Showing posts from February, 2016Show All
Lil' Iman si kaki panjat

hi there, asal ada port bagus ja, lil' Iman panjat ... sana sini dia panjat ....  hi la anak mommy ni, hari tu dia panjat2 di sini sah sah dah semakin meninggi kan, tu sebab semua tempat pun dapat dicapai ... z…

Waktu pintu pintu langit sedang terbuka luas

hi there, salam semua .... ketika kita sedang melalui masa yang sangat sibuk dalam waktu harian kita, ketika itulah Allah SWT membuka pintu pintu langit seluas luasnya untuk hamba hambanya berdoa meminta hajat .... kadang kadan…

Hajat hati mau tingu Ola Bola

hi there, hari tu hajat dihati memang mau pigi tengok ola bola so, mr.Husband yang baik hati pun ajak pigi suria shopping mall ngam ngam pula time sampai suria tu, lunch time, jadi, elok pigi makan dulu, then baru pigi tingu…

It turns One (1) ... happy blog-versary

hi there, hari ni, genap setahun blog sukasukasurirumah ... mrs pip ketika memula ingin menulis blog. cuma ingin menulis perihal anak2, just wanna capture the stories of their grownups kan  dan mrs pip juga share…

Tips: Barang keperluan bayi yang perlu dibawa ketika melancong

hi there, sewaktu mr.Husband ajak mrs pip pergi holiday, memang dua hati sama ada mau tinggalkan lil' Iman dalam jagaan mak mertua, ataupun bawa ja lil' Iman bersama .... kalau bagi mak mertua jaga, nnt time holid…

Kembalikan tenaga bersama Blackmores Multivitamins & Minerals

hi there, mrs pip ni memang mudah la letih sejak menjak melahirkan anak anak ... so, haruslah Kembalikan tenaga bersama Blackmores Multivitamins & Minerals ! well, kalau sesiapa yang jadi mommy tu, mesti tahu kan betapa susa…

Berpindah la lagi

hi there, hello hello ..... still dalam process mempacking barang2 untuk pindah rumah ... huh! tengah busy pilih barang2 mana yang perlu dibawa, mana yang perlu disimpan tak perlu angkut pindah .... little merphin hou…

Handphone retak

hi there, sekejap ja mrs pip tinggalkan lil' Amin, time tu dia grumpy sangat nangis2, jadi mrs pip mainkan video kesukaan dia di HP mrs pip kan, then cepat2 pergi mrs pip toilet untuk tutup paip yang terbuka then t…

Cara mudah Allah hapuskan dosa dosa kecil kita

hi semua. perkongsian ringkas cara mudah Allah hapuskan dosa-dosa kecil kita, semoga bermanfaat untuk kita semua, Insya allah. Cara mudah Allah hapuskan dosa dosa kecil kita  Happy Friday. cheers.

Rakamkan memori percutian bersama Photobook

hi there, akhirnya, selepas beberapa kali berbalas email, barulah Photobook hantar voucher code yang mrs pip beli melalui Lazada baru baru ni ... seperti dalam entri yang mrs pip tulis  3 cara mudah request voucher code …

Plan diet terganggu di bulan Januari

hi there, punyalah gigih mrs pip on diet since September last year kan, berat gedabak 70kg ni dah turun sehingga 62.6kg pada awal December hari tu ... dan kononnya mahu turnkan sehingga 60kg pada penghujung December... tapi , …

Tips mencari mainan yang sesuai untuk si kecil toddler

hi there, mencari mainan untuk anak2 yang sesuai dengan peringkat umur kadangkala menjadi satu cabaran buat mrs pip ... setiap kali mrs pip mencari mainan lil' armies, antara perkara yang dititikberatkan oleh mrs pip ialah …

Ini cara mrs pip layan tangisan si Lil' Amin

hi there, lil' Amin ni semakin pandai meragam, daya merajuk juga semakin boleh tahan la juga! kalau mrs pip ndak layan kemahuan dia (which mrs pip memang as usual akan tidak melayan karenah yang mengada ngada), memang …

Hadiah birthday tahun ini

hi there, yang seronoknya dalam bulan Febuari, ialah bulan ni bulan kelahiran mrs pip .... dan biasa lah kan, kalau dah bulan kelahiran, mestilah ada sambutannya, cuma tak la sebesar mana, just ala kadar ja, kluar makan makan,…

Kembang kecut perut ini buat OGDS ...

hi there, hari tu bila doktor advise mrs pip untuk buat OGDS, terfikir fikir juga eh eh, mcm mana la rasanya buat OGDS ni * tanda tanya juta juta banyak di kepala * then doktor tu pun explain mcm mana OGDS dibuat .... doktor …

A thought of mine for Valentine's Day

hi there, Valentine's Day mesti ramai yang akan celebrate ... bukan setakat di sini, tapi satu globe trotter celebrate hari penuh kasih sayang ni ... walaupun Valentine's Day ni ada yang cakap cakap muslims cannot celeb…

Resipi bubur labu kuning yang mudah disediakan, dan sedap dimakan

hi there, beberapa minggu lepas, mr.Husband memetik buah labu dari kebun yang tidak berapa luas di depan rumah, tapi alhamdulillah, hasil tanaman kebun cukup untuk kami nikmati sekeluarga .... dengan kos hidup yang semakin menin…

Cara yang senang untuk mendapat rahmat daripada Rasul tercinta

hi there, Cara yang senang untuk mendapat rahmat daripada Rasul tercinta Sabda Rasulullah SAW Barangsiapa yang berselawat ke atasku sekali (1x), nescaya ALLAH akan turunkan rahmat ke atasnya 10 kali ganda -HR Mus…

3 cara paling mudah untuk minta Voucher Code anda daripada Photobook

hi there, suka dengan photobook tak? mrs pip suka ja dengan photobook, boleh abadikan kenangan dalam buku bergambar yang kita design ikut selera sendiri kan .... tapi, dah bagus bagus purchased item ni online, tapi tungg…

Style rambut lil' Iman dan lil' Amin yang bakal jadi ikutan ramai T_T

hi there, ok, seriously, memang mrs pip kadang kadang terasa macam mau tukar hair style lil' Iman dan lil' Amin ... bagi panjang sikit then boleh la kasi sikat tepi dan buat wavy wavy hair mcm budak kat dalam gam…