Nami Heavenlee || Jurnal 10 bulan - MrsPip Dot Com

Wednesday, 26 June 2019

Nami Heavenlee || Jurnal 10 bulan

hi there, bulan Jun, 20hb, maka genaplah umur baby Nami 10bulan ... makin besar makin banyak manja dgn mommy ... asal mommy hilang dipandangan baby, mulalah baby nangis cari mommy ... 


bulan Mei till June juga bulan agak mencabar jaga baby Nami coz dia asyik demam saja ... now baby dah semakin sihat, mood makan pun dah ok, dah aktif pusing rumah, habis semua benda mau masuk mulut ...

dan baby dah ada TIGA BATANG GIGI ... dua batang di bawah, satu batang gigi di atas ... and his new hobby ialah, MENGGIGIT kitorang , mentang2 ada gigi kan ... 

right after the blood test // 18.06.19

hari tu buat test blood hepatitis B dan prolong fever, tp results still belum ada , so still waiting and hopefully semuanya baik2 saja , dan berat baby masih 7.5kg pada usia 10bulan ... hope next month, berat baby ada peningkatan ... 

baby juga since few weeks ago suka berdiri sambil berpaut di dinding, meja atau kerusi ... tapi spot paling dia suka ialah di meja Iman n Amin coz slalu abang2 dia ni akan letak mainan atas meja, so pantang nampak barang atas meja, mesti baby Nami akan ambil dan campakkan semua ke lantai ... sob sob, penat mommy mengemas tau ...

My happy pill & BFF // 24.06.19

baby Nami juga suka tau rebut makanan mommy ... asal mommy pegang makanan di tangan, dia tarik tangan mommy masuk mulut dia ... haha, nak makan lah tu ... nowadays, mrs pip add more fruits for his snack time ... fav dia makan buah betik dan epal ...

and very alhamdulillah, baby Nami dah serasi dengan bubur nasi, no more constipation, so mrs pip dah discontinue  baby Nami makan oat with kurma daily, hanya once in a while saja bagi dia makan oat ni ... 

moga baby Nami membesar dengan sihat, saranghae!

cheers.

11 comments:

  1. Comelnya baby Nami
    Semoga sentiasa sihat membesar sebagai johan.

    ReplyDelete
  2. geramnya tengok Nami, putih melepak..kita teringin sangat baby girl, harap adalah rezeki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs Pip pun nak baby girl juga ... semoga dpt baby girl utk Yaya.

      Delete
  3. manisnya senyuman nami semoga membesar menjadi anak yg sihat ye

    ReplyDelete
  4. alolo somelnya Nami..Moga membesar dengan kuat & sihat..eh, macam iklan MILO je..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, kot2 boleh jadi athlete, ada peluang jadi duta Milo...

      Delete
  5. Semoga Baby Nami terus diberikan kesihatan yang baik.

    ReplyDelete
  6. Yeah!! Dah sepuluh bulan..
    semoga Nami heavenlee membesar dengan sihat..

    ReplyDelete