Showing posts from November, 2015Show All
Resepi rice fritters yang senang dan sedap ... memang yummylicious!

salam semua .... hujung2 minggu macam ni, tambah tambah lagi dengan cuaca hujan, memang sedap kalau dapat makanan yang panas2 macam ubi goreng ka, pisang goreng ka, or whatsoever hot fritters giteww kan .... so, siapa yang ma…

Tips jimat duit .... Jomlah berkebun ....

;) sejak GST hari tu, mr.Husband berusaha bertanam tanam so nnt boleh jimat sikit beli makanan dapur, moreover, ada tanah walaupun sekangkang kera, better juga diusahakan ... ni memang tips jimat duit .... serai yang …

Bad cake!

hello .... hari tu mrs pip ada buat muddy chocolate cake, utk lil' Amin, klik la sini .... mrs pip ni bab2 deco kek memang failed hokey ... bagi mrs pip, kek coklat ni sedap, tapi deko inside out mmg teruk! percaya tak ..?…

Tips buat DIY home-studio sendiri  .... semudah ABC tau ...

hi semua .... recently lil' Amin celebrate his 1 year old birthday ... tiada celebration  potong2 kek pun, just mrs pip buat kek saja saja utk lil' Amin, tapi dia makan secalit ja pun, yang selebihnya, sendiri mau faham2 …

Kecuaian Mrs Pip ....  sukar maafkan diri sendiri!

salam semua ... just wanna share my panic experience pabila lil' Amin jatuh dari sofa ... this is lil' Amin, at the age of 11 months, dia memang suka sangat panjat2 sofa ni ... once dapat panjat, lil' Amin mest…

Lil' Amin  berusia setahun ... my sweet tom tom bak ...

entry lewat ... lil' Amin now 1 year old (11.11.15) .... besar sudah anak mommy ni kan .... busy belajar berdiri sekarang, sudah boleh lepas lepaskan tangan, then berdiri agak lama berbanding sebelum ni .... gigi pun ada 8 …

Cara memberus gigi yang betul .... " mommy mommy, brush teeth "

entry lewat. yeah, lil' Amin start belajar berus gigi sendiri :)) .... ekceli, lil' Amin nowadays ni semakin menjadi jadi dia punya observant , apa ja yang lil' Iman buat, kalau boleh dia pun mau buat ... so when he…

Entry suka suka #1 ... life, please be good to me ...

salam semua .... many unexpected things happened recently .... ada yang bagus, ada yang ndak bagus .... so, mrs pip anggap semua tu cabaran hidup ... yang bagus tu, syukur kepada Allah, yang ndak bagus tu, minta tolong kepada A…

Muddy chocolate birthday cake .... when  lil' Amin turns one ....

hello semua .... anyong .... recently our little darling lil' Amin berusia setahun (11.11.15), but there is no birthday celebration, daddy was super duper busy, so it's ok for mrs pip for not celebrating his birthday…

Kitchen appliances yang menyenangkan .... Rice Smart by Tupperware

hari tu mrs pip bought rice smart from tupperware ... harga pun boleh tahan, tapi since mrs pip beli guna sistem 'HUI' time tu cuma ada 3 orang ja yang mau main hui utk beli rice smart ni , so ndaklah terbeban sangat untu…

Gembira di bulan November 2015

kenapa perlu gembira di bulan Novmber????? hey why not! .... #1 - kerana semakin ke penghujung tahun #2 - kerana lil' Amin berusia 1 tahun pada 11.11.15 tapi sebab gembira yang paling ketara #3 - kerana berat badan d…

When lil' Amin turns 11 months .... 'aku budak baru belajar'

entry lewat. pada usia 11 bulan, lil' Amin belajar untuk berdiri sendiri, but after few seconds, sure dia terduduk balik ... usaha tangga kejayaan ! rumah habis bersepah, ni sengaja la ni sepah sepahkan barang so nnt mommy …