Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Simpan Telur Agar Tahan Lama

Simpan Telur Agar Tahan Lama || hi there. Korang ada tak cara susun / simpan telur di rumah? Macam aku memang kalau beli telur, biasanya dua tiga kotak (30 biji sekotak) sekaligus, dan pening la nak simpan telur ni kalau guna kotak telur sedia ada tu makan space sangat.

Dahlah dapur rumah aku ni kecil sangat-sangat, memang penting mahu semuanya kena fikir space savings.

Aku pula tak terfikir pun mahu cari container telur sebelum ini. Dan beberapa minggu lepas, aku ternampaklah bekas plastik telur ini ada lalu lalang di Shopee.

Aku rasa happy sangat apabila ternampak container ni, tak perlu fikir lama-lama, aku terus grab dua buah, dan kalau memang puas hati pakai container ni, aku nak beli extra 3 biji lagi.

Lepas ni tak perlu risau telur rosak atau masalah tiada ruang penyimpanan. Memang happy sangat-sangat dapat beli bekas letak telur seperti ini.
Simpan Telur Agar Tahan Lama

Simpan Telur Agar Tahan Lama

Kalau korang jenis suka beli telur banyak-banyak sampai dua tiga kotak macam aku, aku suggest korang beli container seperti ini. 

Kalau beli telur banyak-banyak dan lambat pula korang nak habiskan, cara simpan telur agar tahan lama ialah korang masukkan telur tersebut ke dalam peti sejuk.

So beli pun banyak, macam mana nak sumbat dalam peti sejuk pula? Tiada ruang lah! 

Hah, sebab itulah container seperti ni sangat membantu penyimpanan. Lagi best, risiko telur pecah tu memang sangat rendah. Telur pun kekal segar bila disimpan di dalam peti sejuk kan.

Aku letak description product dekat sini, dan nama Shopee Trusted Seller tu ialah Shoperzzz12





Simpan Telur Agar Tahan Lama

Description:


Keep eggs a definite refrigerator crisper fresh longer. Prevent breakage and waste.
The unique and distinctive clear plastic egg cartons, specialty packaging make ideal, safe, hygienically.

Storage container provides a variety of shapes and sizes, each with a sealed storage and reassuring safety locking lid.

Project offers fresh longer, safely stored and organized.

24 grids big capacity,can be stacked save space

With lid design,dust-proof and portable
Food grade material,eco-friendly and health
Easy to clean and wash


Material: plastic

Size:31*23*6cm
Lid color: by random


Specifications:

  • Keep eggs a definite refrigerator crisper fresh longer.
  • Prevent breakage and waste.
The unique and distinctive clear plastic egg cartons,safe, hygienically. 24 grids big capacity,can be stacked save space With lid design,dust-proof and portable. Food grade material,eco-friendly and health
Easy to clean and wash

Package Included:
1 x eggs storage box(with lid)

Harga:

Aku beli container telur ni, harganya RM9.79 setiap satu. 


Korang ada cara lain tak nak kemas telur dan tips telur tahan lama?

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

cheers.

Post a comment

3 Comments

  1. Fiza pun letak telur guna bekas lebih kurang gini. Bukan sahaja kemas malah tahan lama.

    ReplyDelete
  2. Supaya telur tahan lama, pastikan bahagian bundarnya di atas semasa menyimpan.

    ReplyDelete
  3. oo...baru tahu tips nak telur tahan lama letak dlm peti ais. memang selalu letak dalam peti ais pun sebab ruang dapur terhad. tak ada tempat nak letak di bahagian luar.

    ReplyDelete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.