August 2015 - Cerita Cinta Surirumah

Monday, 31 August 2015

"Like Father Like Son" .... jom breakfast at CFC, Imago

August 31, 2015 0
"Like Father Like Son" .... jom breakfast at CFC, Imago
eh eh, good mood si chipumpum time mommy bawa jenjalan that day kan .... kalau good mood mcm ni, boleh lah mommy bawa jenjalan slalu ... oooopppsie .... sambil jeling tingu incik suami .... ngee ;)


our cheeky chipumpum lil' Amin,

we were at Imago last week, bawa bebudak jenjalan .... ekceli mrs pip mau jumpa BFF, the lil' armies tagged along ... lucky lil' Amin good mood ja time jenjalan, dia ni jenis pilih orang, kalau dia tak kenal orang tu, then mau friendly2 dgn dia, makkkk oiiiii satu alam dgr suara dia menangis! lucky, he's ok with my BFF ...


masuk masuk ja Imago, cakap dgn mr.Husband, eh ambil gambar la dulu ... lepas tu very the kebetulan ada poster sebesar dinding ni yang rasa mcm best, so mrs pip cakap dgn mr.Husband, gambar di sini la, sexy la image tu ...


lil' Iman kalau mr.Husband hold his hand, mmg dia okey ja, ndak da la mau lari sana sini, ikut ja apa yang daddy dia buat ... kalau daddy cakap, stand up here, dia pun berdiri la dengan baik .... then hari tu lil' Iman pakai khakis, bukan main dia repeat "mommy, like daddy kan" sambil tunjuk seluar khakis dia .... 


ni lil' Iman mengelak tingu lensa from paparazzi ...
amboi! ingat retis la tu ...


geng dulchak, kepala semua very the licin kan ...
mrs pip said to mr.Husband, eh why not kasi very the licin you head kan,
tapi mr.Husband cakap nnt org fikir dia tu pak polisi pula ...
ngee ;)) *gelak guling*



aktiviti bersenam di imago, sila jangan tiru aksi ni ... si daddy ajak lil' Iman berlari lari di imago.... daddy said "run, run, run" ... si lil' Iman ni pantang diajak, mesti dia mau berlari kan .,.. eh, hati hati lah, nnt jatuh pula lil' Iman ... 


stop for breakfast at CFC 


kalau di imago ni, mmg banyak ja tempat makan di basement, tapi mc'D tiada ok, so kalau yang addicted to mc'D, sorry guys ... *tunjuk diri sendiri kecewa ndak dpt breakfast di mc'D* CFC ni banyak ja pilihan, ala ala mcm kopitiam modern gitewwww
kedai pun bersih ...


ni tengah tunggu makanan sampai, tapi makan punya pasal la kan, ndak sempat snap our humble breakfast hari tu ....


lil' Amin seriously mmg lapar time tu, dia punya lah bad mood coz no food for him! alahai anak mommy ni ....


lil' Iman with his serious face 


daddy yang tengah pilih pilih makanan, what to eat ahhh?


hi chipumpum ... 


budak yang kelaparan


ok ni mmg from KFC ... since lil' Amin lapar, so we bought him potatoes, tu spoon and fork candy crush tu, si lil' Iman la request minta beli from his daddy, nasib mommy not join you two pigi KFC, kalau ndak, mmg no no no to this spoon and fork... 


tada! spoon and fork yang awesome from KFC kan, only RM19.90 / set .... mak oiiiii lil' Iman, your cutlery set very the menawan kalbu, so let mommy simpan elok elok, request ja beli,, tapi bukan mau guna pun, nnt last last mommy juga yang pakai ...

ok la, sudah finsih breakfast kan, jom jalan jalan  ....



Saturday, 29 August 2015

Qurban & Akikah di Kemboja .... Sila lah share kan ...

August 29, 2015 0
Qurban & Akikah di Kemboja .... Sila lah share kan ...
mrs pip just wanna share info about korban aqiqah di kemboja ... program ni mrs pip tahu after baca entry blogger si redmummy ... boleh klik sini untuk baca her full entry hokey ...

so kalau ada sesiapa yang berminat, bolehlah contact si redmummy, benda benda yang baik mcm ni, elok juga dikongsi bersama, manalah tahu kan, ada yang berminat mau tumpang buat korban / aqiqah .... harga pun berpatutan, lagipun ni kan kerja amal ... sesiapa yang berminat untuk sedekah pun boleh ja ...

tapi sila contact redmummy tau, mrs pip ni just share kan info ja tau ...


so sisters and brothers, sesila la contact redmummy seperti number yang tertera, or direct to her website, klik sini ....

and sesila la share info ni, kot kot ada yang berminat wanna join the korban or aqiqah kan ...

salam islam ...

