Showing posts from May, 2016Show All
Trip Ke Seoul Day 2 (Part 3) Kembali ke zaman budak budak di Petite France

hello there, Bonjour Petite France ! sampai juga mrs pip di sini ... memula tengok drama Secret Garden kan, tempat ni mcm biasa biasa jer, tapi yang menarik perhatian tu time tengok Beethoven Virus ... banyak scene mena…

Sepetang di Sungai Kiulu (Part 2)

hi there, sambung sikit cerita kami sepetang di sungai kiulu ... sebelum sampai ke kiulu, mr.Husband singgah kejap di Tamparuli, nak check lokasi next coming catering ... dah check tempat tu, dah ok, so mr.Husband said be…

Bila anak lambat pandai bertutur, apa harus ibu buat?

hi there, so 2 weeks ago bawa lil' Amin pigi klinik buat regular check up untuk 18bulan age kan ... biasalah masuk klinik, kena sukat tinggi dan timbang berat T_T .... kita sukat tinggi, height ok ... kita timbang berat,…

Lil' Iman and his lorry

hi there, lil' Iman nowadays kalau dibawa berbual, dia bijak memberi response .... tapi kan, mrs pip perasan, dalam banyak banyak response, dia kerap kaitkan dengan satu benda ... for example: me: tadi Iman buat apa? I…

Nuffnang, thanks for the invitation T_T

Hi there , quite busy pula mrs pip this few days, tak sempat sempat nak buka email ... once buka, banyaknya email masuk, dan kenalah skrol satu satu kan tengok mana yang penting kena baca, yang tak penting spam bagai tu kita de…

Sepetang di Sungai Kiulu

hi there, last week when mr.Husband ajak pigi Tamparuli atas urusan kerja, mrs pip memang happy coz alang alang suda sampai Tamparuli, better singgah piknik di pantai dalit , bukannya jauh pun T_T ... so, mrs pip sediakan…