Biskut hari raya homemade yang sedap - MrsPip || The Reviewer

Biskut hari raya homemade yang sedap

salam ramadan ... bulan puasa sudah hampir ke penghujungnya ... diam tak diam, kita mau raya sudah! yeah ... so macam biasa la kan, kalau sudah mau raya, yang mak mak surirumah ni busy buat biskut macam mrs pip. 

mrs pip ndak la banyak buat biskut, cuma lima jenis biskut ja, then my sister in law tolong buat another biskut, so very the terima kasih to my sister in law ok :) yang very the ringan tulang kan ... muahhhhhsss..... untuk raya tahun ni, mrs pip buat antara biskut kegemaran mrs pip ja  ... so, what's on the shelf?

biskut sedap hari raya
biskut sedap hari raya

ada biskut peanut butter (yang berbentuk love tu)
dan juga kuih makmur yang digemari ramai

biskut sedap hari raya
biskut sedap hari raya

yang ni pula biskut sasap (yg mcm bentuk bunga tu) ... 
ni my sister in law yg buatkan, then
biskut semperit 
(rupa star tu ... ni the modern version of how do I look punya biskut semperit, ngee!)

biskut sedap hari raya
biskut sedap hari raya

yang ni, tada! biskut favorit #1, my almond london!

almond london sedap
almond london sedap

my almond london!
yang ni siapa mau tempah, dipersilakan ...
tapi untuk raya ni tempahan ditutup ...

korang boleh tempah bukan time raya :) ok, kot kot mau tempah utk birthday party ka, door gift cookies ka ... yeah, dengan minimum tempahan 150biji ok ....

biskut kelapa sedap
biskut kelapa sedap

eh, ni biskut apa pula?

biskut kelapa sedap
biskut kelapa sedap

ni biskut finger bite crunchy coconut biscuit with orange flavor,
ni pun memang biskut yang awesome! sebenarnya biskut ni biskut kelapa,
tapi uli bentuk ala-ala jejari lah gitu bah

thanks to mr.husband yang tolong buat biskut ni ...

so, korang dah buat biskut raya? happy baking everyone!

cheers.

No comments

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.