jual mainan, satu taukeh ni ja yang ada jual robocar poli, stall dia opposite tu agro bank ... 


koleksi robocar poli milik lil' Iman ...
yang 'amber' tu saja mrs pip ndak beli ...
kaler dia pink la, kena wait ada baby girl baru 
boleh buat reason minta mr.Husband belikan, ahaks!

cheers semua ... happy parenting!

Saturday, 19 September 2015

My picnic basket

September 19, 2015 0
My picnic basket
hi there,

salam semua .... mmg sudah banyak kali mrs pip bagitau mr.Husband jom piknik di kebun .... lagipun apa salahnya piknik depan rumah ... suka hati aku ! ... ngee :)) .... kalau mau pigi the real garden, depan pantai, ada ombak, tu mmg lama lagi la ... kang piknik entah ke mana, coz mau kejar anak anak kan ................. so, kita beromantika di kebun ja la ....


tada! my picnic basket dah sedia ... jom la picnic ... tapi mr.Husband cakap nextime, coz the gazebo belum siap .... alahai, ndak payah la gazebo bagai, kita buka tikar dah lah ... jom la, jom la ....

permintaan tidak dilayan

huk huk *nangis 3 juta titis air mata ndak terkeluar* .... ok, mungkin betul cakap mr.pip, nextime ja, tunggu gazebo siap, tunggu kita ada boat, nnt boleh main kolam ....


T_T this is where mrs pip aksed mr.Husband to go picnin T_T

tingu tuuuuu, mr.Husband busy petik roselle


kalau korang ndak tau apa tu roselle,
ni la rupa buah roselle

orang kampung bilang 'ribena'

bila dah jadi housewife ni, bosan juga kalau asyik makan di dalam rumah, sesekali kena keluar makan di luar sambil hirup udara nyaman!

cheers!

Wednesday, 16 September 2015

Lil' Amin's Roller Compacter from Toys R'Us

September 16, 2015 2
Lil' Amin's Roller Compacter from Toys R'Us
hi there,

cepat masa berlalu, hari raya aidilfitri, now soon raya aidiladha ... kita sambut yang ala kadar ja ... :)) .... ni bukan cerita pasal raya, ni sambung cerita bout toys anak anak ... kita ni mak mak la katakan, kalau mampu, mesti mau bagi anak anak yang terbaik ...

hari tu lil' Iman sangat sangat gembira dapat dump truck , tapi kesian lil' Amin pula, dia pun mau main dump truck tu, tp biasalah lil' Iman ni, semua pun dia mau conquer , bukan mau share share sama lil' Amin ....

as a mom, kita ni mana mau pilih pilih kasih kan ... try no to be, insya allah ... so, tanpa lil' Iman tahu, ekceli, lil' Amin pun ada juga, tapi size kecillah ... and of course bukan dump truck, tapi still dalam range barangan caterpillar *ni penangan jadi engineer jaga road project dulu dulu, so kalau boleh mainan anak tu pun bagi je barangan road construction! * ....


tada, mrs pip belikan lil' Amin roller compacter ... ni yang mini size, sesuai lah untuk lil' Amin main, harga RM39.95 ja ... ok la ...



lil' Amin yang tengah enjoy his new toys ... so, ndak la lil' Amin nanti putih mata tingu abang dia ada dump truck, tapi dia nothing kan, at least ada roller compacter ni, ok la ... tapi masalahnya, toys ni kena simpan dalam his crib ja la, kalau letak luar sure jadi milik si abang nnt ... hurm ... mcm abang Iman favorit tagline 

ini iman punya .... 
yang ini pun iman punya .... 
semua iman punya ...

aduhai anak mommy lil' Iman ... kalau ada toys, kena share share tau dengan lil' Amin ok ...


kena share mcm ni la ... play together gether kan best ... lil' Amin suka lah tu kalau dapat main mainan si abang ... 


happy parenting everyone.

cheers.

Tuesday, 15 September 2015

Pizza for two!

September 15, 2015 0
Pizza for two!
hi there,

salam semua .... hujan turun agak lebat, sejuk terasa .... memang awesome kalau hujan pepagi macam ni, boleh duduk santai santai sambil flashback memori lalu :) *feeling sweet* ....

selena gomez

Selena Gomez pun maybe kalau time hujan busy bekerja kot, mrs pip ja ni yang busy mau layan perasaan ...adus! .... jomlah mr.Husband, kita layan pizza ... one for you, one for me ... 

Now in Membakut, korang jangan ndak tau, boleh ja dapat pizza fresh from the oven! memang awesome ... lagi best, harga pun affordable, rasa pun tastylicious! memang suka ... so kalau mengidam pizza, no need to rush rush pigi pizza hut di KK, can get from our local baker ma!



Membakut pun dah ada local baker! thumbs up ... 

Kedai Cake and Pastry S&J
Lot 34, Block F, Tingkat 1, Membakut Jaya
(atas kedai pakaian 3P2M1J)
Tel: 016-725-4405 (Pn. Suimeh)

kalau korang rasa rasa mcm mau makan fresh pizza, or fresh bun, korang datang ja la pi bakery ni ... ndakpun boleh call tu number ... jom layan hujan yang lebat sambil makan pizza  ...



ni delicious buns,
very fresh, they make daily

sometimes, dapur housewife pun tutup juga ... 

cheers!