Tuesday, 25 August 2015

Beli dump truck lil' Iman @ Toys R' Us

August 25, 2015 0
Beli dump truck lil' Iman  @ Toys R' Us
hello semua ..... last weekend mrs pip went to KK to meet one of my BFF ... tapi before jumpa BFF, mrs pip luangkan masa bawa lil' armies bermain di Molly Fantasy ... lil' Iman mmg suka sesangat la main di Molly Fantasy ni, tapi dalam banyak2 benda boleh mainan, alahai anak mommy ni cuma mau duduk di truck bomba tu ja .......... eh eh, mau jadi fire fighter ka nnt besar?

hari tu bawa lil' Iman main di Molly Fantasy, dia excited mau try semua benda, klik sini for entry terdahulu, tapi this time, dia just wanna sit di truck bomba ni ...




lil' Iman busy tingu benda lain, tapi
when mrs pip ajak main, dia refuse la pula ...




teringin main jumping jumping ni, pujuk lil' Iman
tapi dia ndak mau ... eh eh, takkan mommy pula yang main sorang2 ....


ni pun mcm best ja ...
let's ride this la lil' Iman ...
tapi dia geleng gelang say don't want ...
hurmmmmm


while si daddy pula, tolak lil' Amin keliling Molly Fantasy




si mommy yang berusaha pujuk lil' Iman main benda lain
coz si mommy dah bosan bosan dipaksa duduk di truck bomba ni ...
alah. ekceli mommy mau pigi shopping sanaaaaaa 
toys r'us! ahaks :)

memandangkan mr.Husband ada urusan tetiba, so mrs pip ajak lil' Iman stop playing, tp sure dia refused kan ..........so, ni kena bagi pengeras sikit ... since sebelah molly fantasy (Imago) tu ada toys r' us, so mrs pip layan kejap beli mainan lil' armies, lagipun bukan selalu dorang ni dapat toys kan ....

dah beli toys, kita pun show off la kat lil' Iman the toys, bukan main excited la dia kan mau the toys, tapi kena balik dulu, then baru dapat the toys ....


sesampai ja di hotel, busy lil' Iman ndak sabar2 mau buka his toys ...hurmmmm, anak mommy ni... bukan lari pun toys tu nak .... be patient hokey....


wah, apa tu???? time ni, mmg lil' Iman ndak layan mommy panggil panggil mau distract dia, mmg dia tengah asyik mau check his new toys ....


mommy...... lorry!!!!!!!!!!
lorry sooooooooooo bigggggggggg


tada! ni la pengeras yg mommy belikan utk lil' Iman ...
seriously, our lil' Iman ni dalam byk2 mainan, 
mmg dia sukaaaaaaaaaaa sangat dgn lori....


memula , dia letaklah lori tu atas meja ndak mau buka ....


ni lah mainan yang dicekup oleh mrs pip
harga RM99.95, tapi berbaloi beli mainan mcm ni, tahan lasak!
kan mrs pip ni ada dua askar kecil, 
so beli mainan mcm ni bolehlah main kongsi kongsi kan bersama lil' Amin


lepas tu, mrs pip buka dan pindahkan atas make-up table,
busy dia sebut "mommy .... lorry.... lorrry so biggg" berulang kali

 eh eh, bukan lil' Iman ja dpt toys, lil' Amin pun dapat juga .... for lil' Amin, mommy belikan toys yang ada bunyi bunyi kan ... colorful pula tu, sure suka kan ....


yang ni RM79.95, ada 4 jenis toys ... boleh gantung di stroller juga


lil' Amin suka ja dapat toys 


mommy, please open .......... ngee!


lil' Iman busy main lori, dia belum perasan lil' Amin ada mainan kan ...




mainlah lori ok, memasing sudah ada toys kan ...
so jangan rebut rebut tau ...


lil' Amin meng'explore' his new toys



tada! semua mainan lil' Amin di lantai,
kerja lil' Iman la tu, habis dia rebut mainan adik dia ... hurmmm....


sudah puas main, lil' Iman tidur (sanaaaa atas katil),
so turn lil' Amin pula kerjakan mainan lil' Iman ...
2x5 ja korang

aksi lil' Amin main lori
v
v
v
v
v

layan ja lah



















so mommies, kalau rasa rasa tengah mencari cari mainan , apa kata visit toys r'us, manatau ada yang terjatuh chenta dgn mainan di sana, lagipun harga quite reasonable .... yang penting toys r''us ada 14 hari jaminan penggantian kalau mainan tu ada defect .... tapi sila simpan resit pembelian tu elok elok ok ... kalau yang jadi member, 21 hari jaminan penggantian kalau tak silap ...

to my lil' armies, enjoy playing with your toys ... have fun! love you.