Tahun keTIGA blog pakai DOMAIN sendiri - MrsPip Dot Com

Monday, 19 August 2019

Tahun keTIGA blog pakai DOMAIN sendiri

hi there, bulan Ogos setiap tahun memang special sikit utk blog mrs pip ... setiap 27/8 ialah DOMAIN-versary blog mrs pip dot com ... ni tahun ketiga guna domain mrs pip dot com , sebelum ni guna sukasukasurirumah.blogspot.com ...


domain dah renew, so header pun kita renew sekali, mrs pip buat sendiri jak, header simple simple ... cari gambar arts kat pinterest, banyak yang lawa lawa, rambang mata nak pilih wei ... macam gambar kat bawah ni pun antara yang jadi pilihan nak guna buat header , kaler biru ni menarik, tapi end up guna yang simple jak la , less is more gitew konsepnya ... add in a bit of green pula kali ni ... bagi fresh sikit blog mrs pip, taklah monochrome sangat 😘


mrs pip renew domain setiap tahun di NETKL , bayaran untuk renew domain hanyalah RM45.00 setahun .. ok lah harga affordable ...

nak renew pun senang ... setiap tahun NETKL akan hantar email peringatan sebulan sebelum domain expire, lepas tu sekali lagi peringatan dua minggu sebelum domain expire, dan ada 14 hari extra selepas domain expire untuk buat bayaran. Kalau dalam 14 hari ni tak bayar bayar juga, domain akan hilang, dan blog kembali ke blogspot.com guna nama lama 😉 ...

alhamdulillah, mrs pip dah renew domain untuk setahun baru baru ni ... ada yang nak guna perkhidmatan NETKL tak untuk beli dan renew domain? kot kot nak blog ada .com , nak nama blog simple , unik dan senang orang lain / pembaca nak ingat , so why not guna NETKL pasang domain blog kan ...


so, happy domainversary mrs pip dot com ... blog korang yg dah ada domain sendiri tu, dah brapa lama usianya?

happy blogging tau!

cheers.

24 comments:

  1. blog sy masih gne blogspot lg.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pa, nnt slow slow fikir nak guna dotcom ke tak..

      Delete
  2. wah..header baru..nice & simple...sama la kita..lama gak dh guna domain sendiri..x ingt baper lama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu ... hope header baru ni bertahan hingga ke tahun depan.

      Delete
  3. Yaya belum sampai setahun guna domain. Dah tukar template eh..nampak lain..tapi tak tau lah ape..hihi

    ReplyDelete
  4. Alhamdulilah..tahniah...header baru tu lawaaa...

    ReplyDelete
  5. Nice 👍
    Moga Mrs Pip terus hebat untuk menulis dan berkongsi ilmu insha Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Puan Hazel ... insya allah kita sama sama semua teruskan menulis, seronok share2 cerita kat blog.

      Delete
  6. wahh tahun ketiga dah. tahniahhhh kak pip! kc tak sure. rasanya nak masuk tahun keempat dah tahun ni hehe.

    btw, NETKL memang best servis dia! cepat pantas dan efisen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi KC ... NETKL so far mmg ok , tak pernah ada masalah .

      Delete
  7. Alhamdulillah~ Tahniah kak Pip :D
    Sy belum ada domain sendiri.. mungkin tahun depan baru nak apply. InsyaAllah kalau xda halangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. All the best Nurul, belilah domain, harga tahunan pun alhamdulillah affordable...

      Delete
  8. Congrats dah 3 tahun and happy domainversary! Cantik header baru kak Pip :)

    ReplyDelete
  9. wah... terbaik buat entri ni.
    lebih kurang sebaya la umur domain kita.
    dah melepasi tahun 3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, hope boleh bertahan lama ..

      Delete
  10. tahniahh kakakkk! semoga terus cemerlang dalam dunia blogging

    ReplyDelete